След поредната трагедия: Спешна помощ за Спешна помощ!

Да се приеме стандартът за спешна медицина, апелира медик
3 окт 2017 11:37, Петя Славова
10

2370 гледания   |  Още видео

След пореден трагичен случай, в който млада жена от Варна с присъдено сърце почина след раждане, се обърна отново внимание на качеството на спешната и болничната медицинска помощ. До печалното развитие на събитията се стигна, тъй като нито родилката, нито лекарите са знаели за бременността.

Още по темата

"Това, че бременността не е регистрирана е разбираемо, но че самата жена не е знаела за нея е странно. Екипът на Спешната помощ, който я е прегледал, също не е разбрал, че жената е бременна – това отново е много странно", отбеляза в студиото на "България сутрин" д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

"Срещала съм и други случаи, в които родилката не знае, че е бременна. Възможно е Спешната помощ да не може да разбере, че жената е бременна, тъй като се работи в напрежение и няма нужната техника, за подобен преглед в линейката", добави председателят на Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ д-р Десислава Кателиева пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Кацаров посочи, че е необходима реорганизация на цялата спешна помощ.

"Очевидно, тези случаите сочат, че има проблеми между спешната и болничната медицинска помощ. Това са плодовете посети през 2014 г. – въвеждането на здравната карта и други подобни наредби от екипа на Петър Москов", подчерта той.

А според д-р Кателиева развитие по и решаване на въпроса ще има, ако се приеме стандартът за спешната медицина.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не става ясно сърцето като награда ли е присъдено на жената ,или и е присадено.Жалко все пак за още един погубен живот.
9
0
 
6
 
! Отговори
bg mafia преди 1 година
ами как да се орпавим като всичко гледа да краде у БГ !?!?! от държавата от народа от общините ....почнаха да се крадат и по- между си - КТБ случая .... КАК да стане ?!!?! манталитета на българина е далаверджийски и схемаджийски и за сме на тоя хал .....
8
0
 
9
 
! Отговори
А1Б2 преди 1 година
"След пореден трагичен случай, в който млада жена от Варна с присъдено сърце..." Спешна помощ и връщане в начално училище са нужни на редактора на тази статия! Сърце не се присЪжда, уважаеми, сърце се присажда!
7
1
 
10
 
! Отговори
УЖАСА БГ преди 1 година
112 нали работят хора на този телефон ?!!? защо не го вдигат ?!?!! я порбвайте да звънните в някоя държавна адмистрация - никой не ви бръсне за нищо ! народа е мързелив до небесата , прост и груб ..... за нищо не става ! това са истините за съжаление .....
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другия път викнете спешна помощ от Турция, тя освен, че идва по бързо (в по травматични ситуации можем да ви пратим и хеликоптер линейка) а и лекарите ни са много по свестни!
5
1
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
ТО Цялата държава е една огормна далавера ! здравоепзването също - там са страшни схеми ....от източването на здравната каса през източването на болниците до търговията с лекасртва ......всичко е далавера у тая държава .....
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня с белият прашец и опулените очи разби здравната система. Как можа тиквата да повери здравна система на един зависим и болен индивид? След неговата реформа започнаха всички нещастия за народа. То отпечатъци ли не беяха то ваксини ли то недоделяни изпълнения ли за каквото се сетите недоносено всичко при него се случи. Затова на селяни които са прочели през живота си само и единствено великата книга винету не давайте власт! Те не умеят да ръководя и да управляват такива структири в държавата.
3
3
 
4
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 1 година
тоо е ясно че държава няма у БГ ..... лошото е че у нас останахѝ пишманн доктори и търгаши които гледат да те вземат парите и до там .... така нема да се орпавим НИКОГА !
2
4
 
9
 
! Отговори
Кюстендилец преди 1 година
Много си е добра спешната помощ ! Всичко дойде от въвеждането на телефон 112 ! За нищо не става !
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато парите от нашите осигуровки отиват по лъскави частни клиники, а на държавните болници нарочно не се давата пари, за да ходим и да плащаме още на частно, така ще бъде.