Вариантите: Две платна, "Струма" далеч от Кресна

Около 1000 жители се включиха в дебатите на откритото обсъждане
Обновена: 11 сеп 2017 22:18 | 11 сеп 2017 21:56,
21

Пет варианта за строежа на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле бяха обсъждани днес на открито заседание. Около 1000 жители на общината се включиха в дебатите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Кресна е категорична, че магистралата трябва да премине с две отдалечени едно от друго платна – в посока "Кулата" през съществуващото трасе на Е79, а в посока София - по ново трасе високо в планината, източно от дефилето.

Според еколози обаче по-добрият вариант е магистралата да мине изцяло източно от дефилето, а трасето на Е79 да остане като алтернативен маршрут, защото така ще се опази природата, а животът на многото рибари в района няма да бъде застрашен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 човека се били включели в дебата за магистралата?Значи магистрала скоро няма да има.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво значи по същестуващото е79? да минава през града ли?? айде стига глупости, заради няколко собственика на капанчета по пътя.Статият път трябва да остане алтернативно трасе, ако ще се прави магистрала, да се прави както трябва.
17
1
 
6
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Засега е ясно, че евтиното излиза по-скъпо, т.е. ако с цел криворазбрани икономии на средства, се използва сегашният път за част от магистралата, в крайна сметка това ще ни излезе по-скъпо. Също така по-скъпо ще ни излезе, ако магистралата я направят пак с две ленти в всяко платно плюс аварийната, а ен с три ленти плюс аварийна лента, както трябва да бъде, но по-досегашния опит с ГЕРБ, явно пак ще се претупа работата, за да може ББ да се тупа в гърдите като реже лентичката на всеки километър маг
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кулата надолу също е дефиле но магистрала ИМА. До О.Левкада има 57 тунела от който някои доста дълги, след всеки тунел веднага следва виадукт някой високи над 50м.Един от тунелите минава под морето. Четири ленти ,лед осветление, табели, sos телефони абе направено!!! не си спомням на каква надморска се намира но със сигурност е високо в планината. Като шофьор искам да се запази алтернативния е79 през Кресна а да се изгради нова магистрална отсечка там където позволява земята.ЖИВОТ=БЕЗЦЕННО
15
0
 
9
 
! Отговори
Алтернатива преди 6 години
Според мен трябва да се избере вариант, при който сегашният път остава като алтернатива на магистралата, която трябва да минава някъде другаде. Къде точно не знам, за това си има специалисти. Те да кажат, а не политиците от ГЕРБ.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още не мога да разнера кое налага избирането на изтния вариант който обикаля през десетки села и баири и е на около 700 метра надморска височина пред възможността да се разшири сегашното трасе
13
1
 
9
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
До Handel10 кебабчийници на селски бекове не представляват местния бизнес. Има други начини да се развива бизнес и туризъм. Магистрала трябва да има. Не е нужно да умират десетки хора годишно, за да вървят кебабчетата.
12
1
 
12
 
! Отговори
:):) преди 6 години
е, изплюхте камъчето, просто далаверата ще умре като стане магистралата, алъш вериша ще секне по сергиите крайпътни с менте кебапчета и килоти.
11
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава магистрала въобще не трябваше да се състои. Това е извиване на ръцете на държавата от страна на водачите на автомобили заради засиления трафик. Бат Бойко разбира се го използва, за да си прави пиар и да вземе някой лев.
10
11
 
9
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Като им гледам физиономиите всички са зелени, че чак позеленяли. Проблемът им е да не минава магистрала в близост или през селото, че да могат да си пресичат пак като селяни т.е. както им падне. И въобще не се замислят какво става с малките градчета и селата, когато вече не са на главния път - просто умират за някоя и друга година. За справка - Ябланица.
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това оскъпява проекта почти тройно. Считайте че Борисов ще усвои почти шесторна сума. Ама на кой му дреме. Някои си имат държава дори.
8
8
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
В много държави в Европа има такива магистрали. В Италия например. Разделят двете платна напълно , за да може да се направи. Така , че това решение е нормално, и стандартно.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната проява на гереберастка некадърност.За всеки нормалномислещ човек, по-удачният вариант е точно обратният.Но не и за хората, кланящи се на Еднокнижник.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еха, какво ла-пане ще падне за фирмите на Суджука и Прасилян.
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по горното трасе като запецне некой ТИР зимно време, нема да има мърдане с дни
4
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еколозите да се наредят в една редица и с един калашник право в главата, няма такава д0лна и3мет като тях!
3
1
 
41
 
! Отговори
имигрант преди 6 години
Когато вземем да плащаме за магистрала,трафика ще се върне поне 40% по национала.Магистралата задължитено трябва да има безплатна алтернатива!
2
0
 
20
 
! Отговори
хмм преди 6 години
Стане ли катастрофа пак ще има тапи...щот сте умници
1
4
 
44
 
! Отговори
ТЪПО преди 6 години
Това ще е най-глупавия Проект в Света . Все едно Магистрала Тракия да е само за Бургас , а Магистрала Хемус да е наобратно за София .Виждам че местните аборигени ще си затворят бизнеса с кебапчета и шкембе чорба , но това се случи с стотици капанчета по пътя на Тракия , Струма , Хемус .Дреме ми за местния бизнес , искам да карам безопасно .