Бариера в мол се стовари върху главата на дете

Инцидентът е станал в един от търговските центрове на Пловдив
18 сеп 2017 07:15, Златко Желев
45

Бариера, която ограничава излизането на автомобили от паркинг в един от пловдивските молове, удари дете по главата. В разпространеното от търговския обект видео се вижда как майката слиза от джип на изхода и помъква детето си да пресича пред автомобилите. В този момент бариерата се спуска и удря детето по главата, а майката се връща обратно на тротоара при служителя на мола.

Случаят оживено се коментира в социалните мрежи, като повечето съветват родителите да си търсят правата в съда. Затова от мол-а уточниха, че са направили проверка на всички обстоятелства, като са прегледани записите от охранителните камери, монтирани на входа на подземния паркинг на мола.

Записите ясно показват, че са извършени няколко нарушения от страна на родителите на детето, довели до неприятния инцидент. Първото нарушение е, че майката и детето слизат от автомобила на място, което не е регламентирано за спиране и престой, а за преминаване с автомобил, респективно спрелият автомобил създава опашка.

На паркинга в търговския център са маркирани местата, на който може да се паркира, и са указани пасажите към входовете на мола, които са предвидени за пешеходно преминаване. След преминаването на автомобила системата на бариерата задейства нейното спускане, въпреки това обаче жената решава да премине под нея и пред идващите автомобили, се казва в становището на търговския център.

Оттам са категорични пред "Монитор", че инцидентът е вследствие на невнимание от страна на родителите.


45
Още от
Напиши коментар Коментари
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ми да осъдят бариерата та дано следващия път тъ..пачката майка да е по-внимателна и да не блее и да не минава там откъдето не трябва,куха лейка, никой друг не е виновен в случая
40
0
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 9 месеца
Бариерата е виновна. Да я осъдят и да я пратят за непредумишлено убийство в затвора. Гадна и садистична бариера. Милата женица живее в свободна страна, може да си минава, където си ще. Ако беше влак, щеше да е по-трудно, понеже не е ясно само локомотива ли да съдят, как да го вкарат в затвора (едно време някои затвори са имали релси към тях, но това е друг въпрос)
39
0
 
10
 
! Отговори
xy преди 9 месеца
*** ата киф ла е завряла детето под бариерата, после другите виновни.
38
1
 
3
 
! Отговори
Натуралист преди 9 месеца
Епа можеше да не е олекотена, да му цепне главицата като пъпеш на Женския пазар и следващото детенце като го правят, ще го пазят от бариери. Естествена еволюция му се вика
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
то добре, че бариерите са предвидиливо олекотени, но по принцип би трябвало да има защита(като фотоклетка), за да не се случи това. Но са я махнали(или не е слагана въобще), за да не избяга някоя кола. И да майката е куха лейка, защото си мисли, че когато си с лъскав джип спираш в разрез с правилата и минаваш в разрез с тях, не за друго, а така вероятността да те забележат става по голяма. Сега всички и видяхме джипа нали? някой да не го е забелязал?
36
0
 
41
 
! Отговори
Комунист преди 9 месеца
Алооо! Журналистите! Спрете с подвеждащи заглавия. Тази бариера си е там от пускането в експлоатация на МОЛ-а! Тя извършава действия за които е поставена. Има и маркировка и организация за преминаването, което изключва наличието на печеходци в тази зона! Не бариерата е ударила детето, "майката" е навряла дето под бариерата!!!!!
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Маминка слиза от голям и скъп черен джип, а нея са я учили, че за големи и скъпи черни джипове правила няма. Ама кой да ти информира тъпата бариера, за тия БГ норми?
P.S. И да споделя странично, но важно мое наблюдение. Пътувам постоянно в служебни командировки в страната и чужбина. Правя по 70 000 км. годишно. 95% от странните ситуации на пътя, в които съм попадал, са били предизвиквани от хора в коли с номера започващи с "РВ" и "А". Като видя тия букви на номер и съм на тръни вече.
34
0
 
10
 
! Отговори
Кретен преди 9 месеца
На тази трябва да й се отнемат родителските права и явно купената книжка за водач на МПС.
33
1
 
3
 
! Отговори
Изрут преди 9 месеца
Обичам насилието над чужди деца, забавно е :D
32
1
 
3
 
! Отговори
Изрут преди 9 месеца
Ейй тая бариера, го посече кат СТЕФАН СТАМБОЛОВ бе да го е*а.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хахаха, то от трагично е чак смешно.
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
заглавието трябваше да бъде:
Майка удари детето си по главата с бариера в МОЛ
29
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
детето трябва да си търси правата в съда, преди майка му да го е унищожила. С какъв акъл ще прекараш детето си оттам.
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре, че производителите на бариерата са се сетили, че ще има такива случаи и са сложили гума отдолу на бариерата, че сега можеше и с разцепена глава да лежи в болницата.
27
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сегашните майки са толкова прости и безотговорни спрямо децата си,че се чудя как природата е допуснала да забременеят ,явно и това е само дело на българският мъж!
26
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Типична беге мама, има само права, не и задължения. Всички за всичко са виновни, само тя и синкото са прави. Тия жени са по-гадни и от...
25
4
 
22
 
! Отговори
маларт преди 9 месеца
Тази майка мъж има ли? Жалко за човека, ако не я бие редовно
24
0
 
44
 
! Отговори
3M преди 9 месеца
Комисията за защита на децата да вземе отношение. Тази "майка" дали изобщо може да се грижи за дете!?
23
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само да допълня, че бариерите имат сензори, които да разпознават дали има автомобил под тях, за да не се "затворят" преждевременно. Затова дори и по-бавно да се изтеглиш, бариерата няма да удари тавана на автомобила.
Обаче, за съжаление, с това темпо на опростачване и стремглаво падане на коефициент-"а на интелигентност, ще трябва да се търсят начини да се монтират и сензори за *** овце...
22
0
 
39
 
! Отговори
брЕх преди 9 месеца
Сменете заглавието .
"Въпреки положените усилия майка не успя да убие детето си"