Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!

80% от учащите в училището били от ромски произход
20 сеп 2017 13:30,
213
Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!
Снимка: 24 часа

"Наско е много добро момче. Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби". Това твърдят в хор ученици от професионалната гимназия по селско стопанско в Садово, където вчера по обяд дванадесетокласникът Атанас Георгиев удари с кол по главата преподавателя по английски Антон Велков.

Над 80% от учащите са от ромски произход. Според директора Димитър Иванов това, което се е случило, е чудовищно.

"Учудващо е че на втория ден от откриването на учебната година, стана този инцидент", казва директорът, цитиран от "24 часа".

Още по темата

По думите му  Атанас Георгиев, заедно с единадесетокласниците Емил Янев и Васко Георгиев, отворили вратата на преподавателя по английски. Той ги изгонил с думите, че му пречат. От там тийнейджърите са се насочили към кабинета на друга преподавателка. Тя се обърнала за помощ към зам. директорката.

Педагозите провели разговор с тримата гимназисти и те поели към класната си стая. Тогава Атанас Георгиев се отделил, грабнал дървен кол и ударил учителя по английски. Действието се развило в коридора на гимназията.

За мен е необяснимо кое е предизвикало тази агресия, коментира директорът. Тримата са задържани за 24 часа. Предстои по обяд прокуратурата да им повдигне обвинение.

В училището се провеждат редовни занятия. Гимназистите се разхождат из двора и дума не дават да се изговори срещу побойника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Садовопобойучител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
12
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
За такива хора училището е дори вредно. В своята си среда те могат да научат някакъв занаят или да вършат някаква работа. Защото семействата имат силен инстинкт не към чистата наука, а към уреждането на детето с работа. Друг тип "училище", по-близко до реалния бъдещ живот. Заключени за десетина години в академична среда, те директно увисват на борсата. Така че си е чиста измама, че ако влязат в училище, ще си намерят работа. Днес има бедни и безработни адвокати и лекари какво остава за роми.
84
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стената и куршум в главата. Един бъдещ престъпник по-малко!
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ***,който си бие учителите знае ли колко пари дава България за да го издържа и възпитава,има ли чувство за благодарност у него??? Не знае и не иска да знае: у него има само чувство за принадлежност към чужденците,сред които е роден!
82
0
 
33
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Докато едните имат право само да бият а другите само да протестират,така ще бъде и все по-зле ще става!
81
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе,видяхме го колко е добро момчето още като му зърнахме фасона! А неговите урунгели знаете ли кога ще кажат,че е крадливец и побойник? Когато си видите ушите без огледало,неграмотни червени журналистчета!!!
80
0
 
14
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Повервах! Да пречиш на останалите, това е добродетел! Явно?
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Наско е много добро момче. Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби".Мда, а колът се е появил от нищото и сам е скочил в ръката на Наско.
78
1
 
25
 
! Отговори
ТВУ преди 6 години
Преди в ТВУ-тата ги превръщаха в едни образцови работници и граждани. Имаше цяла програма за "изкореняване" на лошите навици и придобиване на професия. В програмата имаше доста крайни практики, но пък за това резултатите бяха отлични. Със сегашните скъпо-струващи методи на "интеграция" резултатите са отчайващи.
77
1
 
34
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
От снимката лъха на интелигентност.
76
2
 
10
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Не бой се Наско, ние сме зад теб.
75
0
 
29
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
"Той не беше виновен, беше предизвикан." Ето това донесе мултикултурализма. Нито една култура извън християнската не учи на себевладение и че на човек не бива да бъде възмездявано с бой или смърт, защото той е само съд или носител на влияние. В останалите култури всеки, който е нещо недоволен, има ПРАВОТО да проклина, обижда, бие, мрази и убива. С навлизането на тези култури все по-често ще се чува как някой убил или пребил, защото е бил предизвикан. Връщаме в Европа неща, които бяхме изличили.
74
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ром набие българин е нещо нормално, а когато българин набие ром е дискриминация, расизъм, нарушаване правата му и т.н.
73
0
 
29
 
! Отговори
111111 преди 6 години
И още нещо да добавя: всички учители заедно с директори и т.нар. експерти в РУО вече трябваше да са пред министерството, да покажат подкрепа и отношение, че утре ще са на мястото на този учител! И министърът досега да беше взел отношение, ама какво да говорим!
72
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наско не е виновен-виновен е кола.Виновен и е учителя,че е минал до кола.Горкият Наско да го пратят на психолог.Да живее България и нейните политици.Наско сбъркал си човека
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам дали е заради това, че са шведи, но мойте български съученици, акцентирам върху големците, си обикалят с ножове в училище и не са шведи. Като забият ножа по време на час на бюрото на даскалката по английски защото жената искаше да ги оставя на поправка, но изглежда след няколко дни тормоз и учителката си промени решението и магически им писа 3ки... и никой нищо не казва... е става дума за деца на бизнесмени, а като става дума за брачедите шведи всички сте много големи.
70
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ще плачеш за Макаренковия метод Българийо! " Аз повтарям, че ако от човек излезе хулиган, то затова не е виновен той, а е виновен педагогическият метод.'' Много методи и много човешки ценности липсват у хората вече. Затова сме на този хал! Много ще има да си пишем по форумите, -кой крив, кой прав,- но положението в БГ става страшно!
69
1
 
28
 
! Отговори
Швед преди 6 години
Виждате ли колко са "добри" шведите?!Не убиват, а само бият с колове.
68
0
 
10
 
! Отговори
anon преди 6 години
ех. казах ви аз да преместите тези дървени колове от коридора на гимназията.
67
2
 
28
 
! Отговори
железо преди 6 години
Садово изглежда да е добро място за национален мото събор.
66
0
 
39
 
! Отговори
Тт преди 6 години
Естествено, че трябва да ги изключат. Това е престъпление и трябва и да ги съдят. Ако всички ги защитават, направо да го затварят това свърталище!