Чужденци се спасяват от КАТ, нямало преводачи

Актовете им в съда падат, никой не ги разбирал
Обновена: 19 сеп 2017 08:45 | 19 сеп 2017 08:16, Петя Славова
57
Чужденци се спасяват от КАТ, нямало преводачи
Снимка: архив, Булфото

Чужденци се спасяват от КАТ, тъй като при съставянето на акта им за нарушение на пътя не присъствал преводач и те нямали представа какво подписват.

По-късно това бил и основният им довод пред съда, който уважавал жалбите им и отменял наказателните постановления. За това алармираха експерти по пътна безопасност.

Според тях почти всеки акт, съставен на чуждестранен гражданин по нашите пътища, падал в съда. На фона на над 23 500 нарушители годишно от други държави това означавало загуба от милиони левове, пише "Монитор".

Всеки втори акт от българин също бил отменян от магистратите, тъй като имало множество грешки и нарушения при съставянето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: КАТпреводачакт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
do 51 преди 6 години
До АнонименКато ти дойде румънец или турчин, на какъв език ще му пишеш акта, ако и той не разбира английски? Има си закони, които си имат вратички. Просто чужденците ги знаят и са спокойни.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е поредната съдийска простотия, от която губим милиони. В Румъния на всеки чужденец с акта му се взема книжката и той, за да я вземе трябва да се яви с лицензиран преводач в полицията и си плати глобата. Твърдя,че в Румъния сме платили за 20г.- поне 30 милиона лева / зная какво говоря/ а румънците дребни суми. У нас ако акта падне в съда поради преводач това значи,че съда изобщо не вярва на полицията.Защо в Германия, Италия и др. държави актове не падат поради липса на преводач?
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хуманният съд в кой свят живеят. Да не би германеца или подлия народ да ти обяснява на български, има си общо приети знаци, само феската република са си сложи един DUR вместо СТОП. Одържете им ги тези пари от бюджета и нека да продължават да ги отхвърлят. Качете информацията на сайта на МВнР и готово. Тук нашите медии как ни информиртат, че в Сърбия мога да лежа в затвора за превишена скорост. Не че и нашите куки не трябва да научат един език, освен майчиния си!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MADбраво на коментара. Не е лъжа ,а си живата истина за съжалиние
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много разбирате от западнала Европа, браво на вас. Там някой кара ли ви да подписвате изобщо нещо при пътно нарушение? ММММ? Връчват ви фиша с глобата и толкова. Ако искаш плащай на място или в районното, с краен случай на границата, ако искаш - отивай в съда.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се джавкате като пумярчета бре? Никой не може да ви накара да подпишете нещо, което не разбирате. Не само тук, а и навсякъде по света. Това, че в нормалните държави си и *** процедури при отказ за подпис, а тук няма, не е проблем на КАТ или на съда, още по-малко пък на нарушителите. Законите са приети от НС, не от тях.
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да направят акта двуезичен и ушевците да минат на курс за елементарен английски. Е.гати тъ.пата държава.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно да оспориш нарушението си в съда, защото не си чел местния закон за движение по пътищата или не разпозаваш местните знаци. Никой съд в чужбина няма да ти го признае това като основание и да ти отмени акта. Твой проблем си е да научиш правилата в държавата, в която отиваш да шофираш.
47
0
 
8
 
! Отговори
beks1 преди 6 години
КАК ДА НЯМА ПРЕВОДАЧ,ТОЙ Е НАВСЯКЪДЕ И СЕ КАЗВА "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ"-обобщавам банкнота от петдесетачка.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 35Ти ОЧЕВАДНО не си бил извън България, за да пишеш такива глупости. Карал съм почти в цяла Европа, преводач с полицай не съм видял.
45
2
 
11
 
! Отговори
Ори преди 6 години
Такава ни е безумната съдебна система, такива ни съдиите, всичко там смърди. Имам чувството, че съдебната система на тази страна работи срещу нея, магистратите са антидържавни слувители. Що не идеш да нарушиш в Германия, пък да видим дали немския съдия ще отмени акт, щото видите ли не разбираш немски. Това, че не разбираш езика на държавата, в която нарушаваш закона, никъде по света не е оправдание, с изключение разбира се на наща съд. система. Тази ситема е най-големия враг на държавата ни!!!
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИЛИЦИОНЕРИТЕ НЕКОМПЕТЕТНИ ЗНАЯТ САМО ПАРИ ДА КРЪНКАТ! АЗ КАТО СЪМ ИНЖ. С ПЕРФЕКТЕН АННГЛИЙСКИ И НЕ ВЗИМАМ КОЛКОТО СТАРШИНА, ОТКЪДЕ ДА ВИ ГИ ДАМ ТИЯ УВЕЛИЧЕНИЯ БЕ? ДЕТО НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТЕ...
43
9
 
4
 
! Отговори
КАТО СТЕ преди 6 години
ТОЛКОЗ ВЕЛИКИ, НАЛОЖЕТЕ РУСКИЯ ЗА СВЕТОВЕН ЕЗИК, СВЕТОВНА ВАЛУТА - РУБЛАТА! АЙДЕ БЕ, ЛАЯЧИ?
42
2
 
17
 
! Отговори
тийчър преди 6 години
ми тези вместо да питат "кв'о прайм ся" или "я да видим с колко лева в час карахте" да вземат да се образоват малко... най-малкото да си прочетат закона, а един курс по английски няма да събори министерството... не само да реват като вдовица за х.й колко милиона губят... интересна мотивация, не да се спасяват животи на пътя и/или спазване на закона, а основна цел - да се събират пачки...
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руско-червения контингент от бесни пенсии и алкохолици в България не може да преодолее факта, че английския е световният език за комуникация, а не рашкия. Същите които реват тук за "Конституция" и офицалният език не виждат обаче проблем рашкия да стане официален език в България. Това е патрЕотизъм.
40
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде българин да направи нарушение във Франция или Германия, да видим дали ще му търсят преводач на български или направо ще му лепнат такава глоба, че свят ще му се завие.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да се направи апаратче, където на екрана полицаят избира вида на нарушението, избира език и принтира автоматичен превод успореден на българския оригинал.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛИберастOсвен че си комичен, си и п.ростичък.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
36 защо не го цензурираш, или руснаците са без цензура, останалите - със? Ами ти руски ли искаш бе? като искаш - ай вРаша! Английският е интернацоиналният световен език без уговорки! Там Киргизстан и Таджикистан си говорете на руски!
36
6
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Не става въпрос за официален език, а става въпрос за закон. Ти като отидеш в чужбина органите на реда са ДЛЪЖНИ да ти предоставят документ на език който ТИ разбираш преди да го подпишеш. Капиш, патрЕот ?