Чужденци се спасяват от КАТ, нямало преводачи

Актовете им в съда падат, никой не ги разбирал
Обновена: 19 сеп 2017 08:45 | 19 сеп 2017 08:16, Петя Славова
57
Чужденци се спасяват от КАТ, нямало преводачи
Снимка: архив, Булфото

Чужденци се спасяват от КАТ, тъй като при съставянето на акта им за нарушение на пътя не присъствал преводач и те нямали представа какво подписват.

По-късно това бил и основният им довод пред съда, който уважавал жалбите им и отменял наказателните постановления. За това алармираха експерти по пътна безопасност.

Според тях почти всеки акт, съставен на чуждестранен гражданин по нашите пътища, падал в съда. На фона на над 23 500 нарушители годишно от други държави това означавало загуба от милиони левове, пише "Монитор".

Всеки втори акт от българин също бил отменян от магистратите, тъй като имало множество грешки и нарушения при съставянето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: КАТпреводачакт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
Те на български не могат да пишат, вие з ачужди езици ми говорите. Някои от вас чели ли са си актовете?! Смях в залата.
14
2
 
13
 
! Отговори
MAD преди 6 години
ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ВТОРИ ПОЛИЦАЙ Е С ВРЪЗКИ , А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СА НЕГРАМОТНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ . НАДУВАТ СЕ САМО С УНИФОРМИЧКИТЕ И ЗНАЧКИТЕ СИ , А ЗА НИЩО НЕ СТАВАТСАМО РЕВЪТ ЗА ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ . НЯМАТ НАСИЩАНЕЕЙ ПОЛИЦАИТЕ" НЕ Е НУЖНО ДА НОСИШ САМО УНИФОРМА И ЗНАЧКА , А ДА ИМАТЕ ПОНЕ МАЛКО ПОЛИЦЕЙСКО В СЕБЕ СИ АМА ТО ПОЛИЦАЙ С ВРЪЗКИ ИМАЛИ ПОЛИЦЕЙСКО В СЕ БЕСИ ? НЯМА ОСВЕН ДА РЕВЕ ЗА ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИБЪЛГАРИЯ БАЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ , БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП
13
0
 
27
 
! Отговори
ffffff преди 6 години
Един чужденец се заблудил и спира покрай двама катаджии да ги пита за посоката. До ю спик инглиш? Не отговарят. Шпрехен зи дойч? Не отговарят. Франсе? Италиано? И това не знаели и човекът потеглил. После единият катаджия казал на другия - време е да научим някой чужд език. А другият казал - защо бе? Тоя като знае толкова много езици да не би да се оправи?
12
3
 
20
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 6 години
Отново сме дискриминирани и то основателно от толерастите глобалисти и шоросоиди юдеистки.И то в собственната си страна ! В чужбина тоя номер няма да мине но тука ще мине нали Шорос ?
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, ние понеже сме си най-гадния народ (българин съм), затова е такова и дереджето ни.На чужденците се мазним, дупим, че и извъртаме по една или повече (пример с онова шведско ***, което изрита жена в главата - да не сме правили скандал, щото шведите се обиждали лесно :/ )Може ли гърците, за пресичане на двойно-непрекъсната линия да ти слагат глоба, да ти свалят номерата и да те пуснат на автостоп да се прибираш, а ние за сгазен човек, пускаме чужденците да си ходят по живо по здраво??!
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да знам германски и полицаите български ме глобиха 100 евро. Така че не е причина езика. Глобата може да се вземе на место. Ако държи на преводач ще го отведат до районното и там ще му съставят акт. Малко ще са тия които ще искат да губят време. В Европа нито знаят български нито има дума написана на български.
9
6
 
20
 
! Отговори
Енчев преди 6 години
А, що не вземат да ги научат на нещо тия ***? Как така в цяла Европа проверяващите могат да ти обяснят на поне два езика какво си съгрешил и прочее, а нашите трудно и на родният ти език се справят?
8
5
 
11
 
! Отговори
Туск преди 6 години
Ами да наечат английски и немски тъпите ченгета. Няма са им плащаме преводачите на тия *** ***. Как ви назначават, въжбще, бе. С конкурс за *** или ви облъчват с нещо в полицията, че ставате такива ***.
7
0
 
36
 
! Отговори
Преводач преди 6 години
До: номер 6Аз искам да ти кажа една тайна, която между другото ме учудва как така не са я разбрали вече всички българи досега.В чужбина, особено в Западна Европа, САЩ, Канада и т.н., тоест в развитите държави, на никой полицай не му дpeмe знаеш ли езика или не го знаеш.Пише ти глобата, която трябва да платиш, после оттук нататък се оправяй сам.Виж вече ако трябва да ходиш в съда, там задължително си трябва преводач.И ако там нямаме преводачи, лошо.
6
0
 
17
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
За съжаление това е правната действителност. В Германия, вадят кочан с химизирани копия с екземпляр на БГ и няма НЕРАЗБИРАМ!
5
0
 
36
 
! Отговори
no name преди 6 години
Толкова ли е трудно да напечатат двуезични бланки /бълг-англ/ на актове и фишове и да се отбелязва с Х в квадратче съответното нарушение? Така хем чужденеца нарушител ще знае какво подписва и какво точно го наказват, хем катаджията ще може да го попълни без преводач. Толкова е елементарно!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е поне един ханглийски ако не знаят в районното за да чакат преводач :Dся не може италианец примерно да очаква че тук някой ще говори италиански :)
3
1
 
27
 
! Отговори
Преводач преди 6 години
Ама как да нямало бе?За месечна заплата от 2500 лева съм готов да започна работа веднага, без да се замисля за секунда!С английски и руски! За другите езици не знам, сигурно ще се намерят преводачи и за тях. Ако имат пари да си плащат де!
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато тези, които трябва да съблюдават спазването на закона не познават закона ще е така. Па ако щат и на марсианци да пишат актове.
1
7
 
34
 
! Отговори
много важно преди 6 години
Важното е,че има министер от герб,дето си министерства,другото са подробности!