Доброта: Клошар спаси дете от смърт във Велико Търново

Момченцето било хукнало между колите на оживено кръстовище
13 сеп 2017 19:12, Елка Василева
19
Доброта: Клошар спаси дете от смърт във Велико Търново
Снимка: архив, Булфото

Клошар от Велико Търново спаси дете от ужасен пътен инцидент в центъра на града, разказаха очевидци, цитирани от "Монитор".

Детето на не повече от 5-6 години било с по-възрастна от него жена, вероятно баба му. Тя обаче се унесла в разговор със своя позната на тротоара в района на кръстовището до общината и изпуснала малчугана от погледа си.

Детето се отдалечило и внезапно хукнало да бяга направо през натовареното и оживено кръстовище пред очите на ужасените шофьори, които едва успявали да натиснат спирачките, за да не връхлетят върху него.

Докато бабата се усети какво става, възрастен мъж, клошар, бутащ бебешка количка с кашони и отпадъци, се хвърлил след детето, грабнал го под мишница и успял да го прехвърли на отсрещния тротоар.

Чак тогава бабата започнала да се озърта за детето. Когато видяла момченцето в прегръдките на клошаря, тя отначало започнала да крещи закани по негов адрес.

След като обаче разбрала, че той всъщност е спасителят на детето, възрастната жена се просълзила и дала някой лев на мъжа в знак на благодарност.

А самият спасител, след като прибрал парите, продължил да се рови в кофите и контейнерите да търси стара хартия и остатъци от храна, за да се нахрани.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм разчитал баби да ми гледат децата. Сега става ли ясно защо ?
15
1
 
12
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Цитат: "...нормално по Дрехи посрещаме и по акъл изпращаме !"
Било каквото било! Сега е: По пари посрещаме и по пари изпращаме!
14
0
 
13
 
! Отговори
младен преди 1 година
До /

Бе вече хората толкова утъпяха че и не изпращат по акъл или пък ако изпратят така то е с присмех и псувни зашото само присъствието на акълията е успяло вътрешно да ги накара да се усъмнят в това колко са прости
13
0
 
15
 
! Отговори
/ преди 1 година
Ами нормално по Дрехи посрещаме и по акъл изпращаме !
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Манталитет, баби гледат деца и често са неадекватни, случаят го показва. Често това става докато род. се забавляват а детето се менка между бабите. Освен това залисани в лигавенеи тъпкане с храна, забравят, че най-важното е храната да се поема с удоволствие от детето и да се обучава във всеки един момент т.е. докато вървите да му обяснявате колко е опасно натовареното кръстовище, а не да притичвате на червено влачейки го. Така пред колата ми скочи дете, докато мама смучеше цигара на 50 м далече
11
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много от клошарите са завършили висше образование но по стечение на обстоятелствата изгубват дома си и работата. Задлъжня ли на мутренските банки на чезните на порнажиите на водоканалните и в един хубав ден му взимат всичко без жал без съжаление. Лично познавам пет човека висшисти които ровят по кофите. Събират хартия пластмаса и я предават на вторични изкарват пари поне за хляб. Та не ги гледайте че са невзрачни брадясали те имат повече акъл от тези селянжъри в парламата и най вече от Винету!
10
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен на клошара му харесва така. Този човек живее така както иска. Аз се спирам и си говоря с клошарите в квартала и много от тях четат книгите които намират и се радват на прочетеното. Те не са подмазвачи и мижатурки. С достойнство си вършат работата и с върховно удоволствие допушват намерена цигара или пият подарено им кафе. Радостите са относителни, има много заможни, но недоволни и нещастни хора.
9
0
 
33
 
! Отговори
антон преди 1 година
До Анонимен Клошара заслужава да не е Клошар
8
0
 
41
 
! Отговори
Херберт Каработов преди 1 година
Бог да почива човека и да му помогне за по хубав живот!
7
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такава бърза реакция е нужен характер! Човека е сърцат, съобразителен, способен на риск и интуиция за правилното решение. Колко хора го могат? А бабата, дребна душица, дават ѝ живота на детето, а тя вади пари! Този човек трябва да е на лично място на трапезата им поне тази вечер. Трябва да го посрещат като най-скъп гост. Клошарството е в душата на човек, а не в действията му!
6
0
 
39
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
"Някой да ми обясни каква е разликата между клошар и човек"
Клошар е социален феномен, който няма банкова сметка.
5
1
 
52
 
! Отговори
Надето преди 1 година
Като е клошар да не би да не е човек?
Нима това,че този човек е изпаднал финансово да го прави по-малко човек?
Ай с-иктир бе.
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да ми обясни каква е разликата между клошар и човек
3
0
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между таканаречените-клошари има мноого умни и интелигентни хора които скапаният живот е отхвърлил или сами са станали отшелници в знак на протест срещу скапаното ни общество.
2
14
 
4
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Новината не се потвърждава отникъде. Кой ви е източника?
1
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клошарят е направил това, което всеки нормален човек е длъжен да направи в такава ситуация. Браво!