Имената на длъжниците... по стените на кметството в Разлог

Десетки граждани и фирми дължат неплатени такси и данъци
2 окт 2017 07:52, Златко Желев
2
Имената на длъжниците... по стените на кметството в Разлог
Снимка: архив, Булфото

Специален бюлетин с имената на свои длъжници качи на електронната си страница община Разлог. Същият списък е поставен на видно място и в Дирекция "Приходи".

Целта на ръководството на общината е да подсети тези граждани и фирми, които имат неплатени такси и данъци за минал период да се издължат.

На практика с тези уведомления започва и процедура по връчване на съответните Актове за установяване на задължения. Длъжниците имат 14-дневен срок от поставяне на съобщението, което ги касае, да се явят в Дирекция "Приходи" на общината, за да си получат актовете. Не го ли направят, документът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен.

Поне по две уведомления се изпращат до длъжниците, преди да се пристъпи към принудително събиране на дълговете.

"Проблемът е, че се неглижира плащането на данъци от някои граждани и фирми задълженията към общината. Това води до увеличаване на дълговете, защото текат лихви. Например - акт за 60 лева за неплатен данък МПС вече е над 80 лева с лихвите. Не се ли плти доброволно, ще се оскъпи още повече с таксите за съдия-изпълнител. Прави впечатление, че някои чистят стари задължения, но пък не плащат тези за настоящата година", споделя пред "Стандарт" кметът на община Разлог – Красимир Герчев.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо текат лихви защо държавата се занимава със лихварство, което по закон е забранено туй кажете ? Дори по време на комунизма такава глупост не е имало да се вземат лихви от хората напротив дори ги настянаваха в държавни жилища напълно безплатно.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
DANAZITE TRYABVA DA SE ZAPLASHTAT,ZA DA MOGE DA KRADE ADMINISTRAZIATA.