Горкият човек - проси, моли и спира само за едно "Ало" по смартфона

Кой плаща сметката на телефона, можем само да гадаем
72

Снимка: Пламен Гутинов

Един модерен и горд просяк в центъра на Варна! Макар и молещ за милостиня, той се държи на положение – има модерен смартфон и поддържа завидни социални контакти по него.

Мъжът е познат на варненци. Те го виждат от години всеки ден поседнал някъде по пешеходната зона на бул. "Княз Борис I" в морската столица.

Моли за милостиня и спира "работа", само за да проведе телефонен разговор по смартфона си. А кой плаща сметката и какви други скъпи "играчки" притежава "горкият човек" можем само да гадаем, пише информационна агенция "Черно море".

Още новини четете на www.chernomore.bg



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: просякВарнасмартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
По същество няма разлика между даването на милостиня на просяците и даването на пари на ало-измамниците. И в двата случая има измама, и в двата случая измамниците печелят на базата на човешката доверчивост и наивност.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Да си лежа и някой да ми дава пари ли- ми не звучи зле.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧиновникИма бе, Има и смартфони за "левче".Ама ако тоя има смартфон и ми говори за по 30-на лева на месец, *** съм го у *** да му дам пари
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О боже, да, именно този човек е проблемът и всички подобни на него са проблемът на държавата- мързеливи, крадливи, безочливи, гледащи само как да си лежат на ***, докато някой им хвърля пари. Подобни индивиди, без значение дали ще просят на улицата или ще си бъркат в носа в парламента, са абсолютно еднакви.
36
1
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
За да пресеча всяки сълзливи словоизлияния ще ви кажа следното! Дълго време ( добре облечен...и чистоплътен ром ) седеше пред Айфлъра на Швайцър шрасе ...говореше добър български....след няколко разговора ме помоли да му напиша на немски табела " След дълги години работя като dachdecker - майстор по покривите, изпаднах в немилост! Социални помощи не получавам, от сърце ви благодаря за всеки цент,издържам 2 деца!" Ламинирах му я ...средно на ден - 40? необлагаеми!
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросният господин преди време имаше един коронен номер с въртенето на глава - и кривенето на очи (за да изглежда още по-миловидно и да докосне сърцата на хората за милостиня), но уви съм го виждал в спор с друг просяк - в който спор очите се оправиха, главата спря да се върти и се почнаха едни псувни на майка и обещания кой ще дойде и кво ще му се случи... иии това не е единственото работно място на въпросният бранш - всички във Варна им знаем работните места на "просяците"
34
1
 
16
 
! Отговори
бял циганин преди 6 години
Вкъщи думата "няма" не съществува. Напъваш си пипето и мишниците и каквото изработиш - това е. Какви хора се навъдили, протегне ръката и дай. Грам достойнство нямат. Онази леля с лука, дето нямала какво да яде и беше забравила да си свали златните пръстени помните ли?
33
16
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Има смартфони за 5-10 лв. но простите джурнализи няма как да го знаят това нещо. Те не проверяват, не четат и не знаят нищо. Затова са прости джурнализи.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само във Варна. И в София, и в Европа вече ходят на ''бригади". И наистина тези хора не "работят" за себе си- оборота им го прибира "шефа". А кой е шефът знаят само властите, които позволяват такава експлоатация и гавра
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"90% от сервитьорите по заведенията са с по-големи доходи от клиентите си, от които редовно очакват бакшиш."Ще щом са толкова бедни, че печелят по-малко от сервитьорите, защо ходят по заведения?
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя човек ли ви е проблема бе. с инвалидна количка и телефон. е па вие сте пълни нещастници тогава.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той би могъл да "работи" и нещо друго, но тогава кой ще даде възможност на хората да дадат милостиня? Защото как ще дадеш милостиня, ако никой не моли за нея? Ако всички просяци обявят стачка хората няма да могат да давят милостиня!
28
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
"Колко от вас пишещите нямат смартфон? Колко от вас се смятат за богаташи? Смартфона вече не е признак на лукс."Мдам....ти какво си представяш?Този да се качи в Бентлито и да си тръгне?Кофти паралели се налагат с "клетите бежанци"...вече съм алергичен на тези теми
27
0
 
32
 
! Отговори
venix преди 6 години
Живял съм 9 години във Варна. Всички просяци по улиците са "собственост" на местни мутри. Всяка сутрин ги оставят на "работните им места" и после си ги прибират. Тези просяци наистина са доста по-добре от повечето от нас. Просията е солиден бизнес!
26
12
 
10
 
! Отговори
просяка преди 6 години
Колко от вас пишещите нямат смартфон? Колко от вас се смятат за богаташи? Смартфона вече не е признак на лукс.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - ...Добре си му е на човечеца...Да достигнете неговото добро положение!
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от сервитьорите по заведенията са с по-големи доходи от клиентите си, от които редовно очакват бакшиш. Такъв е българина, в магазина се избива за промоциите и купува нещо с изтичащ срок на годност, само за да спести 10 стотинки, но като седне в кафенето, не може да не остави поне 2-3 лева бакшиш (подарък), че да го видят колко е богат.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този го знае всеки от варна. Много често го виждам и с цигарка във ръка. Лятото съм виждал не веднъж как чужденци му оставят парички. Добре си му е на човечеца
22
0
 
22
 
! Отговори
Циник до 26 преди 6 години
Преди години в Оснабрюк хванаха румънска ромка просякиня с 42 000 DM.!Айде моля ти се изтрий си пяната от патоса...и се успокой!
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия мутро-политик и той проси и се моли по избори, а после се гуши с фондове, вози се в скъпи служебни коли, почива в екзотични страни и си купува имоти в чужбина с държавни пари. Срамота! Този инвалид ли е ощетил най-много държавата ?!?!