Военнослужещ загина при инцидент на полигон "Сливница"

Прострелян е смъртоносно при сваляне на картечница
Обновена: 26 сеп 2017 16:27 | 26 сеп 2017 15:25, Веселина Йорданова
97
Военнослужещ загина при инцидент на полигон "Сливница"
Снимка: архив, БулФото

Военнослужещ е загинал при инцидент след планирани стрелби на полигон "Сливница", съобщиха от Прокуратурата.

След стрелбите, при сваляне на картечница "Браунинг" и качването ѝ на камион, е бил прострелян смъртоносно и е починал на място редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 - Благоевград.

На място незабавно е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването.

От Министерството на отбраната съобщиха, че инцидентът е станал около 12.30 часа.

Редник І клас Николай Николаев Тошев от състава на Сухопътните войски се е прострелял след приключване на занятието с картечница "Браунинг" от въоръжението на бойна бронирана машина "Гардиан".

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че то е изпразнено, започва подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро.

Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София.

По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта на редник Тошев.

Загиналият военнослужещ е роден на 30.06.1986 г. в Благоевград. На служба в Българската армия е от 20 март 2017 г.

На 01.06.2017 г. в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна специалност мерач-оператор на ББМ "Гардиан".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е причината за *** на войника,щом лекарите не са го спасили-куршума с отрова ли бил,или с изместен център ?
55
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пацииииии, льольооооо....
54
4
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Както и да го погледнеш, станал е сакатлъка. Да беше поне малкия дявол, но е нямал късмет войника. Жалко за нелепата смърт. Съболезнования на близките, мир на праха на загиналия! Едно време и гранати мятахме, ама сега по-добре да не рискуват, че с тях е по-опасно.
53
16
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
Колко трябва да си кyx, че да станеш военен - е толкова. Да се самозастреляш с не кво да е, а с картечница.
52
5
 
12
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 6 години
Този Инцидент говори за БГ Армията Лошо .В Други Сайтове беше описан като прострелване в корема с автомат , т.е. държал го на обратно и е стрелял ? Тук е описан по друг случай - явно ще прикрият Истината .
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паци, имаш разкритие 69-ти калибър, женчо.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паци Калибровчикът.
49
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** кравароид може да почне да ни обяснява колко е калибриран отзад под такава новина. Паци не имитирай гняв, щото ти почна пръв и си страшен като градински ***. Чеппп за зеле не става от тебе дрогарю натовец.
48
7
 
4
 
! Отговори
Do 56 преди 6 години
Ти си отпадъка във септичната яма. Долна руска ***. Не те ли е срам от паметта на човека бе плазмодий?
47
2
 
7
 
! Отговори
Ужас ... преди 6 години
https://bg.wikipedia.org/wiki/.50_BMG#/media/File:Rifle_cartridge_comparison.jpgВижте какво чудовище .50 BMG ... Жалко за военнослужещия , да почива в мир !
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички пронатовски кравароиди са компетентни като Паци. Руснаците ще ви бият с прашки и стрели бе, ***. Ким ви търпи по милост.
45
8
 
2
 
! Отговори
Пацu преди 6 години
Kъде съм смятал калибри бе ***?Само безроден тpoл може да тpoли под новина за загинал български войник!!!
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паци, ограничи се до философстване върху резолюции на ООН и остави оръжието на мъжете. Не може да си на всяка манджа мерудия и голем разбирач по всичко. Изложи се като натовски кифладжия, моето момче.
43
2
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
До 31: Никой не събираше гилзи докато се стреляше! Поне в поделението, в което бях аз! Гилзите се събираха след стрелбите или във време в което няма стреляща редица!
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Пацииииии, къде си тръгнал бе, льольооооооо?
41
8
 
5
 
! Отговори
Баба Гуси до Паци преди 6 години
Великият антипутинист Паци седнал да ни обяснява за калибрите и милиметрите, обаче се оказа, че е пълен проффан във военното дело този к(р)упен натовец, този титан на атлантическия ***. Не е виждал пушка и на картинка дори, тръгнал Путин да громи и Русия да побеждава. Калибри калкулира, държави затрива. Пишман стратег и неделен боец, дежурен спажурен сорросоид. Натовец е той, ама ако има грант. Иначе е будист и пацифист. Обикновенно предателче и продажник. Форумна мишка с влечение към мишоци
40
2
 
15
 
! Отговори
==== преди 6 години
Продължение:Браунинг е картечница с калибър 12,7.Не мога да си представя колко тежко и ужасно е било раняването на момчето с такъв патрон при това почти от упор, явно е разкъсало всички артерии включително и Бедрената артерия, момчето просто е нямало никакъв шанс и е загинало от обилно кръвотечение.Моите искренни съболезнования на близките на боеца!
39
2
 
11
 
! Отговори
==== преди 6 години
Продължение:При това, офицера, старшината или сержанта следващ боеца по време на стрелбата наблюдаваше за всяко действие на боеца, включително дали правилно е изпразнил оръжието.Как е сега с техниката за безопастност в армията - не зная.Но, явно някой отговарящ за техниката на безопастност от наблюдаващите не си е свършил работата.А, воения устав е написан с кръв, затова неговото спазване е задължетелно!
38
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато господ раздавал акъл, военните били на учение....А тоя определено е дремал в час - на 30 и още редник....
37
2
 
13
 
! Отговори
Тик Так преди 6 години
Лека му пръст на момчето. Сега трябва съд за две нарушения ПОНЕ.Първо по новия закон за постъпване на кадрова служба в армията трябва да си НЕНАВЪРШИЛ 28 години в момента на подписването. Второ как така уж оръжието било проверено и било празно пък се случва това.Има много некадърни хора от кол и въже в армията взети защото са хора на някой си.Ето резултата човек неотговарящ на критериите неосъзнаващ опастността се самопрострелва в присъствието на офицери които не си изпълнили задълженията.