Общинарят с Ролс-Ройс-а: Платил съм си данъците, с Москвич ли да движа?

Бенчо Бенчев коментира критиките срещу него от Корнелия Нинова
19 сеп 2017 12:45, Петя Славова
167

Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 6 години
Като се напие въшката и излиза на чело. Пълно е с такива гнусни червени б*клуци. После защо повечето хор абягат на запад.
13
1
 
20
 
! Отговори
крадлю преди 6 години
До МомоВ България политиката върти бизнеса,а биснеса прави политиката!Ако искаш име-Гергов!При всички е така!
12
7
 
23
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Завистта няма почивен ден...Както казва че си е платил данъците...чист му е бизнеса...защо да не си купи тази кола.Ако иска и със самолет ще се движи...Проблема е че....ние сме от БСП...партията на народа и не бива да се парадира с богатство...Човека живее един живот защо да не живее така както му позволява кесията.Въпросът е дали богаташите в БГ са забогатели по нормален законен начин.Защото има милионери като Васил Божков,Братя Маргини,Пашата....много са....и сега всичко е законно...
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 111. Не е американска, а английска марка.2. Собственост е на немците от БВМ.
10
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въртоглавите комунисти най-обичат американските коли. Защо така бре другарю, какво му е лошото на москвича, все ще те закара накъдето си тръгнал, дори и в Централния. Или е по-важно да демонстрираш стандарт пред гладните баби и дядовци, които са карали и возили на москвичи. Сметни, ако си купиш един москвич, вместо ролс ройс, колко избиратели ще нахраниш и ще ти бъдат благодарни, дажи и кмет може да станеш!
9
3
 
49
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ами като си избран от квотата на Българската Социалистическа Партия и трябва да защитаваш бедните и безработните какъв ролс-ройс ще караш бе? Щом си имаш Бентли, Мерцедес, Ролс-Ройс кво дириш в тая партия бе недоразумение природно? Или ти си доказателство, че това е партията на крадците и лъжливите социалисти. Пфу .....
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГенадиТо да беше само 20 тона суджук, саздърма и филе елена щеше да е добре.
7
16
 
17
 
! Отговори
Генади преди 6 години
Хайде сега другарите да сметнат, кое е повече20 тона суджук или чисто нов РолсРойс
6
10
 
49
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 6 години
Това е лицето на типичният селянин-комунист/русофил! Погледнете го хубаво! Не само името му, но и грозната му мутра го издава какъв е! Такива като тоя, прости и неграмотни селяни и овчари, които цял живот са живеели, орали и копали и пасели овцете на село, след 9 септември се превърнаха в супер тузове и богаташи, милионери, някои даже и милиардери! Комунизмът ги изкара от селото и ги сложи на ръководни постове, да управляват държавата. На Русия й трябваха точно такива хора, прости и неграмотни!!
5
4
 
31
 
! Отговори
Един преди 6 години
А от къде ли са му парите?
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Жан Виденов е крал най-малко виж му колата бе .
3
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадлив комунист, мазно и хитро краде, като Жан Виденов
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците рядко си купуват скъпи коли щот после данъчните ги скъсват от проверки . Тука на никой не му пука от къде си стоят палатите и карат коли за по 150 хиляди евро.
1
1
 
47
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Проблемът в България е, че бизнесмените ни са общинари и кметове. Те трябва да си гледат бизнеса, а не да се занимават с политика.