Мъжът, разстрелял сина си: Разбрах, че за него съм само банкомат!

Пловдивският апелативен съд потвърди окончателно мярка "подписка"
3 окт 2017 17:30,
69
Мъжът, разстрелял сина си: Разбрах, че за него съм само банкомат!
Снимка: "Монитор"

Пловдивският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд-Пловдив, с което бе наложена мярка за неотклонение "подписка", спрямо Костадин Пелтеков, обвинен в убийството на сина си. Това съобщиха от Съдебната палата и поясниха, че магистратите не са уважили искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата

Спрямо Костадин е повдигнато обвинение за това, че на 23 септември в землището на Куклен, местността Сай дере, умишлено е умъртвил рождения си син Стоян Пелтеков.

На съдебното заседание са представени доказателства за отличните характеристични данни на обвиняемия, както и за грижите, които е полагал заедно със съпругата си за лечение на сина им Стоян Пелтеков от наркозависимост в продължение на повече от десет години.

Социалните служби са поверили на Костадин и съпругата му за отглеждане 7-месечното им внуче от деня на изписването на бебето от родилния дом за срок от две години.

В последната си дума пред съда обвиняемият разказа за ужаса и ежедневния тормоз, на който сина му е подлагал години наред цялото семейство и поиска да му бъде даден шанс да отгледа детенцето на сина му.

"Разбрах, че за него съм никой. Че вижда в мен само банкомат. И нещо се скъса в мен. Почувствах напрежение и целият свят избухна. Много съм уморен", заяви в последните си думи 69-годишният Костадин Пелтеков.

Младият мъж е бил наркоман от 15-годишна възраст, когато започнал първо с марихуана, след което минал на хероин. Бил е на метадонова програма, лежал е и в затвора. Близо 20 години той тормозел възрастните си родители за пари, които харчел отново за дрога. Родило му се и дете, което било болно от Хепатит С и за което се грижели отново Костадин и съпругата му, пише "Монитор".

На 23 септември отношенията ескалирали. Бащата Костадин, който е бивш военен, не издържал и с два изстрела – в сърцето и в главата, убил сина си.

По-рано сутринта Костадин, който живеел в кв. "Кючук Париж", излязъл пред блока си, защото имал планове да се качи на вилата си в Куклен. На пейка пред блока видял сина си, който бил в рани и със скъсан крачол на панталона. По ръката на 35-годишния хероиново зависим мъж се виждали следи от убожданията. Той отново поискал пари от баща си, но Костадин му казал да се качи в апартамента при майка му и като се върне от вилата, ще говорят. Стоян поискал да отиде с него до Куклен и бащата се съгласил.

Горе на вилата двамата седнали в една от стаите, за да си поговорят. Стоян отново започнал да иска пари и двамата се скарали. Пистолетът бил на масата помежду им.

"Не ми е добре, ще се самоубия", казал на сина си Костадин. Точно тогава разбрал, че за сина му е никой и той вижда в него само банкомат.

Синът заплашил баща си, че ако не му даде пари, ще го унищожи. Тогава възрастният човек грабнал пистолета и стрелял един път. За втория изстрел в главата Костадин обяснява, че ръката му е трепнала и затова е стрелял още един път.

"Вторият изстрел беше неволен", обясни пред съда Костадин.

Показанията му доведоха до сълзи в очите на жена му Радост. Пред съдия Веселин Ганев той поиска да остане на свобода, защото няма кой да се грижи за 7-месечното му внуче и не иска то да отиде в приемно семейство.

Навремето Костадин претърпял страшна трагедия. При катастрофа загинали първата му жена с едната от двете им дъщери. Военният се оженил повторно и втората му жена осиновила осиротялата дъщеря и му родила сина Стоян.

Бебето, за което сега се грижели Костадин и жена му, било на наркомана Стоян, обясни в съда обвиняемият. Срещу него са повдигнати и обвинения за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и за повече боеприпаси от разрешеното.

Прокурорът Димитър Ангелов настоя за по-тежка мярка за неотклонение от "подписка", с каквото определение излезе окръжният съд, а адвокатът на Костадин – Евдокия Кемалова, поиска потвърждаването й. Съдебният състав в крайна сметка реши Костадин Пелтеков да остане на свобода с мярката "подписка".

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
почивай в мир Стояне преди 6 години
Хора,не може да съдите за Стоян от това ,че някой го е нарекъл наркоман два пъти в тази долна статия и с това е описал все едно целия му живот.Момчето ,ако и наркоман беше най -мъжкия пич ,който познавам.Беше дълго време най - добрия златар в Пловдив.Жалко е ,че точно тоя мъжкар е умрял застрелян в гръб от собствения си баща,когото той ,въпреки цялата помия излята върху му тук ,уважаваше повече от всеки друг човек.Истината е че той се беше изчистил,жена му е виновна,тя го подлъга пак лъм дрога
61
0
 
5
 
! Отговори
Ллл преди 6 години
До Пешо"ГОЛЯМ ЗАЛЪК *** - ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ !!!"Бай бабо да не те стигне същото.... че ще видиш тогава.
60
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
При такава ужасна семейна трагедия е излишно да се осъжда бащата , той достатъчно ще страда, че е убил сина си, който напълно го е заслужил!!
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма трагедия, за съжаление далеч не единствена.Иначе за Очите, този наркотрафикант, кръв от 100 места намериха, само и само да остане жив и да продължава да разбива семейства.Човек да откаже едни цигари колко е трудно, а да се откаже от наркотиците е 100 пъти по - трудно.Смъртна присъда е малка за наркотрафиканти.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "korean soup" ти май доста си се напушил....
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не пише за майката на бебето? Има израз За теб човек убивам!. За внука си го е направил!
56
11
 
6
 
! Отговори
mongolian saider преди 6 години
До Korean soupпреди марихуаната сигурно е бил на кафе и цигари - защо да не ги криминализираме а? ахаха
55
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбрал е, че всъщност не му е син...
54
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега по- спокойни ли сте? Лягате ли си с чиста съвест?
53
2
 
42
 
! Отговори
бивш военен преди 6 години
Разбирам го бящата. Военните сме хора на честа, а не ***. Поне повечето. Като го гледам е свестен и огрижен човек.Не одобрявам силовите методи, но понякога е правилно да отнемеш 1 човешки живот, коюто така или иначе е изгубен, за да запазиш други. В случая може да се каже, че е спасил семейството си и внучето си за което се грижи. Не се е знаело, кога на наркомана сина му ще му прещтрака нещо и да ги изтрепе, за да вземе пари за следващата доза.Тъжна история. Не е пожелавам на никой.
52
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма трагедия е това да застреляш собствения си син. Явно не се е търпяло повече. Тези, които приказват за възпитание си нямат и понятие какво е да възпитаваш дете в това време. Цял ден на работа двамата родители, за да вържат бюджета, връщат се грохнали, готвене, нещо из къщи да се свърши, вечеря, разговор как е минал деня и на следващия ден пак същото. Как и кога да стане това възпитание? Детето на училище с приятели и т.н. Вечер се видите и толкова. Времената са други и няма врему за нещо.
51
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Съдба 52:Гoвeдoтo се ражда roвeдo и колкото и да го възпитаваш си остава такова. Ролята на възпитанието в случая е несъществена..
50
9
 
18
 
! Отговори
Съдба преди 6 години
Това се казва СЪДба! Като си изтървал възпитанието такова жънеш, жалко.Хиляди са така, десетки хиляди ги пребиват, стотици хиляди са алкохолици, милиони са неграмотни...
49
6
 
32
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
Е как започнал с марихуана и после минал на хероин?????!!!!!!?????? Нали марихуаната беше АБСОЛЮТНО безвредна, че даже и доста полезна. Едва ли не се препоръчва за добър тонус, крепко здраве и дълъг живот. Аз лично не вярвам на тази история. Виж от алкохол на хероин да е минал - да, но от марихуана ..... никой досега не е минавал. Световно изследване има затова нещо, че това никога не се е случвало. Хората в света, като спре да им се пуши трева и си ушиват едни конопени ризи от нея ... и така.
48
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем така, хем иначе. И той е виновен, че не си е опазил сина, но не се е застрелял досега. Има капка егоизъм в цялата история, ама сигурно му е дошло до гуша.
47
4
 
62
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Горкият човек.
46
75
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Този на снимкатае едно недоразвито лай но, ментално на 12 години, щом може да убие някого, защото се почувствал обиден. Даже не някой, а собственото си дете. Този не е баща, той се поставил по-ниско от сина си. Вместо да се гръмне, той си търси оправдание, той никога не е имал никаква връзка със сина си. Създал го е, провалил му е живота и го е убил. Този *** на снимката трябва просто да се бутне в дълбока пропаст и да се забрави, че е съществувал.
45
0
 
26
 
! Отговори
Край преди 6 години
После да не жалиш за Бай Тошо. Тук не оставаше прашинка хероин. 90 те години във филма "Аз графинята" направиха героиня срещу режима една от малкото наркоманки при соца.
44
2
 
25
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Сега този ще лежи до края на живота си, а всякакви други ги пускат ОТПУСКА.
43
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отървали са се хората