Свъсена камериерка, стари фъстъци... Агличани целят безплатна BG почивка

Вълна от жалби в КЗП от туристи в края на сезона по Черноморието
59
Свъсена камериерка, стари фъстъци... Агличани целят безплатна BG почивка
Снимка: Булфото, архив

Вълна от жалби от чужди туристи в края на сезона по Черноморието. Някои от тях граничат с абсурда, но явно това е начинът тези туристи да изкарат пари.

Може ли цялата ти почивка да излезе безплатна, защото камериерката те е погледнала накриво или защото не ти е удобна възглавницата? Оказва се, че може.

Скърцащи матраци, стари фъстъци в мини бара, намусени камериерки и дори липса на мемори пяна във възглавниците са част от оплакванията това лято.

Недоволни туристи заляха с искове за обезщетения хотелиерите през сезона.

Според собствениците обаче оплакването се е превърнало в бизнес, който се развива с все по-бързи темпове. Чужди туристи - предимно от Великобритания и Германия измислят всевъзможни причини, често абсурдни, за да недоволстват.

Хотелиерите смятат, че чрез жалбите искат просто да си възстановят част от дадените за почивката пари и отчитат щети за милиони. Данните показват, че в края на лятото хотелиерите ще трябва да върнат обезщетение средно от 2,5 евро на английски турист и от 2 евро на германски турист заради жалби.

Освен хотелиерите у нас жертва на такива туристи стават и тези в Хърватия, а в Испания дори се заканват да спрат достъпа на английските туристи до техните курорти.

От май до август в КЗП са постъпили над 6 000 жалби и сигнали като най-често оплакванията са свързани с неработещи климатици, некачествени храна и алкохол, липса на достъп до свободната зона на плажа.

Капризите на туристите започват още от настаняването.

Пред Нова тв семейство от Полша, избрало да почива през септември в Слънчев бряг, се оплака, че времето било лошо и мрачно, а водата в морето – студена.

Хотелиерът Константин Занков обяснява, че чужденците пускат жалбите си, след като си тръгнат от хотела и недоумява как така са издържали 7 дни при "ужасни условия" без да кажат нищо.

Жалбите са от заради намусен персонал до това, че завесите в стаята пропускали частично светлина и летовниците не можели да спят.

В помощ на британските турски, които искат да спечелят някой лев от хотелиерите и туроператорите, има сайтове на Острова. Там са публикувани съвети от всякакъв характер как да пуснат жалба, така че да се стигне до обезщетение.

"Пияни хора падат по стълбите, ударят се в масите и после искат обезщетение", оплака се Занков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
35
 
! Отговори
Lora преди 6 години
Така им се пада на хотелиерите. Изгониха българските туристи, за да посрещат английските и германски безработни и пенсионери, които са винаги недоволни. Нека да си плащат обещетенията. Така или иначе услуите са под всякаква критика, ама поне българчетата сме свикнали на всичко и си траем
33
3
 
9
 
! Отговори
а преди 6 години
май заразяваме и чужденците с байганьовщина, ето вече искат да им направиш кефа и да им платиш:)))
32
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немци и англичани по цял свят се опитват да мамят по този начин и не случайно в Испания сериозно се замислиха да не приемат немски туристи, заради тези лъжливи оплаквания. Разликата с България е, че там идват туристи от цял свят и нямат проблем да си запълнят хотелите, докато в България, мутрите изгониха българите от Мутроморието и се надяват само на чуждите туристи и най-западналите чалгари от България и естествено ще имат проблеми с туристите, даже и случайно обслужването да е на ниво.
31
10
 
17
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Камериерките са некви гъски от селата, една цяла почивка само ми се оплаква колко им било трудно. Изчисти стаята, аз и викам чао, лек ден, тя - "аа, няма да и лйек. Аз тъй ся, цйелия итаж и посли и долниъ итаж трябва дъ упрая, чи кулйежкъта днйеска има пучивйен дйен" След два дена пак и викам "приятен ден", тя пак се цупи и махна с ръка, демек "ужас".
30
7
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Povecheto oplakvanija sa osnovatelni.Nie si mislim samo,che pravim dobar turizam.Standartite po sveta sa visoki i horata imat jasni kriterij za kachestvo i lux.Opoznaite sveta i shte razberete kakvi carvuli sme.
29
1
 
13
 
! Отговори
Фолклор преди 6 години
"Не е луд този, който изяжда 10 зелника, луд е този, който му ги дава!" (Стара българска поговорка с актуално значение)
28
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че вие хотелиерчета какви си мислите че ще дойдат в мутренска територия? Нормални хора ли? В голяма грешка сте! При вас идва отпа.дъка на европа! Пияници наркомани скачачи от балкони и тем подобни отре.пки. нормалните ходят на карибите не в мутроландия!
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами те ингилизите връщат вече българите, сега тр. и ние да им връщаме отрепките - да ходят да се изхождат някъд другаде, не ни трябват!
26
0
 
15
 
! Отговори
чети внимателно преди 6 години
Туроператорът веднага обезщетява наглия турист, за да не се разгласява случаят и да не навреди това на имиджа му, обясни в Здравей, България доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Парите обаче накрая ги плащат хотелиерите.
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите си харчим парите в Гърция, нека ви чужди туристи - сред бетона, мутробарока и ***, които натворихте. Уважаеми хотелиери сами си го направихте - от алчност, алчност и невежество
24
1
 
27
 
! Отговори
морски преди 6 години
Абе разбирачи, защо разсъждавате без да знаете нещата ?!Пари се перат с многото (дори недоволни)туристи.Много милиони се перат !!Има за всички които са по веригата.Капитализъм по български...
23
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие изгонихте българите и вкарахте пияните англичани. Не се оплаквайте сега.
22
8
 
55
 
! Отговори
:) преди 6 години
Израслите по времето на Балкантурист "хотелиери" си мислеха, че чужденците като дойдат ще потекат реки от евро. Е, дойдоха. И сега глупендерите по хотелите реват за българите. Но българите с пари вече не стъпват на ***. Няма и да стъпят. Единствените българи по нашето море са скъсани чалгари дошли с голфа пълен с домати и гроздова от село.
21
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те отделно и лъжат, че са им откраднали вещи, за да източат застраховката.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето черномориее най-красивото, но по отношение на обслужването има какво да се желае. Тази година бях във Варна в хотел,в близост до морската градина, който има претенции да е на ниво - имаше родопско одеяло /м.август/. Закуската, която е включена в цената не е помръднала от години, дори не е сменено и менюто. Но за английските и германските туристи - те са гамени и поведението им не ме учудва.
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами напълно разбираемо от една страна камериерките работят за 500 лв. обслужването е под всякъкво ниво от друга пък у нас идват най-бедните *** от запада така, че нормално камериерката да е навъсена а онези да гледат да не плащат
18
1
 
39
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 11А че британците са *** от които е пропищял целият свят не те интересува нали.Мен ме интересува какви точно доказателства представят пияндетата за своите претенции.Значи ли че англ.съдии вярват на само на честната дума на скота.Голям съд няма що.Да се махат по бързо от ЕС
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чужди туристи - предимно от Великобритания и Германия измислят всевъзможни причини, често абсурдни, за да недоволстват."Западната тсигания в действие.
16
2
 
28
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Добре дошли летовници на Слънчев бряг,ще ви напоиме всички до откат.Никъде го няма този Рай,да се пие евтино безкрай.Тукашния алкохол е оргинал,правен от перфйектен матриал.Алхимици правят питиета нонстоп,догодина си търсете нов черен дроб.Тук бъркаш Сутрин, Вечер и Обяд,замъглен във спиртен кръговрат.Олинклузивни туристи, само споко,пийвайте ли много, ще спинкате дълбоко.Само не ме питайте за бандерол,щото ще си вкарате автогол.
15
0
 
31
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Редно е такива жалби да бъдат насочвани към компетентните служители - свещеник Храч Газолян за Северното Черноморие и свещеник Похос Микаелян за Южното. При по-сложни ситуации може да се включи и архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.