Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!

80% от учащите в училището били от ромски произход
20 сеп 2017 13:30,
213
Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!
Снимка: 24 часа

"Наско е много добро момче. Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби". Това твърдят в хор ученици от професионалната гимназия по селско стопанско в Садово, където вчера по обяд дванадесетокласникът Атанас Георгиев удари с кол по главата преподавателя по английски Антон Велков.

Над 80% от учащите са от ромски произход. Според директора Димитър Иванов това, което се е случило, е чудовищно.

"Учудващо е че на втория ден от откриването на учебната година, стана този инцидент", казва директорът, цитиран от "24 часа".

Още по темата

По думите му  Атанас Георгиев, заедно с единадесетокласниците Емил Янев и Васко Георгиев, отворили вратата на преподавателя по английски. Той ги изгонил с думите, че му пречат. От там тийнейджърите са се насочили към кабинета на друга преподавателка. Тя се обърнала за помощ към зам. директорката.

Педагозите провели разговор с тримата гимназисти и те поели към класната си стая. Тогава Атанас Георгиев се отделил, грабнал дървен кол и ударил учителя по английски. Действието се развило в коридора на гимназията.

За мен е необяснимо кое е предизвикало тази агресия, коментира директорът. Тримата са задържани за 24 часа. Предстои по обяд прокуратурата да им повдигне обвинение.

В училището се провеждат редовни занятия. Гимназистите се разхождат из двора и дума не дават да се изговори срещу побойника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Садовопобойучител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
100
 
! Отговори
аз преди 6 години
Само прочетете "Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби" ... значи за побой има оправдание. Т.е. така ще си решаваме недоволството - с бой. А това че е учител, че е по-възрастен ... къде остана уважението и респекта към възрастните? Нямам думи да изразя възмущението си от наглостта, безнаказаността и безочието.
4
3
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката - бъдещето на България.Народ който си заслужава съдбата.
3
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Физическа агресия срещу вербално предупреждение? Това си е чисто нападение, така че всички да траят, а перкото да си носи последствията. Има и граждански искове....малката мутричка да изскача от джобовете....пък ако ще майка Тереза да е
2
0
 
75
 
! Отговори
Невен преди 6 години
То Наско може да е следващия Дон Цеци или Боко ... Най-учения, най-добрия, най-най ...
1
0
 
98
 
! Отговори
Да бе, да преди 6 години
Безнаказаността ще ни затрие...