Кола блъсна майка с дете на пешеходна пътека

Шофьорката не дала предимство на жената и дъщеря й
2 окт 2017 11:30,
24
Кола блъсна майка с дете на пешеходна пътека
Снимка: архив "Булфото"

Кола блъсна майка с дете на пешеходна пътека в центъра на Бургас.

Жената е на 38 години, а дъщеря й – на 6 години. За щастие двете не са пострадали сериозно. Майката е със счупена лява китка, а момиченцето няма травми.

Инцидентът е станал около 19.15 ч. на 29 септември на кръстовището на ул. "Христо Ботев" и "Македония", съобщиха от МВР в областния град.

Шофьорът на колата е жена на 61 години. Тя отнела предимството на пешеходците и ги ударила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимус - пророкът преди 6 години
Нещата могат да се променят единствено чрез налагането на наистина сериозни/адекватни наказания за нарушителите !
22
2
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Значи си нервак. Опитай се да приемаш нещата по-спокойно и тогава ще ги видиш под друг ъгъл, особено ако се научиш да предвиждаш какво ще се случи, което явно сега не можеш, щом изброяваш онези точки.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 19Значи не караш достатъчно в София. Всичко това е написано от личен опит и повярвай ми, децата са най-малкият проблем.Любим случай ми беше един препускащ пенсионер на Стамболийски на червено през зебрата.И да, светофарите на фъндъчката са ***, ама това не е повод да не спазваш правилата.
20
2
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Много рядко пешеходеца наистина е направил нещо, което не трябва - най-често от невнимание или пешеходеца е дете. Пешеходци-*** досега не съм срещал.Всяка една от точките ти е много спорна, а за някои направо бъркаш. Примерно сега в София масово започнаха да пресичат на червено заради глупавите светофари на Фандъкова, заради които се налага да висиш много време преди да пресечеш най-обикновено кръстовище.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички плюете Ели, ама ако знаете какви д.ебили има:1. Пешеходци, които си мислят че са безсмъртни и изскачат на пътеката.2. Пешеходци, които си мислят, че колата спира от 50 до 0 за половин метър и половин секунда.3. Тичащи пешеходци (да, на пешеходна НЕ СЕ ТИЧА!!!).4. Пешеходци, които си мислят, че носейки черни турски дрехи през нощта са видими за шофьора.5. Неправилно пресичащи пешеходци.6. Пешеходци, пресичащи на червен светофар и зебра.А после шофьорът винаги е виновен....
18
1
 
7
 
! Отговори
Закон - ЗДвП преди 6 години
Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.Чл. 120.(2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да пропусне пешеходеца.Това за 11 Ели ...
17
1
 
5
 
! Отговори
Ан преди 6 години
Ако спазването на законите се нарича диктатура аз съм за
16
2
 
5
 
! Отговори
и мен преди 6 години
и мен във велико търново шофьорка ме блъсна с колата си -дава на заден и пресича тротоара/излиза от гаража си/, но който съм аз, въпреки че ме видя.След удара-добре, че беше леко, ме пита "ти какво правиш в средата на шосето?"-на кое шосе я питам, това е тротоар-няма значение, аз съм с предимство...едвам се сдържах да не я ударя. може би трябваше да извикам кат, но нямах последици от удара.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София започнаха да спазват правилата за пешеходна пътека или поне в Центъра на София, но все се намират такива като номер 11 Ели, които се опитват да ни прегазят, убедени, че са в правото си. Повечето жени шофьори даже изобщо не знаят, че пешеходната пътека може да е без маркировка и да няма знак за нея, т.е. пешеходна пътека като продължение на тротоара на кръстовищата и че и там пешеходците имат същите предимства, както и на "зебра".
14
1
 
8
 
! Отговори
До 11 Ели преди 6 години
Тичай бързо в КАТ да си върнеш книжката и докато не научиш поне основните неща от Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му, не взимай пак шофьорска книжка!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлиИма и такива, но някой шофьори се чустват лично обидени, ако си карат със 70 километра, при ограничение от 40, че може би, ще трябва да намалят скоростта, защото след 200 метра, има вероятност да "изтърват зелелното".
12
2
 
12
 
! Отговори
Ех, Ели, Ели... преди 6 години
До ЕлиНе знам как си си изкарала книжката, но мога да се досетя. Когато човек пресича, шофьорът недвусмислено трябва да намали с готовност за спиране или да спре!!!!Между другото понеже съм в джаза всеки ден, повечето жени не спират, а дават газ...нямам обяснение!!Като всяка друга дивотия и тук вероятно сме първенците на Европа. А е толкова просто, тоя дето кара няма ли ДЕЦА, РОДИТЕЛИ, ЖЕНА..абсолютни ***.
11
22
 
2
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Не оправдавам шофьора, но пешеходците си мислят, че са безсмъртни щом стъпят на пешеходната пътека. В правилника ясно пише, че се пресича, ако няма наближило превозно средство! А те изскачат без да се оглеждат.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да това отскоро се забрлязва наближът ли пешеходна ей нарочно давът газ нямам идея що *** така прави
9
4
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Чувствам се заплашен от нагли шофьори и затова пресичам само с камък в ръката !!!
8
4
 
22
 
! Отговори
Това е САМО преди 6 години
в бг. В Лондон само да се доближиш до пешеходна пътека И ВЕДНАГА СПИРАТ!!!! БЕЗ НЕРВИ И БЕЗ ПОДВИКВАНИЯ!!! В бг -пресичам с ДЕТЕ на 4 годинки НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА в ЖК в София - спрял и ми крещи да вървим по-бързо!Тук всеки 2-ри с кола е ПЪЛЕН ПР..ОСТАК !!!
7
3
 
18
 
! Отговори
Рачо преди 6 години
До Анонимен 1Пич, те си ускоряват, вместо да правят нормалното нещо и да дадът път, Оплакваме се, че мигрантите, ще ни разрушат цивилизацицията и устоите, но да ти кажа, нямат много за рушене ...
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пепеЕй това е ! Аз съм от малък град и след дипломирането си, заминах да уча в Амстердам. Ами там движението е различно от българското, но тъй като съм нямал опит в голям български град (да, смейте ми се, "провинционалистче" съм) свикнах с тамошното. Имах работа в Пловдив, след години и ... ами карат като зверове. Как така, аз пресичам пътеката, а той надува клаксона и се засилва и минава с поне 6-70 килотра на вътрешна улуца ?!?! Това държава ли е или "хаганат" ?
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак в Бургас. Ако не е в Пловдив, ще е в Бургас. Какво става с тези два града?!Иначе нещата са ясни - без контрол от стрна на държавата, правилата не се спазват, както е навсякъде по света.
4
1
 
38
 
! Отговори
пепе преди 6 години
Активен шофьор съм, но и пешеходец и дете имам.Напоследък пак забелязвам, че хората взеха да не спират, че и газ да дават.Случва се да спра и гoвeдото зад мен да вземе да ме храни защо съм спрял или направо да заобикаля с *** газ.Не мога да проумея що за простотия е това.Май и за това нарушение трябва да се направи 1000лв глоба, не знам вече, няма оправия!!!