Утре си вземете чадър: Температурите падат, дъждът идва

Денят ще започне със слънце, времето се разваля по обяд
5 окт 2017 16:00,
0
Утре си вземете чадър: Температурите падат, дъждът идва
Снимка: архив, Reuters

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Минимални температури между 8 и 13 градуса, по Черноморието до 15-16 градуса.

Утре над по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. До вечерта в северозападните райони ще започнат валежи.

Ще духа до умерен югозападен вятър, който в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили. Все още топло време с максимални температури предимно между 23 и 28 градуса. През нощта срещу събота валежите ще обхванат Западна България, ще се усилят. От северозапад и североизток ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври - бързо ще се понижава.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и вплътни и до вечерта ще започнат валежи, които през нощта срещу събота ще се усилят. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25-27 градуса. Температурата на морската вода е около 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари