Ясна и тиха вечер, а от утре до петък: Слънчево и до 25°C

Приятно ще е времето и по планините, а и край морето
2 окт 2017 15:15,
0
Ясна и тиха вечер, а от утре до петък: Слънчево и до 25°C
Снимка: flickr

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще бъде предимно слънчево.

Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 18-20 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В сряда от северозапад за кратко в страната ще проникне малко по-студен въздух, но съществена промяна в температурите не се очаква. Облачността от северозапад на югоизток ще се увеличи, на отделни места, главно в Западна България, ще превали.

В четвъртък в много райони ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишават и максималните ще са между 20 и 25 градуса, минимални - между 5 и 10 градуса.

Сутрин на места в низините и котловините ще има условия за образуване на мъгла, съобщиха от НИМХ при Българската академия на науките.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари