Роми срещу рокери заради рок фест! Една история от Секулово

Властите в селото почти спрели купона заради страх от етническо напрежение
51
Роми срещу рокери заради рок фест! Една история от Секулово

История за роми, готови да се изправят срещу рокери и за рокери, набедени, че искат да се саморазправят с роми за малко не взриви етническия мир в силистренското село Секулово. Полицията тушира напрежението около един рок фестовете в страната и успокои ситуацията.

Преди да се стигне до мирната развръзка районното полицейско управление предупреждава за опасността в специално уведомление и иска събитието да бъде преместено. Според организаторите на феста обаче проблем между жителите на селото няма, а в основата на издадения от полицията документ е кметът на селото Невзад Ибрям, информира "Дарик".

Разпалените страсти били провокирани от фестивала "Енигма рок", организиран от местното читалище "Христо Ботев".

Кметът на Секулово Невзад Ибрям обаче е против и направил всичко възможно, за да внуши на жителите, че рок фестът представлява опасност за тях. Историята разказа Боби Ейнджъл, който е един от  организаторите на рок фестивала.

В Секулово живеят българи, роми и турци.

"Кметът е циганин, той е заплашвал местните или по-скоро им е насаждал мисълта, че ние правим този фестивал с идеята за саморазправа и едва ли не ще дойдат едни мото клубове и рокерски клубове, ще ви извадят от къщите, ще ви пребият с вериги. Беше им казал, че на 9-ти, когато трябва да се състои събитието, трябва да се заключат в къщите си, да не излизат и да вземат предпазни мерки", каза Боби Ейнджъл.

Кметът дори подал молба в полицията с искане да забрани провеждането на рок феста.

Така на 28 август организаторите получили писмо от МВР-Дулово да сменят мястото на събитието, тъй като село Секулово не е подходящо и е възможен етнически конфликт.

Рокаджиите провели бързи совалки с властите в Дулово и намерили подкрепа в кмета, който решил, че рок фест в Секулово все пак ще има.

Фестивалът се е провел успешно и не се е усетило етническо напрежение. А ромите не само не се заключили по домовете си, но и не след дълго се присъединили към рок купона.


51
Още от
Напиши коментар Коментари
28
3
 
1
 
! Отговори
българ преди 9 месеца
Тия рокери са изруди. Слушат сатанинска музика и са анти-българи. Агресивни са и нямат ценностна система. Не, че защитавам ромите ама... дайте си сметка, че рокерите са комплексари, които изповядват една отминамала култура създадена в САЩ от гангстери. Тъпо, братя, тъпо! Засрамете се и продайте миризливите си рокерски дрехи и станете хора.
27
2
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
До Един българин 11 Рок музиката пречи и трябвада се забрани..Ми така е.Нали тази западна рок музика поквари младите и провали социализма.Друго си е -Изкарай Гано говеда...на бас китара.И аз съм един от "покварените"пенсионери.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кметът на селото Невзад Ибрям
Е ОТ ГЕРБ.
За да го изберат той осигури гласове за парлам.избори за ГЕРБ.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ромите разбират от всякаква музика и се кефят максимално. А кмета им е музикален инвалид който сигурно не е слушал музика от както се е родил. Защо да се заключват по къщите си да не би да идват мечки стръвници? Ето че всичко е била спокойно даже и самите роми са се включили в купона! Ето такива като този онзи лудия черния и дебелия както се казва светата троица нагнетяват изкуствено етническо напрежение. Това ли е демокрацията да се нагнетяват изкуствени разделения мужду етносите?
24
2
 
8
 
! Отговори
Светло бъдеще преди 9 месеца
Скоро и в други градове...
23
54
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 9 месеца
Не е редно да се прави рок-фест в такива райони. Там културата и държавата са други, хората имат други ценности, рокът е западнала история. Иначе, да бяха ги оставили рокерите да си свирят и като ги наобиколи местното население сами после щяха да се оплакват, рокерите де.
22
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кметът трябва да се арестува за насаждане на етническо напрежение. Ситуацията е била гузен негонен бяга.
21
5
 
91
 
! Отговори
/./ преди 9 месеца
А защо тогава българи като се жалват от ромските сватби, които са по 3 дена, полицията не спира събитието? Значи полицията защитава ромите когато има напрежение - пази махалите а българите им плащат заплатите. Сега спира рокфест, защото на ромите им пречело а не спира сватба когато пречи на цял квартал да спи и пак българина с данъците си им плаща заплатите. Значи излиза че ние им плащаме а те пазят тези които ни тормозят. И после ще ми реват за по големи заплати. Бой за ушевите заедно с ромите
20
8
 
7
 
! Отговори
Клеций II преди 9 месеца
До 55 ти набор

"Тодор Живков като идва в Дулово ме погали по главата."

По коя глава?
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази новина не е поднесена от жутналиста коректно. Написаното е изопачено! За справка вижте как отразяват същата новина другите медии!
18
0
 
30
 
! Отговори
де де преди 9 месеца
До Анонимен

за тези 80 % "турци" Ердоган заяви в ДейлиАманЗамана, че милее сърцето му и винаги с едно око наднича през дувара има ли бедстващи девици, особено по избори, даже праща везирите си да ги ухажват с обещания за мед и масло
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Елемаг

ти остави расовата дискриминация и религиозната мобилизация, тъй си изкарва поста и хляба, ами три кърмачки получили страхова невроза след призива му за паника и сега Здравната каса моли спонсорите за няколко тона сухо мляко внос с търг/обжалване за нарочен изпълнител
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 21

А не е ли по-просто с картечниците!?
15
39
 
1
 
! Отговори
баш тарикатин преди 9 месеца
До Анонимен 7

Ще плащаш и хоро ще играеш!За 500 години си свикнал,къв ти е проблема!?
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ***

Ей-това е идея за справяне с тази напаст. Да се дигнем всички българи на запад, турците да ги изгоним за Турция, тука да останат само тия примaти. След година максимум, като измрат от глад, ще се върнем, ще пратим нишан на българските турци, че който иска да живее в нормална държава, също може да се върне - и рестартираме България.
13
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От статията се разбира че турците се определят като циraни
12
3
 
62
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Като няма полиция е време сами да се разправим с крадливото нагло ислямизиращо се общество и да ги издухаме от България.
11
6
 
40
 
! Отговори
Един българин преди 9 месеца
Ясно е, че Валерката Симеонов не дава косъмче да падне от електората на ГЕРБ.
Затова Бойко Борисов му е признателен. Рок музиката пречи и трябва да се забрани!
Да не нарушава спокойствието на електората.
Сега очаквам Валери Симеонов да проведе една показна акция по арестуване на нарушителите на реда - "агресивни" рокери заплашващи да взривят иначе идиличния етнически мир!!! Едно време, може би при Вълко Червенков, Бийтълс са били забранени, но не и при Тодор Живков. Ами сега?
10
1
 
86
 
! Отговори
Елемаг преди 9 месеца
От цялата работа разбрах,че кметът трябва да бъде подведен под отговорност за расова дискриминация в най-тежката и форма!!Защо обаче това не се е случило и не е отстранен от длъжност,не става ясно.
9
41
 
11
 
! Отговори
Gruio преди 9 месеца
Най-голямата опастност за България са самите българи, не някой друг.