На Острова: Банско сред 10-те най-добри ски курорти в света

България попада на 7 място, според британското издание "Дейли Мирър"
12 сеп 2017 12:35,
25
На Острова: Банско сред 10-те най-добри ски курорти в света
Снимка: Reuters, архив

Банско е сред 10-те най-добри ски курорти в света, твърди британското издание "Дейли Мирър". Джули Делахей го е поставила на 7-мо място сред 15-те, които препоръчва.

"Най-добрият ски курорт в България има всичко, което е необходимо, за да се забавлявате на разумни цени. Ще намерите перфектни места за спане на ниски цени. Това е съчетано с разумни разходи за храна. Колкото до ските, очаквайте завлядяваща гледка, достатъчно писти - от такива за начинаещи до такива за по-напреднали. Придвижването до планината е бързо, за да имате възможност да прекарате повече време там", се казва в описанието на Банско. И се подчертава, че обикновено може да се кара от декември до април без проблеми. Посочва се също, че най-близките летища са тези в София и Солун. Цената на седмична карта е само 238 лева или по-малко от 129 евро.

Ето и пълната класация на "Мирър":

1. Мерибел (Франция)

2. Червиня (Италия)

3. Ревълсток (Канада)

4. Куршевел (Франция)

5. Вербие (Швейцария)

6. Лех (Австрия)

7. БАНСКО (България)

8. Вейл (САЩ)

9. Цермат (Швейцария)

10. Кортина (Италия)

11. Тин (Франция)

12. Аспен (САЩ)

13. Парк Сити (САЩ)

14. Риксгрансен (Швеция)

15. Бормио (Италия)

През първите шест месеца на годината в държавната хазна от сектор "Туризъм" са постъпили 2,4 млрд. лева, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред "24 часа". Сумата е с 13 на сто повече в сравнение със същия период на 2016 г. През полугодието в страната са дошли 3,3 млн. чуждестранни туристи, което пък е с 8 на сто повече спрямо същия период на 2016 г.

По думите на Ангелкова България все повече се свързва с качество на предлагания продукт, а не като бюджетна дестинация. Според нея доказателство за това са инвестиционните намерения за изграждане на 5-звездни хотели по българското Черноморие.

Въпреки че туристическият бизнес реализира голям ръст тази година, стана известно, че "Слънчев бряг" АД е със загуби. Това се дължи основно на разходите по амортизацията, които се плащат за инфраструктурата и канализационната и водопреносна мрежа, според министър Ангелкова.

До края на годината у нас ще бъдат разкрити 11 винено-кулинарни маршрута, което е в резултат на високия интерес на чуждите туристи към вътрешността на страната ни, стана известно също по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари