Лятото си отива: Температурите рязко тръгват надолу

Градусите от сряда се понижават, идва вятър и дъжд
18 сеп 2017 11:45, Петя Славова
9

След сряда се очаква температурите да паднат рязко, като на места е възможно да превали, а в четвъртък термометрите ще отчетат 18-19 градуса.

Това стана ясно от прогнозата на климатолога доц. Георги Рачев в студиото на "България сутрин".

"Вчерашният 17 септември беше доста топъл и сух за сезона. Време е обаче лятото да си ходи. През август валежите бяха значително под нормите, но в това няма нищо обезпокоително", отбеляза доц. Рачев.

По думите му в четвъртък ще преобладава облачно време, а на места ще има превалявания, като в отделни райони валежите временно ще бъдат интензивни и придружени с гръмотевици. От северозапад с усилване на вятъра бързо ще нахлува студен въздух.

В петък обаче валежите ще спрат, а в събота и неделя температурите отново ще се повишат до 20-25 градуса. На места ще достигнат до 26-27, каза още д-р Рачев пред Bulgaria ON AIR.

Според климатолога топлото време ще удължи туристическия сезон по българското Черноморие и успокои, че до края на месец септември няма да има слани, които да унищожат земеделската реколта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Александър Енчев преди 6 години
Лято ли????? На това лято ли му викате???? Това е АД!3 месеца беше по 36-37 градуса в Русе, а на 30 Юни 44 градуса!! Заради тези брутални температури не смея да излизам никъде, защото съм с високо кръвно, а все още нямам навършени 30 години!!От 2015 година НЕ съм видял нормално лято до 29 градуса, в Русе.Заради тези високи температури ми се съсипа здравето, и отслабнах с 10 килограма, което никак НЕ ми харесва.Дано час по-скоро да паднат до 15-16 градуса, 'че НЕ мога да ги търпя!!
7
1
 
0
 
! Отговори
Ачо преди 6 години
До Анонимен 6.Не съм срещал от отдавна по- голям селски глупав *** от теб!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе този оти не си гледа рейсо дето катастрофира ами се занимава с метеорология от която баба ми повече разбира. Сутрин като стане баба от леглото и веднага ми казва какво ще е времето. В над 90 % в прогнозите си винаги познава. А този с мустака ли си познава времето или с автобуса дето катастрофира у сръбско? Ей всеки върши това от което не разбира. Дева и дръжавата дева и намерата!
5
1
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
krasi1111.snimka.bg/other/b-lgarski-suveren.959381.38239990
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали беше "планирано" температурите да паднат от понеделник! Защо е още толкова горещо!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво , на Времето !
2
4
 
3
 
! Отговори
FEH преди 6 години
КО? Не!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, направо умираме от студ навън с тия 32 градуса днес.