Багерите ще влизат пак във варненското гето "Максуда"

В сила влзяхоа още 20 заповеди за премахване на постройки
22 сеп 2017 16:21, Александър Попов
22
Багерите ще влизат пак във варненското гето "Максуда"
Снимка: Булфото, архив

Багери ще влизат отново във варненското гето "Максуда". В сила са влезли 20 заповеди за премахваме на постройки, като се чака избор на фирма-изпълнител. Районната администрация в "Младост" работи и по още 200 преписки, съобщи районният кмет Христо Христов, цитиран от "Монитор".

Във варненския жилищен район "Младост" няма свободен жилищен фонд, където да бъдат настанени обитателите на предвидените за събаряне незаконни постройки в "Максуда" и общински къщи по трасето на пробива на бул. "Левски".

"Внимаваме какво правим във всеки един случай, защото "антибългарският комитет" ни следи. Законът не казва, че само в летните месеци трябва да се събаря. На много български семейства им бяха съборени къщите, етажи и тераси през зимата. Законът не изисква и някой да бъде настаняван, особено ако е незаконно настанил се. Нормалните българи граждани теглят кредити, изнемогват и мизерстват, докато ги изплатят, или живеят под наем", коментира Христов.

Преди две години в "Максуда" бяха премахнати 57 постройки, които попадат сега в продължението на бъдещото трасе на булевард "Левски". В обхвата на неговото разширение влизат и над 100 частни имота, които също предстои да бъдат отчуждени. Сред тях са и 6 общински къщи, чиито наематели ще бъдат изведени от тях. Христов не очаква да се стигне до напрежение при отчуждителните процедури.


22
Още от
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
евгени преди 9 месеца
как ще минеш по пътя, който ще се строи, като погледнеш нагоре вляво- стотици тонове боклуци, мърляви къщи, велика смрад.Кога ще се оправи този район наречен Максуда ?
16
0
 
15
 
! Отговори
Браво на Портних! преди 9 месеца
Премахването на това гето е благодарение на Варненския кмет Портних, който съвсем законно го премахва и разчиства.
Досега комунистите ползваха ромите от гетото за избиратели и затова гетото се разрастваше, но Портних не иска изобщо да разчита на такива гласове и разчисти незаконните постройки.
Нима другите кметове не могат да вземат пример ?
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво! Господин Христов има смелостта да нарича нещата с истинските им имена.
14
4
 
10
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 9 месеца
Айде драги ромчета направете един референдум за автономия :)) В противен случай няма да можете да живеете нормален живот в *** истан :))
13
1
 
11
 
! Отговори
Толерастия преди 9 месеца
Абе има едни булдозери, производство на Комацу, дето гумите им са по 2 метра, ама пък греблото събира две манг@лckи къщи. Та на тая машина аз ще и платя нафтата един ден да не спира да прави тигели напред-назад докато не подравни пейзажа. Ако някой друг се прежали да и сипе нафта за утре ще се получат нещата.
12
2
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 9 месеца
Айде сега всички от съборените къщи ги пратете в Германия, там ще им намерят и работа и общински жилища и всички ще ся доволни.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А дерето по бул.Република,пред ИКЕА и фалиралият завод Черно Море няма ли да почистите,клони,гуми,камъни,ВОНИ на зелена гнилоч,а кмете?
10
1
 
26
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Чистят канала дето минава през махалата през няколко години, после за няма 2мес. Пак е пълен с боклуци. Ако стане нещо /примерно наводнение/ общината ще е виновна ,че не го е изчистила, а тези които са го напълнили с боклуци ще са невинни жертви. Живеещите наоколо едва ли плащат данъци и такса смет.
Като горят гуми всички им дишаме отровите...
Няма оправия ток, вода и т.н.в повечето случаи все е на аванта. Всички са им длъжни.
Изключвам всички съвестни граждани от района!има такива!
9
2
 
33
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
ЕВАЛА на тоя кмет, най-после някой с поне малко власт да каже истината директно. Незаконното строителство, заграбването на частни имоти, незаконното присъединяване към ел- и ВиК мрежата са деяния, наказуеми със ЗАТВОР и огромни глоби според действащият Наказателен кодекс и никъде не е написано, че НК не важи за гъгнивата измeт !!!
Следователно всички незаконни развъдници трябва да бъдат унищожени, самонастанилите се - осъдени и нагонени към трудови лагери, където да заработват присъдите си !!!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега обаче да не бързат да бетонират. Да възстановят терена в оригиналния му вид, защото в противен случай мангасарската гнусотия все пак ще е успяла да съсипе напълно мястото по един или друг начин.
7
1
 
22
 
! Отговори
Смешник преди 9 месеца
Първо ги бутнете
6
2
 
29
 
! Отговори
толераЗД (явно) преди 9 месеца
Стига мразили и злобяли - кратко, точно и ясно е казал кметът - специално отношение няма. Точка. Нито повече, нито по-малко.
5
3
 
44
 
! Отговори
,,,,, преди 9 месеца
Ако някой българин си построи нещо незаконно ще му го съборят, ако си бял невинен швед няма проблем, може да правиш каквото си искаш
4
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БХК

Всички изхвърлени на улицата трябва да бъдат настанени в общински жилища без наем докато общината им построи апартаменти.
3
3
 
53
 
! Отговори
Циник преди 9 месеца
"Антибългарският комитет"?
БХК ли? Тези истински българи...и патриоти...що не им изпратите по 2 - 3 ромски фамилии - да ги настанят в хола и спалните им
2
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не багери, а танкове трябва...
1
2
 
7
 
! Отговори
Pvc glas преди 9 месеца
Ravnopravno sabirane na b.,okluka...