Роми срещу рокери заради рок фест! Една история от Секулово

Властите в селото почти спрели купона заради страх от етническо напрежение
20 сеп 2017 07:11,
51
Роми срещу рокери заради рок фест! Една история от Секулово

История за роми, готови да се изправят срещу рокери и за рокери, набедени, че искат да се саморазправят с роми за малко не взриви етническия мир в силистренското село Секулово. Полицията тушира напрежението около един рок фестовете в страната и успокои ситуацията.

Преди да се стигне до мирната развръзка районното полицейско управление предупреждава за опасността в специално уведомление и иска събитието да бъде преместено. Според организаторите на феста обаче проблем между жителите на селото няма, а в основата на издадения от полицията документ е кметът на селото Невзад Ибрям, информира "Дарик".

Разпалените страсти били провокирани от фестивала "Енигма рок", организиран от местното читалище "Христо Ботев".

Кметът на Секулово Невзад Ибрям обаче е против и направил всичко възможно, за да внуши на жителите, че рок фестът представлява опасност за тях. Историята разказа Боби Ейнджъл, който е един от  организаторите на рок фестивала.

В Секулово живеят българи, роми и турци.

"Кметът е циганин, той е заплашвал местните или по-скоро им е насаждал мисълта, че ние правим този фестивал с идеята за саморазправа и едва ли не ще дойдат едни мото клубове и рокерски клубове, ще ви извадят от къщите, ще ви пребият с вериги. Беше им казал, че на 9-ти, когато трябва да се състои събитието, трябва да се заключат в къщите си, да не излизат и да вземат предпазни мерки", каза Боби Ейнджъл.

Кметът дори подал молба в полицията с искане да забрани провеждането на рок феста.

Така на 28 август организаторите получили писмо от МВР-Дулово да сменят мястото на събитието, тъй като село Секулово не е подходящо и е възможен етнически конфликт.

Рокаджиите провели бързи совалки с властите в Дулово и намерили подкрепа в кмета, който решил, че рок фест в Секулово все пак ще има.

Фестивалът се е провел успешно и не се е усетило етническо напрежение. А ромите не само не се заключили по домовете си, но и не след дълго се присъединили към рок купона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
59
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
до 1вече имахме премиер на който баща му е догазано че е ром другаря Костов.По неговото управление и след него ромите станаха най привилигированите в страната. Днес да си ром в България това и най големия лукс. неплащаш нищо държавата те издържа. Ако някой от този сайт който пише направи една справа колко кмета са роми и как живее местното българско население ще се уплажшите.ромите това са най гадната и долна *** която може да съществува но в България те са превилигировани
5
2
 
58
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Нататък вървят нещата.Ромите са превилегоровани във всяко отношение - ток, вода, транспорт. Поощряваме раждаемостта им , като ги издържаме за многото деца.Със сигурност ще дойде време да ни управляват , за съжаление.
4
6
 
13
 
! Отговори
55 ти набор преди 6 години
Тодор Живков като идва в Дулово ме погали по главата.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби Ейджъл англичанин ли е или псевдоним?
2
11
 
11
 
! Отговори
имахме вече преди 6 години
До 1Потърси в нета за Тодор Живков и ще разбереш какъв му е произхода
1
3
 
20
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
LOTR: Битката при Шлемово Усое между армията на Елфите и хората, срещу Урукхай :)))