2018-а: Пенсиите не скачат, а пъплят с едва 3,8%

Новият шеф на НОИ реформира системата на ТЕЛК
25 сеп 2017 08:07,
28
2018-а: Пенсиите не скачат, а пъплят с едва 3,8%
Снимка: flckr

Пенсиите догодина ще се увеличат с 3.8%. Това ще е процентът, с който ще се идексират пенсиите от 1 юли, обяви пред БНР избраният миналата седмица нов управител на НОИ Ивайло Иванов.

От 1 октомври ще бъдат повишени минималните пенсии на 200 лв. През 2018-а година в разчетите на ДОО е предвидено пенсиите да бъдат повишени с 3,8%.

Още по темата

Според него е по-добре да се индексират първо минималните пенсии, а когато има необходимите средства – и останалите.

Подготвяната реформа в системата на ТЕЛК не цели да намали средствата за инвалидни пенсии, а да ограничи измамите, коментира още Иванов.

"За инвалидни пенсии се изразходва една сериозна сума - 1.8 млрд. лв. Не е целта сумата да бъде намалена в никакъв случай. Целите са тези средства да се насочват към хората, които наистина имат нужда. Над 40 са правата, които гражданите имат право да получат, когато имат решение за ТЕЛК. Това, разбира се, ощетява зключително много бюджета, когато някой злоупотреби", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 3,8%.., но след АКТУЛИЗИРАНЕТО НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ със СОД за 2016година..,за да има справедливост...!Депутатите си актуализират през ТРИ МЕСЕЦА огромните и Незаслужени заплати ,а нешите не са ..повече от ДЕСЕТ години ...!?Това ако не е ГЕНОЦИД при демокрацията...!?
21
1
 
4
 
! Отговори
европейски съюз преди 6 години
Герп пуска фалшиви новини-*** и некадърници са герп!
20
0
 
7
 
! Отговори
Правя предложение преди 6 години
Ако се преразгледат наистина обективно и справедливо решенията за признаване на инвалидност, много хора ще загубят инвалидните си пенсии.Има опасения относно социалния ефект от едно такова решение на проблема.Затова предлагам, на всеки пълнолетен, който изгуби инвалидната си пенсия, да му бъде предложена трудова заетост, чрез която да компенсира месечния си доход.Относно лицата под 18 г. - всички знаем, че те са от онези среди, за които са предвидени 22 вида помощи. Компенсация не е нужна!
19
2
 
3
 
! Отговори
я па тоя преди 6 години
До 13Тавана за "правилните" хора отдавна е премахнат!Бивша чистачка на МВР взима пенсия от 360 лв,и към нея "добавка" от 240!600 НЕ Е ЗЛЕ,НАЛИ!?А полковник от МВР взима над 1,300!Е,как става тая работа!?А ти чакай да ти падне тавана!
18
3
 
23
 
! Отговори
13 преди 6 години
"Според експертите изолираното увеличаване само на минималните пенсии е несправедливо, разстройва осигурителната система и действа демотивиращо на хората да се осигуряват върху реалните си пари."Това е абсолютно правилно!!! А защо не махнат и тавана за всички? Това също демотивира! Може би изчакват да измреме???
17
2
 
8
 
! Отговори
чудна работа преди 6 години
Преди за 2% пенсиите "скачаха",сега за 3,8%-"пълзят"!?Нещо май сте развалили калимерата с бочко,м!?
16
3
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Пише,че това е само прогноза, но ти го възприеми като глупашка пиар акция,насочена към най- наивната и лековерна част на обществото..............
15
1
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Както върви скоро всички пенсионери ще взимат една и съща пенсия - минималната.Уравниловка, уравниловка, уравниловка - това е девиза на демократите в България.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами заплатите?
13
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДевилА колко по-добре беше (за онези, които са живели по тези времена) по комунизма.Ахахахахаха колко бе, колко?Глад и МИЗЕРИЯ !
12
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3,8% е добър ръст съобразен с икономическия растеж на страната.
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди малко, по БТВ, члена на ВСС Явор Тодоров, на въпроса на Антон кое е главното, което е постигнал за изминалите 5 години, той скромно отговори, че това е колективно дели. И отчете като постижение повишаване на заплатите на магистратите с 24% и подобряване на условията на труд. Хубави заплати и меки столове. Това ще наследят новите членове на ВСС. И ще има какво да надграждат. А за пенсионерите... А бе що не си траят? Нали са пътници.
10
1
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 9Въпроса не е къде са предизборните обещания.Въпроса е: Къде сме ние за да изискаме тези обещания да се случат.
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитомените патриоти вече са на паничката на Вожда,той им дава кокалчета,чеше ги зад ушите и те въртят опашки.Всичко което са обещавали свърши още в деня на изборите.
8
0
 
19
 
! Отговори
12 преди 6 години
До Анонимен-9 на сватба са.
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе верно ! Къде са патриотите популисти. 20 години плюха , а сега нищо :)) Ясна е работата. Въпроса е кой им се връзва да гласува за тях.
6
9
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Девиле стига си писал глупости.Баба ми получаваше 45 лв пенсия.Страшно добре си живееше.Почти всичко на масата идваше от градината.В Западна Европа пенсионерите живееха своята втора младост а нашите трябваше да кОпат за да живеят.
5
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Никви пенсии на дъртите червеняци. Нали по цял ден плюят само ,че нямало държава. Щом няма , няма и пенсия. Довиждане.
4
2
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Най гадното е да се забрани на инвалиди да работят.Такива репресии към инвалидите не е имало. Напротив.Закона ги защитаваше от уволнение.Върл антикомунист съм ,на в случая съм възмутен как леко , полеко отпадат всички превилегии , които имаха инвалидите и обикновените работници.И огромен дял за това имат и бизнеса с безумните си предложения.Всички правителства обгрижват само бизнеса.Алоо, БСП,къде сте?Ама вие всички сте "бизнесмени".
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 300 лева поставени като ултиматум за коалиция хората получиха едва 40лева , после *** ,че гласувай .. всички са един дол дренки лъжливи