До края на седмицата: Горещо, малко есенен дъжд и пак жега

През повечето време градусите ще са около и над 30
Обновена: 11 сеп 2017 14:24 | 11 сеп 2017 14:15,
3
До края на седмицата: Горещо, малко есенен дъжд и пак жега
Снимка: архив Reuters

Времето през седмицата ще е слънчево и топло, дори горещо. В средата на седмицата се очаква заоблачаване и разхлаждане, но за кратко. След това отново предстои тихо и топло време, а на места температурите ще бъдат над 30 градуса.

Днес след обяд ще е горещо с максимални температури - между 30° и 35°, в София – около 30°. През нощта срещу вторник облачността в крайните западни райони ще се увеличи и на места там ще превали и прегърми, прогнозират синоптиците от БАН.

Край морето ще е слънчево, ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 26-29°. Температурата на морската вода е 23-24°, на север от н.Калиакра – около 20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен южен вятър, който привечер ще се усили. Ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 25°, на 2000 метра – около 18°.

И утре ще е слънчево в по-голямата част от страната. В Западна България обаче временно ще се заоблачи и в отделни райони ще превали за кратко.

Сутринта в отделни райони в Източна България ще се образува краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Дневните температури слабо ще се понижат и ще са предимно между 28° и 33°, за София – около 27°.

И в сряда ще преобладава слънчево време, но на отделни места може да превали за кратко.  Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще са понижат още малко и в повечето места ще са между 25° и 30°.

През следващите дни до края на седмицата ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък и петък в много райони ще е и почти тихо, през почивните дни ще се появи югоизточен вятър и ще бъде слаб до умерен. Отново ще се затопля и максималните температури на места ще надхвърлят 30°

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Есен не чакайте направо зима. Лятото продължава до ноември когато слънцето хептен падне на юг и силата му отслабне. Даже и тогава ще има температури до 26 градуса. Просто африка напира да ни завладее.
2
5
 
4
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Нека да е топло! Не щем зима!
1
8
 
8
 
! Отговори
Първи преди 6 години
Аман от тоя пек, писна миииииииииии