Сутринта – студено, следобед - температурите до 24 °C

Над планините може и да превали, твърдят синоптиците
4 окт 2017 08:44, Петя Славова
0
Сутринта – студено, следобед - температурите до 24 °C
Снимка: архив, Булфото

На 4 октомври през страната ще премине слабо изразен студен фронт. От северозапад облачността временно ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони ще превали дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина временно до силен. Максималните температури ще ма дежду 19 и 24 градуса, за София - около 19. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места, в масивите от Западна България, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 7.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но привечер и там ще се заоблачи. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на водата ще е 18-19 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремевятър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари