Еколози прибрали над 20 000 лева за спасители на Корал

Събирали пари от къмпингуващите за вода, а тя пък била с фекалии
65
Еколози прибрали над 20 000 лева за спасители на Корал
Снимка: Булфото, архив

Псевдоеколозите от "Корал", които цяло лято протестираха срещу държавата и местните власти заради проверките на институциите, се оказаха лапащи без свян от същата тази държава.

Докато през ден скачаха срещу инспекциите на общината, туристическото министерство и РИОСВ - Бургас, при които лъсна, че нелегално настанилите се на плажа и гората зад тях т.нар. дивокъмпингуващи крадат ток и вода, активистите на "Да запазим "Корал" са се цанили за спасители на ивицата, пише "Монитор".

Услугите им обаче далеч не са безплатни. Сдружението е взело над 20 бона за два месеца работа, като парите са по обществена поръчка, обявена от областната управа на Бургас.

Всичко започва в началото на юли, когато управата обявява конкурс за осигуряване на спасители на неохраняемите плажове. Сред тях заради статута му на място за диво къмпингуване попада от две години и "Корал". Поръчката е за малко над 70 000 лева, като една трета от тях са предназначени именно за плажната ивица край село Лозенец.

Любопитното е, че за останалите 4 плажа остават много по-малко средства, макар да са по-големи като площ.

Контрактът с областната управа на Бургас е до 30 септември. За това време сдружението трябва да получи 20 859 лева, срещу които да предоставя целодневно от 8 до 18 часа по двама спасители на два пункта на ивицата.

Преди няколко седмици лъсна, че псевдоеколозите продават на заблудени туристи и фекална вода. Това става ясно от сигнал на измамен почиващ, който дори е хванал чревно разтройство, след като е пил от съмнителната течност.

Опасната за пиене вода се разпространява сред хората, които са се настанили в нелегалния къмпинг на Корал.

Неколцина от тях си направили съмнителен водоизточник с подръчни средства, който е съвсем близо до септичните ями. Община Царево вече спря тока и водата в района, за които почиващите не плащаха нито лев. При кмета обаче постъпили жалби, че някой събира на хората там пари за питейна вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Виктория преди 6 години
От както има еколози в България и НПО-та на всякакви зелени, може ли някой да ми каже какво точно са свършили за природата ни. Можем лесно да проследим колко милиони са били налети от държавните пари в тези организации, но за тези пари няма никаква свършена работа. Реално тяхната дейност е само унищожаване на всичко.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много "високо" ниво журналистика, евала!
51
6
 
2
 
! Отговори
Симо преди 6 години
Нагли твари и това си е!
50
0
 
10
 
! Отговори
Конферансието преди 6 години
Внимание, внимание!Първо място в конкурса "Куха Лейка на Годината" печелииии......Камелия Цветановааа!Честито!Следващият път препишете материл от таблото в КАТ, поне ще е достоверен!
49
1
 
2
 
! Отговори
On преди 6 години
Къде на Корал има вода и ток бе въшкари????
48
0
 
9
 
! Отговори
Коралец преди 6 години
Направо не проумявам...само хората, които не са посещавали това място, могат да изразяват негативизми и пишат глупости...Прочетете : burgas-podlupa/скромно-а-притежава-ли-кметът-на-бургас-400-декара-отстрани-на-плажкоралИ това avantage.bg/река-караагач-като-какао-бийч-но-от-фек/ и тогава обяснявайте...какво е положението на Корал....Бях от потървепшите с многобройните ....измислени акции -- не е приятно да си на почивка и в постоянен стрес.
47
1
 
10
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Днес до скоро ви подозирах че сте платени, но сега съм сигурен срам срам.
46
6
 
2
 
! Отговори
Бимбо преди 6 години
те нашите са минали покрай еколози ама айде....
45
0
 
5
 
! Отговори
Лайномет преди 6 години
Такива статии с някой бил чул някъде било имало поръчка, някой бил взел а друг бил дал се четат от хората?!?!? Не се учудвам че нивото на журналистиката ни е такава ... каквито списателите на такива бълвочи, такива и читателите. Фекалийте са в главите ви за ваша жалот!
44
0
 
5
 
! Отговори
ками ками преди 6 години
Вземи пийни и ти една студена водица... Както в други коментари бе споменато - търг е имало, и е бил спечелен. Пък за ЛЮБОПИТНОТО, че за този плаж имало повече пари можеш да попиташ хората които са разписали търга. ПРИМЕРНО.А за фекалите във водата... в морето влизали ли сте? особено като е 27градуса вътре... От години решението на проблема с отпадните води е ПО-ДЪЛГА заустваща тръба..Ако не го четях този сайт да се посмея сутрин щеше да ме откаже тази статия :D
43
0
 
9
 
! Отговори
Велина преди 6 години
До Емакой госпожо? има търг, спечелен от организация, която не си е сложила печалба защото не го прави за печалба. Виждали ли сте тези постове? С рампи единствените по бг черноморие за да слизат спасителите по-бързо при нужда. Всеки ден виждах спасителите как идват сутрин в 9 и си тръгваха в 18ч. Толкова изрядно охраняван плаж, не съм виждала, а плувах почти всеки ден, всеки след 2-ра шамандура беше извикван, а собствениците на джетовете бяха бясни защото на този плаж нямаха достъп до брега
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КратунЕ нали всички плажъващи видяхме. Не само, че е изпълнено, а и такива постове и спасители и оборудване и табели и внимание нямаше никъде...обикновени нещастници са тези, които не могат да се съберат в кожата си, че някой реално е свършил работа, а не е играл с поставено лице. Да ти е жал.
41
1
 
7
 
! Отговори
Раши преди 6 години
До zeleno choveche MНе мога да проумея какво е общото между "Да опазим плаж Корал" и самоинициативните действия на разни фейсбук групи, относно спасяване на улични котета?! И заради съществуването на подобни групи, вие сте склонен да повярвате на тази измислена статия и да се нахвърлите срещу едни хора, на които наистина им пука да остане поне малко небетонирана територия по морето?!
40
2
 
6
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
До zeleno choveche Mможе ли да предоставите малко факти - кои организации, имена на въпросните шефове, къде живеят по принцип, вие от къде разполагате с информация, колко време прекарват сред природата? Първо ФАКТИте и после плюването! И кое точно ми е НЕкултурното?!П.С. А да си отговаряте сам на коментарите е жалко и смешно.
39
0
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Драскачката внушава нещо непочтено използвайки жаргонното "прибрали", но както разбирам от несвързано нахвърляните обвинения, имало е търг, фирма го е спечелила съвсем редовно. Та, последно, изпълнена ли е поръчката (осигурени спасители) или не? Защото ако е изпълнена, какво означава "прибрали" освен гнусни инсинуации? Ако само един е хванал разстройство там, това е добре, защото на Сл. Бряг са стотици...
38
0
 
9
 
! Отговори
Раши преди 6 години
До zeleno choveche Mако с такова доверие поглъщате всички фекалии, които Ви поднасят, разбирам защо сте останал неграмотен!
37
12
 
3
 
! Отговори
Ема преди 6 години
пълнят си джобчетата, а после се правят на жертви. класици
36
2
 
15
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Леле...Нямам думи!!!Тоя патетичен пaсквил, коя дребна душица го съчини, че много жaлък... Камилио, надали си ти, прекалено лишено е от граматически грешки!!!За общо около 30 дена диво къмпиране на "Корал" видях следното - за пръв път, но активно работещи спасителни пунктове. Министерски идеоти, които пренебрегнаха мотото "Не закачай голи хора, че не знаеш какви костюми носят!", заради което си изпатиха. Добре уредени къмпинги в близост. Имаше и ***, след тях съм чистил. Обикновено, местни
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам че тук форума е налазен от фанатизирани зелени човечета, на които не им пука за никой и нищо, освен да се наплюскат, напият, дрогират и освинят. Не стига че трябва да им търпим простотията, но тези диворастящи елементи смятат и че трябва да ги отглеждаме.
34
13
 
5
 
! Отговори
ЕкоТалибан преди 6 години
Ще повярвам на екоталибаните, когато ги видя да засадят първото си дърво.Досега с нищо не са показали, че са нещо по различно от едни кресливи платени ***. Всичките им действия се свеждат до това да пишат жалби и да завеждат дела в съда.Няма разлика с която и да адвокатска кантора.