Нанков с надежда да започне нов етап по АМ "Хемус"

Отсечката между Ябланица и Тетевен готова през 2019 г.
22 сеп 2017 21:40, Виктория Тошкова
20
Нанков с надежда да започне нов етап по АМ "Хемус"
Снимка: АПИ

Надеждите са още в рамките на тази година да започне строителството на магистралната отсечка между Ябланица и Тетевен, част от АМ "Хемус", съобщи във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той прогнозира, че в края на 2019 г. участъкът от девет километра и триста метра ще бъде завършен.

В момента се проектира отсечката между Ловеч и Плевен, която ще бъде реализирана на три етапа.

На три етапа ще бъдат реализирани и останалите километри до Велико Търново. Първо ще бъде изграден участъкът от разклона за Ловеч и Плевен до връзката с магистралата Русе-Велико Търново, уточни той.

Техническото проектиране ще приключи през 2018 г., за да може през 2019 г. да започнат строителните дейности, каза Нанков.

Министърът припомни, че ангажиментите на правителството са в рамките на мандата около 100 километра от магистралата да бъдат напълно завършени, а до 2024 г. магистралата да е факт.

Той посочи, че през следващата година ще започне реалното възлагане на строителството за пътя Русе-Бяла-Велико Търново.

Според него двете магистрали ще бъдат двигател за подобряване на демографското и икономическото състояние в Северна България. Финансирането им ще е изцяло от бюджета, затова е важно бързото въвеждане на тол таксите, отбеляза Нанков.

На пресконференцията кметът на Велико Търново Даниел Панов представи пред министъра на регионалното развитие проект за изграждане на северен пътен възел край града, чиято цел ще е да облекчи трафика по главните улици на старата столица.

По думите на Панов над 4000 автомобила, които са за транзитно преминаване покрай Велико Търново, влизат в града и допълнително затрудняват движението.

Министърът посочи, че разчетите за подобен проект са между 20 и 30 милиона лева.

Още икономически новини четете в Investor.bg


20
Още по темата: ХемусНиколай Нанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Магистралата с най-малко катастрофи и там не сме се наакали
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симпатично лъжещ министър
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анти ГЕРБ

Май точно ти не си си направил труда да погледнеш колко магистрали са били завършени по времето на Хитлер. Всъщност са доста малко, противно на митовете.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
KO DA PRAI XEMUS V TETEVEN VE GOVEDFA VIE POLUDQXTE NERDE QMBOL NERDE STAMBOL
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NA GODINA PO KILOMETYR DVA EVALA SLED 300 GODINI XEMUS GOTOV LAINOMETI OT GERB
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 2 години 9 километра магистрала ще построите? Вие сте били голяма работа, бе, Нанков!
Сега сериозно:
За разстрел сте!
14
2
 
5
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 1 година
Нашенецът като влезе във властта, не се чува какво говори!Привикнал на предизборни лакърдии - така я кара и подир това Министър Павлова още не бе направила винетката 100 лева, когато преряза лентата на "реновирания" път от Гроздьово до Ст.Оряхово !? . Сега от Ябланица че чак до Тетевен ще ходи АМ "Хемус" на министър Нанков! Болярите и те не знаят какво искат! Не искат трафик, но да има как "Хемус" да премине между Беляковец и Преображенския манастир !?Трябва Русе-Бяла -"Хемус" да е АМ !!!!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Proektanta преди 1 година
По скоро ,казвайки Тетевен визират че етапа почва от разклона за Тетевен, проекта на хемус от сегашното му положение до село Брестница(разклон за Тетевен) е готов- защо не се строи - защото някой олигарх обжалва, следващият етап е село Брестница-село Дерманци (разклона за Угърчин) - проектира се .... Така че таз магистрала има да почака сериозно във времето
12
2
 
9
 
! Отговори
Galata - Toros преди 1 година
И до Тетевен ли ще ходи, който тръгне от София за Варна? Еми да мине и през Галата, Глогово тогава. И разклон за Кирчево и Торос да има да ходим на борбите!
11
2
 
16
 
! Отговори
don преди 1 година
ОТКАКТО герб СА НА ВЛАСТ САМО ЗА МАГИСТРАЛИ СЕ ГОВОРИ И И КАТО ПАДНЕ КАБИНЕТА КАТО ДОЙДЕ НОВИЯ СЕ ПОЧВА НА НОВ ГЛАС И КАК ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ГОТОВО В КРАЯ НА МАНДАТА.
тАЗИ МАГИСТРАЛА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА ОЩЕ ПРЕДИ ТРАКИЯ НО ЛИЧНИ КОРПУРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ НАДДЕЛЯХА
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТ СЪС ВОЕННИ САМОЛЕТИ КОИТО ИЗОБЩО НЕ НИ ТРЯБВАТ И ЗА НИЩО НЯМА ДА СЛУЖАТ САМО РАЗХОДИ ЦЕЛТА ТАМ Е ДА СЕ ВЗЕМАТ ЕДНИ ТЛЪСТИ КОМИСИОНИ ОКОЛО 15% ПО ЗАКОН. мАГИСТРАЛАТА ДО ДВЕ ГОДИНИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА И ДА НОСИ ПРИХОД
10
5
 
12
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 1 година
Лош бил Хитлер, луд, тиранин, но нека някой си направи труда да направи извадка, колко колко ХИЛЯДИ километри аутобани за направени по негово време. И с каква техника и технологии се е работило по онова време. А сега говорим за няколко километра на година. С тези темпови дори в третия свят не се работи. Ние сме още на нивото на аборигените. Едно голямо "БРАВО" на ГЕРБ.
9
11
 
15
 
! Отговори
Неутрален реалист преди 1 година
Когато социалистите дойдоха на власт, спряха всички строежи и проекти с мотива-"асфалта не се яде, ще правим социална политика, ще раздаваме на бедните, вземайки от заможните (но не и от богатите, щото те са все от тяхното котило). Две години всичко замря. Дойде Бойко и довърши започнато (само 2 примера-западната дъга и северната тангента на София).
Извод-никога повече комунисти/социалисти на власт!!! Те могат единствено да крадат и да демагогстват! Не мислят за Народа, а за олигарсите си!
8
11
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Анонимен 4

За кои софиянци говориш?Ако е за тия новите,спести си напъните да разсъждаваш,ако пък имаш предвид истинските-за тях не бери грижа,все някак ще стигнат я до морето,я до Гърция.По-добре нормален "социалистически"път,отколкото весело нагъната бойкова магистрала.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остават само 262 км да се направят......
Хемус трябва да е с дължина 430 км, построени са 168 км.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие се е@@@@@е с нас ? От 2 години говорите за Хемус ...накрая до 2019 - 10 километра , до не знам си ко 19 км.
Накрая до 2024 ...100 км ???? Вие подигравате ли се ? До тогава има 6 + години ? Това е магистрала 200кМ за довършване . Направо съм потресен. Какво е това мотане ? Пускай те всички налични фирми да копаят и строят ...Това е една магистрала ...Ако има война какво правим ?
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво общо има Тетевен с магистралата?! Този министър да не би да иска Хемус да върви на зигзаг - ту по Стара планина, ту по брега на Дунав.
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама за какво им са на хората от Северна България магистрали. Предлагам да се построят нови магистрали от София до морето и до Гърция, та да могат да се починат софиянци нормално.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от ГЕРБ трупат дълг като Цветан Василев.
Накрая пук и народа плаща с дране на кожи като в Гърция
2
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се има предвид, че за 26 години вие от БСП не построихте нито един метър магистрала "ГРОБ" с техните 9 км за две години са световни шампиони по строеж на пътища!
1
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕВЕТ КИЛОМЕТРА ЗА ДВЕ ГОДИНИ!!!!!!!!!!!! Ашколсум ГРОБ