Военнослужещ загина при инцидент на полигон "Сливница"

Прострелян е смъртоносно при сваляне на картечница
Обновена: 26 сеп 2017 16:27 | 26 сеп 2017 15:25, Веселина Йорданова
97
Военнослужещ загина при инцидент на полигон "Сливница"
Снимка: архив, БулФото

Военнослужещ е загинал при инцидент след планирани стрелби на полигон "Сливница", съобщиха от Прокуратурата.

След стрелбите, при сваляне на картечница "Браунинг" и качването ѝ на камион, е бил прострелян смъртоносно и е починал на място редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 - Благоевград.

На място незабавно е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването.

От Министерството на отбраната съобщиха, че инцидентът е станал около 12.30 часа.

Редник І клас Николай Николаев Тошев от състава на Сухопътните войски се е прострелял след приключване на занятието с картечница "Браунинг" от въоръжението на бойна бронирана машина "Гардиан".

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че то е изпразнено, започва подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро.

Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София.

По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта на редник Тошев.

Загиналият военнослужещ е роден на 30.06.1986 г. в Благоевград. На служба в Българската армия е от 20 март 2017 г.

На 01.06.2017 г. в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна специалност мерач-оператор на ББМ "Гардиан".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
0
 
! Отговори
запознат преди 6 години
Военните прехвърлят вината на загиналото момче,както винаги са правели.при дължина на картечницата 1,65м.редникът е държал дулото -някой друг е държал ръкохватките в другия край където е и спусъкът и го е натиснал.
75
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
Хайде да се намеся и аз.Може в някои поделения да са стреляли 9 патрона, но в други се стреляше "на поразия" /визирам под. 24160 гр. Харманли, което е вече бежански лагер/. Изстрелял съм с танковото въоръжение на Т-55 и аз не зная колко боеприпаси? С АК-47 и "Макаров", 23мм вкладна цев.То не беше полигона "Корен", "Щит- 82", полигон с. Спасово А бе, къде ли и и какво ли не е било?
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Но защо ни е това калпаво, опасно за ползващите го натовско въоръжение?Тия натовци защо не са се самоизтрепали за 50 години с калпавото си въоръжение бе разбирач ?Знаеш ли колко стрелят натовците с калпавото си въоръжение?Докато се научат да стелят.А знаеш ли колко се стреляше у нас? 9 патрона!***!
73
2
 
1
 
! Отговори
разбирач преди 6 години
До До Паци 2950-ти калибър е 12,7х99.Енергия на изстрела 16500J(на АК47 7,62х39 е 2040J ) сигурно му е изтекла кръвта за по-малко от минута.Т.е. докато лекаря реагира момчето е било пътник.
72
2
 
1
 
! Отговори
WC преди 6 години
До 1BOG DA GO PROSTI MOMCHETO NO E NAZNACHEN TAZI PROLET.KOI GO NAZNACHI I INSTRUKTIRA>>>TE I ZEMEDELCITE IMAT MNOGO MODERNI TRAKTORI>>NO GI KARAT ELITNI KOMANDOSI I VSICHKO TAM E OK
71
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Какви са тези коментари? Случила се е трагедия, която обърква живота на не зная колко семейства , а те говорят за пари? Казано е "Не народ, а ***"! В България, всеки е по компетентен от другия, всеки дава "акъл" другия, как да си върши работата а не може да се справи със своята. А бе, общо взето , всеки дава това, което няма и за това сме на този "хал"! Анонимния, като 600 кинта са много, отиди ти за 300!
70
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 600 кинта са им много!
69
8
 
0
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
TIA BG ARMIATA NA TAKIVA LI NOVOBRANCI RAZCHITA DA NI PAZIAT>>>PAZI BOGE>>>I LAMPAZITE NA VASHLIVITE NI GENERALI
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТОвски шматки ! Срам ......
67
6
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 6 години
Било имало изпити по математика????Не може да бъде.В поделението където служех синът на един от офицерите беше 8 клас и бе разбрал какви ще са задачите за контролното му.Та значи бяха се събрали 4 офицери и след 2 часа не можели да решат нито една от задачите.Случайно минал и един старшина който им дал идея да накарат някой от войниците да реши задачите.Беше ме намерил мен.Реших задачите за 20 минути и наградата ми беше 1 ден платен отпуск.Ако имаше изпит по математика нито един не би го взел!
66
7
 
9
 
! Отговори
Вип преди 6 години
Много *** пишат тук. Няма заплата от 600 лева. Много повече е. А резултатът е нулев. Бог да пази България от самата себе си.
65
2
 
10
 
! Отговори
Хер Флик от ГЕСТАПО преди 6 години
Сега ще почне едно разследване да търсят виновен и дупе да му е яко на отговорното лице, в случая някое младо лейтенантче ще изгърми.
64
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за момчето.... А държавата оценява този труд и тези рискове на 600 лв. на месец....Да пътуват с камион от Благоевград до Сливница, да стрелят,после пак път до Благоевград....а някои не се и завръщат.....и това за 600 лв..... :(((
63
3
 
11
 
! Отговори
Тик Так преди 6 години
Ще падат глави. Момчето е наето в нарушение на новият закон и е прието на служба въпреки че има навършени 28 години при подписването на договора за служба. Явно е човек на някой. Къде са офицерите и сержантите ръководели стрелбата и защо не са спазили мерките за безопасност. Жалко че има много некадърни хора в армията които не си вършат работата даже и за отговорните задачи това са банкоматаджий лошо.Едно време е имало също много злополуки и смърт НО хората са били над 100 000 и всякакви.
62
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години във военните училища отиваха да учат донаборници,завършили елитни или почти такива училища.Имаше приемни изпити по математика и физическа подготовка и разбира се задължителния за онези времена политически изпит,но там оценки поне не се пишеха.Като гледам последните години-учил в средно за готвач,за шивач,завършил едва с тройка бяха приети?!Та с такива"офицери" не самоубийства,ами трета световна война може да ни сполети!
61
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този сайт пишат и коментират много Гейове,които си скубят веждите,бръснат си краката и подмишниците,но същевременно упорито искат либерализиране режима за притежаване на оръжие и поради факта,че гледт филми си мислят,че оръжието ще реши всичките им проблеми?!Искам да им кажа: Ей,Гейове изтрещели с пингпонки вместо мозъци,ако ви дадат оръжие,поради собствената си простотия ще се самоочистите и самоликвидирате,поради което ще решите нашите,а не вашите Гейски проблеми!
60
6
 
4
 
! Отговори
Бог да прости преди 6 години
А дежурния Военен прокурор от коя партия е.ИМА НЕЩО ГНИЛО в инцидента,или воения или държавата
59
7
 
2
 
! Отговори
Бог да прости преди 6 години
А дежурния Военен прокурор от коя партия е.ИМА НЕЩО ГНИЛО в инцидента,или воения или държавата
58
3
 
8
 
! Отговори
От запаса преди 6 години
До ХА -Ха 66 .КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ КУХ АКО СИ ВОЕНЕН.И ТРЯБВА ДА СЕ БИЕШ ЗАРАДИ ТАКИВА *** КАТО НЕГО(Сънародници)
57
7
 
27
 
! Отговори
Бивш Танкист преди 6 години
Защо плуете по момчето бе тои е едва на 5 месеца служба,така не се става професионалист за 2,3 дена.Може да се простреляло по невнемание или грежка на наблудаващия но вие ГЕиЧета дето не сте ходили в казармата ако ползвате оръжие ще гледате като индианци и даже ще се насерете ако гръмне до вас.Това да не е като по на филмите дето гледате.