Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!

80% от учащите в училището били от ромски произход
20 сеп 2017 13:30,
213
Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!
Снимка: 24 часа

"Наско е много добро момче. Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби". Това твърдят в хор ученици от професионалната гимназия по селско стопанско в Садово, където вчера по обяд дванадесетокласникът Атанас Георгиев удари с кол по главата преподавателя по английски Антон Велков.

Над 80% от учащите са от ромски произход. Според директора Димитър Иванов това, което се е случило, е чудовищно.

"Учудващо е че на втория ден от откриването на учебната година, стана този инцидент", казва директорът, цитиран от "24 часа".

Още по темата

По думите му  Атанас Георгиев, заедно с единадесетокласниците Емил Янев и Васко Георгиев, отворили вратата на преподавателя по английски. Той ги изгонил с думите, че му пречат. От там тийнейджърите са се насочили към кабинета на друга преподавателка. Тя се обърнала за помощ към зам. директорката.

Педагозите провели разговор с тримата гимназисти и те поели към класната си стая. Тогава Атанас Георгиев се отделил, грабнал дървен кол и ударил учителя по английски. Действието се развило в коридора на гимназията.

За мен е необяснимо кое е предизвикало тази агресия, коментира директорът. Тримата са задържани за 24 часа. Предстои по обяд прокуратурата да им повдигне обвинение.

В училището се провеждат редовни занятия. Гимназистите се разхождат из двора и дума не дават да се изговори срещу побойника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Садовопобойучител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С бабаитски изказвания, каквито чета тук, с деца и младежи не се работи. Пишете против ромите, защото действат с викове и бой. Ако на някое детенце на богаташ или влиятелни родители нещо не му отърва и реши да мрънка вкъщи, учителят е много вероятно директно да напусне.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20-те процента ще се ***анизират. Това трябва да се предотврати
43
0
 
20
 
! Отговори
Наско преди 6 години
Ас не удрял на него.То сам зема дърво и са цапна у глъвъта.
42
0
 
33
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
В кое друго училище държат дървен кол в коридора?
41
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ареста да му направят гърба на корем и като срещне учител, ще спира, сваля шапка и чинно поздравява. Друг начин за вразумяване до сега не е открит.
40
6
 
18
 
! Отговори
??? преди 6 години
На мен ситуацията не ми е много ясна. В училище след звънеца за влизане би трябвало всички ученици да са в клас. За да има ученици в коридора, значи или някой учител не е влязъл и класът се чувства свободен, или някой учител е изгонил учениците, което не е позволено, или учениците не са влезли, защото от тях не се изисква, не им се пишат отсъствия или отсъствията остават без последствие. Във всички тези случаи вина носят учителите и директорите. Свободни ученици обичат да дразнят "вързаните"
39
3
 
65
 
! Отговори
Alex Martin преди 6 години
Навремето баща ми беше учител в училище с преобладаващ такъв етнос или деца от ТВУ... За къде, къде по-малко хулигански прояви, ги биеха като гръсти и те ставаха хора... До ден днешен му се обаждат ученици да му благодарят, че са ги вкарали в социума и са станали хора с професия. НО ТОГАВА ДЪРЖАВАТА БЕШЕ ПЛЪТНО ЗАД УЧИТЕЛИТЕ И ВЪЗПИТАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС...
38
0
 
69
 
! Отговори
O_O преди 6 години
Ами така е, да. Тези добри, тихи и работливи хора правят нещо лошо само ако ги предизвикаш.Ако изнасилят жена- тя ги е предизвикала, защото е хубава.Ако убият старец- той ги е предизвикал, че си държи пенсийката и не им я дава.Ако откраднат нещо- предизвикани са от глад.Ако бият- предизвикани са от дискриминиращите ги българи. И така...
37
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80 процента роми? Боже!!!
36
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са работодателите да си наберат работници? Ето ги , образовани, бодри, готови да започват да творят!
35
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, как да не ги презира човек?!
34
2
 
52
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А на бас,че побойник има жена и деца !
33
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама учителите внимавайте бе хора!Не предизвиквайте тези учени и примерни дейци!Те се обучават вместо с калем,с кол в ръка!Хубаво ,че "жилязото" вече е във вторични ,че можеше да стане и по голям сакатлък!
32
12
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
А бе...Да живее ГЕРБ...41592
31
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после се оплакват, че младите не искали да работят като учители. Учителите нямат право да удрят учениците, но учениците може да ги пребиват с колове и се разминават само с мъмрене или в краен случай изклюване.
30
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимката се е стъмнило от ............а ние чакаме светло бъдеще за БГ
29
12
 
27
 
! Отговори
zxv преди 6 години
Затова дето ги гледате ей тия на снимката и всеки ден ни плашат с тях са виновни всички "българи" избягали от Родината си в името на един живот, който не е много по-различен от тукашния! Избягали за да им е по-лесно-кое му е лесното бе, тук остават приятели, близки. Там живеят като скотове, събирайки се с подобни на тях самите-несретници! Хората едно време са умирали за Родината си в замяна на нищо-сега всички сте станали едни нежни и мислите само за кинти и лесен живот.Не ви е срам
28
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаех си аз че побойника е от шведски произход. На кой друг ще му дойде на ум да пребива с кол?
27
0
 
24
 
! Отговори
Lan преди 6 години
*** чи как - той учителят сигурно се е самоударил, щото то дитетУ е самата доброта и невинност!
26
0
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи последните 20 - 30 години бай-*** виновен няма! Епа докато нема *** дотогва тия ше ни убиват пребиват крадът и прочие и ние ше търпим!