Еколози прибрали над 20 000 лева за спасители на Корал

Събирали пари от къмпингуващите за вода, а тя пък била с фекалии
65
Еколози прибрали над 20 000 лева за спасители на Корал
Снимка: Булфото, архив

Псевдоеколозите от "Корал", които цяло лято протестираха срещу държавата и местните власти заради проверките на институциите, се оказаха лапащи без свян от същата тази държава.

Докато през ден скачаха срещу инспекциите на общината, туристическото министерство и РИОСВ - Бургас, при които лъсна, че нелегално настанилите се на плажа и гората зад тях т.нар. дивокъмпингуващи крадат ток и вода, активистите на "Да запазим "Корал" са се цанили за спасители на ивицата, пише "Монитор".

Услугите им обаче далеч не са безплатни. Сдружението е взело над 20 бона за два месеца работа, като парите са по обществена поръчка, обявена от областната управа на Бургас.

Всичко започва в началото на юли, когато управата обявява конкурс за осигуряване на спасители на неохраняемите плажове. Сред тях заради статута му на място за диво къмпингуване попада от две години и "Корал". Поръчката е за малко над 70 000 лева, като една трета от тях са предназначени именно за плажната ивица край село Лозенец.

Любопитното е, че за останалите 4 плажа остават много по-малко средства, макар да са по-големи като площ.

Контрактът с областната управа на Бургас е до 30 септември. За това време сдружението трябва да получи 20 859 лева, срещу които да предоставя целодневно от 8 до 18 часа по двама спасители на два пункта на ивицата.

Преди няколко седмици лъсна, че псевдоеколозите продават на заблудени туристи и фекална вода. Това става ясно от сигнал на измамен почиващ, който дори е хванал чревно разтройство, след като е пил от съмнителната течност.

Опасната за пиене вода се разпространява сред хората, които са се настанили в нелегалния къмпинг на Корал.

Неколцина от тях си направили съмнителен водоизточник с подръчни средства, който е съвсем близо до септичните ями. Община Царево вече спря тока и водата в района, за които почиващите не плащаха нито лев. При кмета обаче постъпили жалби, че някой събира на хората там пари за питейна вода.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Виктория преди 1 година
От както има еколози в България и НПО-та на всякакви зелени, може ли някой да ми каже какво точно са свършили за природата ни. Можем лесно да проследим колко милиони са били налети от държавните пари в тези организации, но за тези пари няма никаква свършена работа. Реално тяхната дейност е само унищожаване на всичко.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много "високо" ниво журналистика, евала!
52
6
 
0
 
! Отговори
Симо преди 1 година
Нагли твари и това си е!
51
0
 
8
 
! Отговори
Конферансието преди 1 година
Внимание, внимание!
Първо място в конкурса "Куха Лейка на Годината" печелииии...
...Камелия Цветановааа!
Честито!
Следващият път препишете материл от таблото в КАТ, поне ще е достоверен!
50
1
 
0
 
! Отговори
On преди 1 година
Къде на Корал има вода и ток бе въшкари????
49
0
 
7
 
! Отговори
Коралец преди 1 година
Направо не проумявам...само хората, които не са посещавали това място, могат да изразяват негативизми и пишат глупости...
Прочетете : burgas-podlupa/скромно-а-притежава-ли-кметът-на-бургас-400-декара-отстрани-на-плажкорал

И това avantage.bg/река-караагач-като-какао-бийч-но-от-фек/ и тогава обяснявайте...какво е положението на Корал....

Бях от потървепшите с многобройните ....измислени акции -- не е приятно да си на почивка и в постоянен стрес.
48
1
 
8
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Днес до скоро ви подозирах че сте платени, но сега съм сигурен срам срам.
47
6
 
0
 
! Отговори
Бимбо преди 1 година
те нашите са минали покрай еколози ама айде....
46
0
 
3
 
! Отговори
Лайномет преди 1 година
Такива статии с някой бил чул някъде било имало поръчка, някой бил взел а друг бил дал се четат от хората?!?!? Не се учудвам че нивото на журналистиката ни е такава ... каквито списателите на такива бълвочи, такива и читателите. Фекалийте са в главите ви за ваша жалот!
45
0
 
3
 
! Отговори
ками ками преди 1 година
Вземи пийни и ти една студена водица... Както в други коментари бе споменато - търг е имало, и е бил спечелен. Пък за ЛЮБОПИТНОТО, че за този плаж имало повече пари можеш да попиташ хората които са разписали търга. ПРИМЕРНО.

А за фекалите във водата... в морето влизали ли сте? особено като е 27градуса вътре... От години решението на проблема с отпадните води е ПО-ДЪЛГА заустваща тръба..

Ако не го четях този сайт да се посмея сутрин щеше да ме откаже тази статия :D
44
0
 
7
 
! Отговори
Велина преди 1 година
До Ема

кой госпожо? има търг, спечелен от организация, която не си е сложила печалба защото не го прави за печалба. Виждали ли сте тези постове? С рампи – единствените по бг черноморие за да слизат спасителите по-бързо при нужда. Всеки ден виждах спасителите как идват сутрин в 9 и си тръгваха в 18ч. Толкова изрядно охраняван плаж, не съм виждала, а плувах почти всеки ден, всеки след 2-ра шамандура беше извикван, а собствениците на джетовете бяха бясни защото на този плаж нямаха достъп до брега
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кратун

Е нали всички плажъващи видяхме. Не само, че е изпълнено, а и такива постове и спасители и оборудване и табели и внимание нямаше никъде...обикновени нещастници са тези, които не могат да се съберат в кожата си, че някой реално е свършил работа, а не е играл с поставено лице. Да ти е жал.
42
1
 
5
 
! Отговори
Раши преди 1 година
До zeleno choveche M

Не мога да проумея какво е общото между "Да опазим плаж Корал" и самоинициативните действия на разни фейсбук групи, относно спасяване на улични котета?! И заради съществуването на подобни групи, вие сте склонен да повярвате на тази измислена статия и да се нахвърлите срещу едни хора, на които наистина им пука да остане поне малко небетонирана територия по морето?!
41
2
 
4
 
! Отговори
Рашко преди 1 година
До zeleno choveche M

може ли да предоставите малко факти - кои организации, имена на въпросните шефове, къде живеят по принцип, вие от къде разполагате с информация, колко време прекарват сред природата? Първо ФАКТИте и после плюването! И кое точно ми е НЕкултурното?!
П.С. А да си отговаряте сам на коментарите е жалко и смешно.
40
0
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 1 година
Драскачката внушава нещо непочтено използвайки жаргонното "прибрали", но както разбирам от несвързано нахвърляните обвинения, имало е търг, фирма го е спечелила съвсем редовно. Та, последно, изпълнена ли е поръчката (осигурени спасители) или не? Защото ако е изпълнена, какво означава "прибрали" освен гнусни инсинуации? Ако само един е хванал разстройство там, това е добре, защото на Сл. Бряг са стотици...
39
0
 
7
 
! Отговори
Раши преди 1 година
До zeleno choveche M

ако с такова доверие поглъщате всички фекалии, които Ви поднасят, разбирам защо сте останал неграмотен!
38
12
 
1
 
! Отговори
Ема преди 1 година
пълнят си джобчетата, а после се правят на жертви. класици
37
2
 
13
 
! Отговори
Таню преди 1 година
Леле...Нямам думи!!!

Тоя патетичен пaсквил, коя дребна душица го съчини, че много жaлък... Камилио, надали си ти, прекалено лишено е от граматически грешки!!!


За общо около 30 дена диво къмпиране на "Корал" видях следното - за пръв път, но активно работещи спасителни пунктове. Министерски идеоти, които пренебрегнаха мотото "Не закачай голи хора, че не знаеш какви костюми носят!", заради което си изпатиха. Добре уредени къмпинги в близост. Имаше и урoди, след тях съм чистил. Обикновено, местни
36
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам че тук форума е налазен от фанатизирани зелени човечета, на които не им пука за никой и нищо, освен да се наплюскат, напият, дрогират и освинят. Не стига че трябва да им търпим простотията, но тези диворастящи елементи смятат и че трябва да ги отглеждаме.
35
13
 
3
 
! Отговори
ЕкоТалибан преди 1 година
Ще повярвам на екоталибаните, когато ги видя да засадят първото си дърво.
Досега с нищо не са показали, че са нещо по различно от едни кресливи платени ***. Всичките им действия се свеждат до това да пишат жалби и да завеждат дела в съда.
Няма разлика с която и да адвокатска кантора.