Общинарят с Ролс-Ройс-а: Платил съм си данъците, с Москвич ли да движа?

Бенчо Бенчев коментира критиките срещу него от Корнелия Нинова
19 сеп 2017 12:45, Петя Славова
167

Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Така се печелят избитатели Бенчо ! Аферим кьопоолар!
93
3
 
9
 
! Отговори
БСП = БКП = КГБ преди 6 години
Червеният лилипут от ,,Цоцалистите'' ни призовава към социално равенство казвайки.,,.... - Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?" Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?"...
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tiva e nonera ba bogatite mutri fukat se 4e sa platili danazite i sa tova dans mvr ne gi saka4a ot kade sa sabogatjali mutrutevi sem im proishoda na milionite nikoi ne gi pita naproti spommnsururat kupuvat skapi koli vidat gi po skapi 4ujbini ba moreta i prodaljavat dalaverite korupziata v bg
91
6
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До от Германияот цивилизацията където живеел той!??? Скрий се някъде, комплексар!
90
4
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 96Много сте жалки, тези дето се присмивате на хора с имена близки на българската култура. За вас е нормално българин да се казва Еци, Патрик, Стивън, Жанет, Майкъл... На нас пък ни се гади от вас!
89
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 6 години
Преди години Крис Рок имаше един такъв скеч, в който се обаваше с черните в америка. Накратко (и по спомен):"- Какво прави белият като се сдобие с пари?! Бизнес, например Уолмарт. А какво прави черният, купува си ролс ройс и му слага златни джанти, ама от по големите..."Не претендирам ,че е точен цитат, НО..... Изводите ги оставям на вас.
88
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Социалист? ха ха ха
87
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бенчо и Ролс Ройс, звучи комично и смешно. Две неща които не си пасват. Бенчо се е взел за господ и в някоя нормална страна вероятно щеше да е в затвора. Само че Бенчо е рефлекс на какво се е обърнала тая страна. Бенчовци, Бойковци и *** се взеха за незаменими. Пълни некадърници, корумпирани, алчни, нагли с мерцедеси и ролсове на разбитите пътища и за сметка на мизерстващият народ. Хора без морал и човечност, без грам достойнство! Бенчо е България днес, за жалост
86
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сравнение с други свои съпартийци тоя направо изглежда окаян бедняк - купил си кола за 300 000, а някои от проекти като Белене и Цанков камък направиха по 50 - 100 милиона и нагоре. Червеният лидер трябва да го дава като пример за скромност, а не за разточителство !
85
5
 
9
 
! Отговори
Такаааааа... преди 6 години
Ти красньи другарами от ДС добре си си платил данъците, ама яно на тия дето са ти изработили кинтите НЕ СИ ПЛАЩААААААЛ, и то с години...Червен ***********************************. Така...
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не били гледали дали са платили данъци, ами как си били изкарали парите... Ще ме скъсате от смях! В цял свят плащането на данъци е доказателство за законни приходи, какво значение има как, нали си е доказал доходите? Да не би производството и продажба на оръжие да е много морално? Или производство и продажба на цигари? Или на алкохол? Българина като види някой с пари започва да плюе, а не да се опитва да достигне до това ниво. Ама за *** не е важно той да е добре, а другият да е зле...
83
1
 
12
 
! Отговори
Богат преди 6 години
Непрофесионален маркетинк. Социализмът е продукт който се продава на матреяла, на масата от некадърници и неудачници които са смотани и затова не са класирали за клуба на богатите. Къде е тръгнал тоя с ролс-ройса. Все едно Кока-Кола да продава на масите с реклами и постери как баровци на свръх луксозни яхти или милиардери на голф игрища пият Кока-Кола.
82
4
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Бенчо Бее,Корнелия движи със служебна Шкода.В тази...социална партия се набиваш на очи с това...капиталистическо возило Ролс Ройс.Не дразни електората,иначе си аут от партията,която те е...приютила с любофф(безплатен...съвет)
81
2
 
11
 
! Отговори
определено преди 6 години
До АнонименДори най-големите властимащи по онова време не караха чак Ролс-Ройс! Може някоя западна кола, я Фиат, я нещо друго. Тези сега се самозабравиха.
80
3
 
12
 
! Отговори
ХАК ДА ВИ Е... преди 6 години
ВСИЧКИ СЕГАШНИ БОГАТАШИ ЗАБОГАТЯХА .....ПОРАДИ ЛЪЖИТЕ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп ,и ЛИЧНАТА ПРОСТОТИЯ НА БЪЛГАРИНА ----ЗАЩОТО, ВСЕ ОЩЕ ГЛАСУВА ЗА БСП, ЗА ДА БЪДЕ ОГРАБВАН И ИЗТОЧВАН , КАТО БАНКИТЕ И БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ!ВИЕ ИМ ДАДОХТЕ ВЛАСТТА И ПАРИТЕ ------А ,СЕГА РЕВЕТЕ ....ХА,ХА,ХАААААААААААА...МЕНЕ ПЪК...МИ Е КЕФ , ДА РЕВЕТЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААААА....МЪКИТЕ СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ ---ОТ ТЕХ , ТЕ СТАВАТ , ПО-УМНИ.....ХА,ХА,ХАААААААААА
79
4
 
4
 
! Отговори
гаси преди 6 години
В нормалните държави, към които уж се стремим, не се гледа дали си платил данъците, а как си изкарал парите. Че то много чисто така - да си плати данъците. И аз мога да продам 2 тона наркотици и да си платя данъците, дори ще опиша като причина за придобиване на парите химично - фармацевтични продукти...
78
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Тодор Живков пенсионерите не ровеха в кофите и деца не умираха от глад.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 63Оразовай се малко преди да се излагаш с изказванията си.
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спрял е да дарява за Партията,за това са му се ядосали.
75
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ами като си богат от какьв зор сте се набутали в общ сьвет що си не карате колитеи да не се занимавате с политика па макар и от граж квота и що да не караш москвичмного стабилна кола особено на нагорнище