10 месеца след ада в Хитрино: Пострадалите още са без дом

Хората живеят във фургони, исковете са за 10 млн. лева
6 окт 2017 08:27, Петя Славова
28

10 месеца след влаковата катастрофа в Хитрино, останалите без дом от взривната вълна все още живеят във фургони.

Още по темата

Строят се 22 къщи, над 70 се ремонтират, съобщава Bulgaria ON AIR.

В петък започва първото дело по гражданските искове на пострадалите. Около 30 семейства са предявили претенции към фирмата-собственик на влака, а исковете са за близо 10 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: влакХитринофургони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus до 22 преди 6 години
Ти можеш ли да гарантираш, че държавата не е давала пари? Съвсем друго се говореше тогава, още на следващия ден Борисов говореше за милиони, които се превеждат по сметки за възстановяване. Никакви кампании не бяха още започнали, а и кампаниите би трябвало да ги правят хората и парите да отиват лично в техните ръце. Тези хора всеки бяха питани какво искате и всеки ден те казваха искаме пари, с парите ще си набавим нужното, но всичко се правеше без тяхно участие, те не получиха финансова помощ .
23
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Не е ли най-важно,че бочето си направви достаточно снимки в Хитрино и както винаги забаламоса и малкото,които му вярват,че всичко ще се нареди ,аТой-бащицата Сльнце, каквото обещае-го прави?! (Докато баламите го преизберат,после... След нас и потоп!
22
1
 
3
 
! Отговори
До всички махленски преди 6 години
*** - Пичове, ако бях принуден от живота да си изкарвам парите катов вас по - скоро щях да се гръмна, селски махленски клюкарки и клюкари ...От 30 коментара - 5-6 истински ...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даренията сигурно вече са отишли в някой джоб!От кой се управляват, има ли финансова отчетност за тях? Публична ли е?
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HelleborusДържавата никакви частни домове няма да строи. Парите за домовете са от помощи, събрани от хората, дарения.Аман от тия ВАШИ пари за данъци!
19
0
 
4
 
! Отговори
Корнелия Н. преди 6 години
А ОНЯ от с.Банкя идва ли да прави селфита ? Или му мина мерака ???
18
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Искам да кажа СЪС КАСКА!
17
0
 
2
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Къде е инспекцията по труда? Един строител няма без каска, това не е ли нарушение на закона? Дали изобщо имат и договори?
16
0
 
4
 
! Отговори
Един от народа преди 6 години
българската държава никога не помага на народа!!Дано следващия живот/ако има такъв/да се родя далече от българия.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тате, какво е дипломация - пита синът. Дипломация е когато вместо да повдигаш глас повдигаш вежди.... Едно е пи ар друго истински действия. Едно е да се возиш на бронирана машина друго е да строиш домове....
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ТИКВУНА! Само така. Мъчи хората за да ти имат уважението. Виж Ким Чен Ун как го прави и никой не мърка. Мръкне ли - разстрел. Така се прави батка - действай!Дано дойде по-скоро и твоя ред.
13
0
 
27
 
! Отговори
varg преди 6 години
Аз ходих нееднократно в Хитрино и публикувах в блога си снимки оттам.В момента има на 90 % завършени едва 3 къщи.Другите 9 кога ?Къде са 30 милиона лева ?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде отидоха 1-2 милинона лева, които БЧК събра? Или пак потънаха някъде, като другите 1-2 млн., които събра заради трагедияата в Аспарухово.
11
0
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
В случая, когато държавата бърза да налива милиони за да облекчи фирма, която би трябвало да заплати, държавата не ни служи добре. Те би трябвало да пазят нашия портфейл толкова добре, колкото пазят и собствения си. Никой от тях няма да извади от личните си пари, за да покрива щетите на някой друг, освен ако не им е син или брат. Но от бюджета дават щедро, за да покриват щетите на частни фирми, вероятно ги възприемат като роднини.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видими резултати гарантирани от Бойко Борисов.Големият мъж си направи доволно снимчици на фона на разрушеното и изгоряло Хитрино. След това развърза голямата торба ОБЕЩАНИЯ и се изниза от задния вход.Както стана след наводненията и всичко масови разрухи (не бедствия, защото са причинени от престъпна немърливост на институциите).
9
1
 
16
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Логично е цялото възстановяване да се плати от виновния за взрива. Включително онова, което държавата е инвестирала от нашите данъци, трябва да се възстанови на хазната. Застраховки и да не са имали, покриването на щети трябваше да стане от застраховката на превозвача. Има си съдебни врътки да се направи възстановяването, за да не чакат хората, а после парите да се изискват от виновния. Държавата не може да строи частни домове. Политиците трябва да са пазители на финансовия интерес на обществото
8
0
 
13
 
! Отговори
частен случай преди 6 години
Не омаловажавам трагедията, но незнам кой поставя срокове аз възстановяване на домове - за този случай се вдигна медиен шум, а колко хора загубиха къщи при пожари през лятото? - дали някой ще възстанови техните имоти?
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нормално за СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Суджуците е така. Би трябвало вече да сте свикнали.
5
18
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Тези, които са имали имуществена застраховка са им изплатили щетите. Другите съдят виновния, но това ще отнеме няколко години. Държавата следва бързо да възстанови инфраструктура и обществени сгради. Физическите лица се оправят сами. Имат пари за 30 кутии цигари за месец, а нямат 5 лева за застраховка на дома.