Решено: Разрешителните за таксита се подновяват без изпит!

Промените в закона ще улеснят над 70 хиляди водачи
28 сеп 2017 08:52, Петя Славова
7
Решено: Разрешителните за таксита се подновяват без изпит!
Снимка: архив, Булфото
Удостоверенията на таксиметровите водачи вече ще се удължават без изпит. Това е записано в промени в Закона за автомобилните превози, с които се облекчават условията и редът за продължаване валидността на удостоверенията на таксиметровите водачи.

Предвижда се удължаването на срока на валидност да се извършва без полагане на изпит, при условие че заявлението за преиздаване е подадено в 14-дневен срок преди изтичане на валидността на удостоверението. Тези промени ще улеснят над 70 хил. водачи на таксиметрови автомобили и ще облекчат условията за извършване на таксиметрови превози, пише "Монитор".

Междувременно Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира "Аутолидер България" ЕООД заради имитация на външния вид на таксиметровите автомобили на фирма "Такси-С-Експрес" АД.

Антимонополната комисия е установила, че "Аутолидер България" поставя на таксиметровите си коли стикери с изображения, които са изключително сходни с тези на "Такси-С-Експрес" АД.

Сходният външен вид на такситата на "Аутолидер България" ЕООД може да заблуди потребителите относно реалния превозвач и да увреди интересите на конкурента "Такси-С-Експрес" АД.

С решението антимонополната комисия постановява прекратяване на нарушението, което подлежи на незабавно изпълнение, и възлага на "Аутолидер България" ЕООД направените в производството разноски.

Засегнатото дружество, което е и подател на искането, е дългогодишен участник на пазара на таксиметрови услуги в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 6 години
Ти кво прайш в столицата ? Ела на село , тук едно такси няма
5
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те половината бакшиши са си купили книжките без изпит, та сега ли ще се явяват на изпит? Швед в учебна кола виждали ли сте?
4
9
 
3
 
! Отговори
Рсли преди 6 години
А забраниха UBER . Държава църк начело в човека тиква
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавайте да ги протектирате тия бандити . Продължавайте да развъждате копърките, чийто лепенки най-безцеремонно имитират по-големите компании. Задръстете столицата с още таксита, че тия са малко!
2
11
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
ХАХАХ тея вместо на 90% от бакшишите да им вземат лицензите и да ги пратят в тоалетните, ще им ги подновят без изпити.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PRAVILNO.BAKSHISHITE-ROMI NE MOGAT DA CETAT I PISHAT.