Съдът пусна с "подписка" мъжът, убил сина си край Куклен

Той щял да се грижи за 7-месечното си внуче
26 сеп 2017 21:08,
13
Съдът пусна с "подписка" мъжът, убил сина си край Куклен
Снимка: Flickr.com

Окръжен съд-Пловдив наложи мярка за неотклонение "подписка" на Костадин Пелтеков - мъжът, който застреля сина си в землището на град Куклен, съобщиха от Съдебната палата.

Още по темата

Според магистратите, от доказателствата по делото може да се приеме, че той е авторът на деянието, но в същото време не е налице реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Няма данни обвиняемият да е в лоши отношения с членовете на семейството си, а социалните служби са приели, че има капацитет да се грижи за 7-месечното си внуче и са поверили на него и на съпругата му отглеждането на детето за срок от две години.

На 23 септември 2017 г. в местността Сай дере, край Куклен, Пелтеков умишлено е умъртвил рождения си син Стоян Пелтеков с два изстрела от пистолет - в сърцето и в главата. Веднага след това той се е обадил на тел. 112, като пред дошлите на мястото полицаи разказал какво е извършил.

"Застрелях сина си", казал Костадин на полицаите.

Младият Стоян бил наркоман и от години тормозел възрастния си баща. Скандалите в семейството заради наркоманията на сина били от няколко години. Стоян налитал и на бой на баща си, който не съумявал да се справи с наследника си.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно въпросче - къде е майката на въпросното внуче? Бебе на седем месеца е поверено на баба си и дядо си, за да си грижат за него, след смъртта/убийството на бащата... Вторя статия не споменава нищо за майката , а и в коментарите не видях такъв въпрос...
8
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
За това убийство е виновна държавата. Помислете до къде са стигнали нещата - баща да убие сина си, за да даде шанс на внучето си. Ако имаше институции, където на сина наркоман да му се помогне или задържи ако се налага, тази статия нямаше да съществува. По принцип съм против домашния арест и подписката като мярка /само затвор/, но в този случай приветствам решението на съда.
7
0
 
8
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До АнонименТи новини четеш ли? В България луд и наркоман могат да правят с теб каквото си искат. Стига да не те убият. И пак ще бъдат оправдани. Не носят отговорност за действията си. Афектирани били.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТЕ В ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯ НЕ УЧАТ ГРАМАТИКА, ТАМ УЧАТ ХИБРИДНИТЕ И МАНИПУЛАТИВНИТЕ НАУКИ.
5
0
 
3
 
! Отговори
квестор преди 6 години
Мхм, "мъжЪТ", викаш...
4
29
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Какъвто и да е бил синът, това е убийство ! Да пуснеш под "подписка" убиец, а да държиш арестувани хора заради далеч по-дребни престъпления говори, че тази съдебна система е напълно неадекватна.
3
1
 
27
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
колкото повече одъртвам, толкова по-гнус ме е от проявите на толерастия, говоря за коментаторите долу, а не за съда.
2
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква е тая съдебна система, при събрани доказателства за умишлено убийство на сина си да го пуснеш да се грижи за внучето?!? какво се случва?!?
1
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НАПЪЛНО ПРЕСТЪПНА!!!НАЧИ ДА СЕ Е ОПЛАКАЛ В ПОЛИЦИЯТА ДА Е ПРЕДПРИЕЛ МЕРКИ СИНА МУ ДА НЕ СЕ ДОБЛИЖАВА ДО НЕГО!!А ТОЙ АЙДЕ ДА ГО УБИЕМЕ НАРКОМАН БИЛ!!!-------------------МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ!