Еколози прибрали над 20 000 лева за спасители на Корал

Събирали пари от къмпингуващите за вода, а тя пък била с фекалии
65
Еколози прибрали над 20 000 лева за спасители на Корал
Снимка: Булфото, архив

Псевдоеколозите от "Корал", които цяло лято протестираха срещу държавата и местните власти заради проверките на институциите, се оказаха лапащи без свян от същата тази държава.

Докато през ден скачаха срещу инспекциите на общината, туристическото министерство и РИОСВ - Бургас, при които лъсна, че нелегално настанилите се на плажа и гората зад тях т.нар. дивокъмпингуващи крадат ток и вода, активистите на "Да запазим "Корал" са се цанили за спасители на ивицата, пише "Монитор".

Услугите им обаче далеч не са безплатни. Сдружението е взело над 20 бона за два месеца работа, като парите са по обществена поръчка, обявена от областната управа на Бургас.

Всичко започва в началото на юли, когато управата обявява конкурс за осигуряване на спасители на неохраняемите плажове. Сред тях заради статута му на място за диво къмпингуване попада от две години и "Корал". Поръчката е за малко над 70 000 лева, като една трета от тях са предназначени именно за плажната ивица край село Лозенец.

Любопитното е, че за останалите 4 плажа остават много по-малко средства, макар да са по-големи като площ.

Контрактът с областната управа на Бургас е до 30 септември. За това време сдружението трябва да получи 20 859 лева, срещу които да предоставя целодневно от 8 до 18 часа по двама спасители на два пункта на ивицата.

Преди няколко седмици лъсна, че псевдоеколозите продават на заблудени туристи и фекална вода. Това става ясно от сигнал на измамен почиващ, който дори е хванал чревно разтройство, след като е пил от съмнителната течност.

Опасната за пиене вода се разпространява сред хората, които са се настанили в нелегалния къмпинг на Корал.

Неколцина от тях си направили съмнителен водоизточник с подръчни средства, който е съвсем близо до септичните ями. Община Царево вече спря тока и водата в района, за които почиващите не плащаха нито лев. При кмета обаче постъпили жалби, че някой събира на хората там пари за питейна вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
17
 
8
 
! Отговори
ВъпросчИ преди 6 години
Вие сега ли разбрахте за далаверата с екологията!?!
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
древните римляни имали поговорка : " -А кой ще ни пази от пазачите ?!"
11
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия намериха срещу най- изрядното водно спасяване да напишат тая пълна с малоумия статия. Май някой се е наакал, че не е успял да вземе и този плаж с поставено лице и да сложи за 5 лева по една разкривена вишка и бутилка за газ за шамандура. На Корал бяха из-ряд-ни. Браво, момчета!
10
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквено-Прасешките медии и сайтчетата им надъхват хората срещу еколозите, защото еколозите им пречат да съсипват БГ Черноморието и да го превръщат в бетонирано Фекаломорие.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски това, Пеевски това, а аверчетата му ББ и ЦЦ, които управляват и делят с него парсата те са светата вода ненапита.Тиквата е самата Майка Тереза, а Цвинокио пък си е като един Татко Терез.
8
1
 
30
 
! Отговори
LIKE преди 6 години
Суджука и Прасилян харесват това.
7
1
 
48
 
! Отговори
Emil преди 6 години
Явно Пеевски нещо ще строи щом лайнометите му почнаха залповете :)
6
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски какво смята да строи на "Корал", че използва вестника си като лай номет срещу всички дето му пречат?
5
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави ли ви впечатление как изведнъж засипаха противниците на застрояването с цяла камара фекалии без да се посочва източникът на информацията? Започва се с твърдението, че са крадяли ток и вода, после че обрали общината, а накрая били раздавали "фекална" вода на всички минувачи... ахахха очевидно статия, писана под диктовка.
4
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия изпечени далавераджии и крадци, кой ли не е в нашата псевдодържава. Главатарят на държавата нискочел бандит - еднокнижник, станал милиардер по същия начин, далавери, кражби, лъжи, изземване на успешни бизнеси или принуда да му плащат за да мигат да съществуват. Защо псевдоеколозите да не изкарат по някоя кинта с измами, цялата държава живее на основата на измамата. Така блажат едно 5-10% а останалите оцеляват, преживяват едвам или бягат в чужбина. Над 2 милиона вече ги няма.
3
2
 
45
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Абе, парцалът Монитор не беше ли на Пеевски? Явно Дебелян има апетити за плаж Корал. Да фекализира 5-6 хотела направо на пясъка.
2
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А цялата работа е заради претенции Корал да бъде застроен. Сега са тези, т.нар. еколози, които пречат. Утре може да са други, просто защото пречат на далаверата на ГЕРБаджиите.
1
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата екология е измислена само как да се печелят пари Ако някои си мислят че еколозите ги е грижа за природата жестоко се лъжат Както и средствата за масова информация са направени от мутрите_политическите партии за да заблуждават хората истински истории и истината се прави само в социалните мрежи тук има ЦЕНЗУРА