Мъжът, разстрелял сина си: Разбрах, че за него съм само банкомат!

Пловдивският апелативен съд потвърди окончателно мярка "подписка"
3 окт 2017 17:30,
69
Мъжът, разстрелял сина си: Разбрах, че за него съм само банкомат!
Снимка: "Монитор"

Пловдивският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд-Пловдив, с което бе наложена мярка за неотклонение "подписка", спрямо Костадин Пелтеков, обвинен в убийството на сина си. Това съобщиха от Съдебната палата и поясниха, че магистратите не са уважили искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата

Спрямо Костадин е повдигнато обвинение за това, че на 23 септември в землището на Куклен, местността Сай дере, умишлено е умъртвил рождения си син Стоян Пелтеков.

На съдебното заседание са представени доказателства за отличните характеристични данни на обвиняемия, както и за грижите, които е полагал заедно със съпругата си за лечение на сина им Стоян Пелтеков от наркозависимост в продължение на повече от десет години.

Социалните служби са поверили на Костадин и съпругата му за отглеждане 7-месечното им внуче от деня на изписването на бебето от родилния дом за срок от две години.

В последната си дума пред съда обвиняемият разказа за ужаса и ежедневния тормоз, на който сина му е подлагал години наред цялото семейство и поиска да му бъде даден шанс да отгледа детенцето на сина му.

"Разбрах, че за него съм никой. Че вижда в мен само банкомат. И нещо се скъса в мен. Почувствах напрежение и целият свят избухна. Много съм уморен", заяви в последните си думи 69-годишният Костадин Пелтеков.

Младият мъж е бил наркоман от 15-годишна възраст, когато започнал първо с марихуана, след което минал на хероин. Бил е на метадонова програма, лежал е и в затвора. Близо 20 години той тормозел възрастните си родители за пари, които харчел отново за дрога. Родило му се и дете, което било болно от Хепатит С и за което се грижели отново Костадин и съпругата му, пише "Монитор".

На 23 септември отношенията ескалирали. Бащата Костадин, който е бивш военен, не издържал и с два изстрела – в сърцето и в главата, убил сина си.

По-рано сутринта Костадин, който живеел в кв. "Кючук Париж", излязъл пред блока си, защото имал планове да се качи на вилата си в Куклен. На пейка пред блока видял сина си, който бил в рани и със скъсан крачол на панталона. По ръката на 35-годишния хероиново зависим мъж се виждали следи от убожданията. Той отново поискал пари от баща си, но Костадин му казал да се качи в апартамента при майка му и като се върне от вилата, ще говорят. Стоян поискал да отиде с него до Куклен и бащата се съгласил.

Горе на вилата двамата седнали в една от стаите, за да си поговорят. Стоян отново започнал да иска пари и двамата се скарали. Пистолетът бил на масата помежду им.

"Не ми е добре, ще се самоубия", казал на сина си Костадин. Точно тогава разбрал, че за сина му е никой и той вижда в него само банкомат.

Синът заплашил баща си, че ако не му даде пари, ще го унищожи. Тогава възрастният човек грабнал пистолета и стрелял един път. За втория изстрел в главата Костадин обяснява, че ръката му е трепнала и затова е стрелял още един път.

"Вторият изстрел беше неволен", обясни пред съда Костадин.

Показанията му доведоха до сълзи в очите на жена му Радост. Пред съдия Веселин Ганев той поиска да остане на свобода, защото няма кой да се грижи за 7-месечното му внуче и не иска то да отиде в приемно семейство.

Навремето Костадин претърпял страшна трагедия. При катастрофа загинали първата му жена с едната от двете им дъщери. Военният се оженил повторно и втората му жена осиновила осиротялата дъщеря и му родила сина Стоян.

Бебето, за което сега се грижели Костадин и жена му, било на наркомана Стоян, обясни в съда обвиняемият. Срещу него са повдигнати и обвинения за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и за повече боеприпаси от разрешеното.

Прокурорът Димитър Ангелов настоя за по-тежка мярка за неотклонение от "подписка", с каквото определение излезе окръжният съд, а адвокатът на Костадин – Евдокия Кемалова, поиска потвърждаването й. Съдебният състав в крайна сметка реши Костадин Пелтеков да остане на свобода с мярката "подписка".

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава тъжна история и толкова тежка съдба която може само дявола да сътвори и да съсипе и унищожи цяло семейство а тук някои спорят кой крив и кой прав не виждат как дявола унищожава и погубва и още не се обръщат за помощ към Господ Иисус Христос а бе жив ужас е ама *** си ви нали далече от мен и пише глупости
41
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шоп Може да полагаш огромни грижи, да разговаряш, да възпитаваш и в един момент престъпното съзнание се отключва. Познавам семейство, в което никой не отделяше специално внимание на децата, родителите се караха, имаха много проблеми и т.н. Едното дете се учеше, преследваше си целите и стана порядъчен човек с прекрасна професия. Работи и живее в Брюксел. Другият стана бо-*** и ***.
40
0
 
68
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Плюс това е направил бебе с Хепатит C . Смятаѝ че въобще не е знаел какво прави . А какъв пример може да е , това дете като започне да разбира ? Мислиш ли че детето ще го промени ? Ааа не ! Така става в приказките . В живота щеше да тормози и детето .... Горкото ... Дядото просто му е спестил това ...
39
1
 
50
 
! Отговори
Неа преди 6 години
На човека не му пука , мисли само за себе си ... Как да се напие ...как да е добре ... По -големи егоисти от наркомани и алкохолици няма . И нямаме в семейството алкохолици , нито насилници , че да е преживял нещо , че да се е пропил . Гледа си човека кефа , а близките му кучета ги яли . На ей тия неща е осъзнал човека и затова го е гръмнал ...щото няма да стане по добре ...
38
0
 
34
 
! Отговори
Неа преди 6 години
трогва от нищо хубаво , нито от внимание , нито от нищо . Каним го непрекъснато вкъщи . Не е изолиран , да кажеш че от самота пие . Той като беше женен също пиеше ... Няма оправдание просто . Мозъка му е изветрял . Мисли само за това . Като виждам майка ми как се мъчи заради него , как плаче и той я лъже ми идва да го .....и аз и да се свършва. Щото и без това ако продължава да пие най накрая ще се гъкне . То това му е целта ...ама не го осъзнава ...Тези които искат да помогнат се мъчат ...
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психично болен син прикрит като наркоман .......
36
0
 
34
 
! Отговори
Неа до 29 преди 6 години
Не съм съгласна с теб . Вуйчо ми е алкохолик , лежал безброй пъти в психото и в болници . Бившата му жена се отдъпрана от него , децата му също . Само майка ми му си връзваше . Гладувахме за да му купи машинка от 5 хил. след като се разболя от туберкулоза . Човека просто и сряза кабелите от няма и какво . Нищо не оцени . Пари не му дава , а храна само , а той записва на версия в магазина бутилки вино и ракия .... Не се изплаши от това че всички го оставиха , че беше на косъм от смърта , не се
35
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е издържал човека!Който е нямал на главата такъв бок..лу.к,не знае какво е!!10 год.-много е издържал!Горкия човечец!
34
15
 
5
 
! Отговори
до Шоп преди 6 години
от упс...Шопе, този път съм обсолютно съгласен с написаното от теб!!!
33
56
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Много прос народ има тука..."Би заклал и майка си", имало много н'ам си кви случаи... И това оправдава дъртия маймун да застреля момчето и да остави детето му без баща? За възпитанието и самочувствието на момчето е виновен само и единствено бащата. Ако се е занимавал с детето си, щеше да го направи човек. Но този е самовлюбена гад, смята че може да отнема живот. Той даже няма акъл да се оправдае - де факто излиза, че е убил сина си просто от обида.
32
1
 
52
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Що случаи има такива в страната-за наркомани били родителите си,клали.Вие търсите вина в бащата....Зависимите озверяват без наркотици или алкохол!
31
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22 Не съм съгласен че да пушиш и пиеш е генетично баща ми като по-млад пиеше и пушеше а беше мъж скала аз не пия и не пуша защото така ме възпитаха и двамата ми родители но въпреки това не съм толкова здрав като баща ми на младини така че не одобрявам цигарите и алкохола но има и други много вредни продукти като например кока кола,макдоналдс и много други уж безвредни продукти..
30
0
 
61
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дано на "печените" юзъри не им се наложи да споделят съдбата на човека!Наркоман в абстиненция би заклал и собствената си майка - за 5 лв.
29
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да ви гарантирам, че тоя е бил един дръвник и пр0стак, който е малтретирал сина си и в семейството се е говорело само за ПАРИИ.
28
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми сори ама съм на страната на бащата.----------Прости хора се връзват на глупостите на всеки манипулатор.Виждал в него банкомат...Ами ти си поставил нещата така, че да вижда в тебе само банкомат.Баси наглия шапкар, откъде накъде реши че той струва повече от сина си, па макар и наркоман...
27
55
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъже дъртия военен б0клук... Да отива да лежи 20 години убил е хладнокръвно без повод.
26
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Легализирайте проклетите наркотици !Така ще спасите невинни животи!Нека наркоманите да се друсат безплатно в специални отделения и да не св налага да крадат и убиват за пари. В повечето случаи те нямат дори и 5 лв за доза. и за тях са готови да отнемат дори и живот !Нека държавата контролира наркоманите, в момента е пълен хаос, а милионите отиват в джобовете на банда престъпници и политици !
25
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Преди 15 години не беше чак толкова масова употребата както е в момента ."Не знам каква е в момента, но преди 15г си беше масово. В стария ми квартал в центъра се чакаше кой ще е следващия. Хора на по 20г ...
24
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало е с държавен вестник да се откаже от сина си. И ако тоя продължава да го тормози за пари, да подаде жалба в полицията и в съда.
23
8
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Глупав си е човечеца!! Аз бих му дал пари да си купи повечко дрога и след като си бие дозата ще му бие още 3 дози *** от свръх доза и тогава няма да имам тея проблеми със съда и прочее!!!Ама кой да се се ти!!!