След скокове за разхлаждане: Мъж се удави в Дунав

Водолази търсиха удавника повече от 6 часа
11 сеп 2017 15:23,
13
След скокове за разхлаждане: Мъж се удави в Дунав
Снимка: bTV

Мъж се удави в Дунав след опит да се разхлади в реката.

Трагедията се е разиграла снощи. Тялото на 43-годишния мъж бе открито днес след 6-часова издирвателна акция. В нея участваха водолазни екипи от Велико Търново и Русе.

По разкази на очевидци мъжът е скачал на няколко пъти от понтон №6 в реката, за да се разхлади. При поредния скок е извикал за помощ и е изчезнал във водите на Дунав, съобщи bTV.

От 6 ч. сутринта на крак били вдигнати спасителните екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе, извикани били и двама водолзи от Велико Търново. На помощ се е притекъл и специализиран катер на пожарната.

Издирването е било затруднено, тъй като дълбочината на реката в района достига 6 метра и има затлачени дървета и клони.

По обед тялото на мъжа беше извадено. Самоличността му е известна, тъй като той е оставил на брега на реката дрехи и документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има брутални подводни водовъртежи, какъвто и да си ако няма някой да те издърпа, резултата е фатален, жалко за човека
11
1
 
6
 
! Отговори
опитен преди 6 години
Човека се е разхладил но е не ебил внимателен мир на прахът му внимавайте Водоеми, морета имайте едно наум с водата шега не бива !
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормален драматичен ден.
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се разхлажда в *** на половин европа ето това немога да го разбера? На всичкото отгоре и е плувал в студена вода и му се е здървил или крак или ръка и в себе си не е носел карфица да се бодне и да се спаси. С такава карфица сто пъти съм си спасявал живота. Ама това младите не го знаят щото са мнооо учени!
8
1
 
9
 
! Отговори
43г. преди 6 години
Бог да те прости, наборе!
7
3
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Има далеч по-екстремни мазохисти от теб. Влизането във вода под 24 градуса за нормален човек е дискомфортно. А идеята да влезеш във водоем, да плуваш или прсто да се чипкаш е да ти е приятно.
6
0
 
12
 
! Отговори
мда преди 6 години
Тези които са влезли да го извадят се обличат в неопрени с такава дебелина точно с цел да не се "разхладят"... обаче някой е трябвало да мисли... Жалко за човешкия живот дано следващия опитал се да се "разхлади" се замисли когато прочете табелките да не влиза.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1А бе ти какви водни спортове си тренирал като не влизаш при 24 градуса ?Аз в атлантика съм влизал на 19 без да съм тренирал :)То там по висока температурата не става.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разхладил се е за вечни времена... ея табели не ги слагат за красота бе, кой нормален се къпе в река- мътна, гадна и мръснa вода?!?На река ходя само, за да ловя риба! А ей такива смелчаци ми плашат улова!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за починалия мъж.Бог да го прости.Все пак рисковано е да се влиза в реката по вечеря.Да беше се разхладил в банята,сега щеше да е жив.
2
2
 
18
 
! Отговори
:):) преди 6 години
хакнал се е в нещо под водата,жалко...
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнозина си мислят, че е много мъжкарско да цамбурнеш в студена вода. Тренирал съм водни спортове 15 години. Предполага се, че умея да плувам. На плажа при температура на водата 26 градуса процедурата на пълно потапяне трае поне минута. При температура 24 градуса въобще не си създавам дискомфорта на влизам. Обаче разни подпийнали шамандури, които плуват като гърчави чейвей се късат да продават чалъми като бай *** в къпалнята.