Сняг и паднали дървета затвориха "Петрохан" и "Троян – Кърнаре"

Останалите проходи са проходими
Обновена: 8 окт 2017 09:17 | 8 окт 2017 09:07, Анисия Иванова
16
Сняг и паднали дървета затвориха "Петрохан" и "Троян – Кърнаре"
Архив: Булфото

Много е тежка обстановката в двата планински прохода "Петрохан" и "Троян – Кърнаре" заради огромните паднали дървета на пътното платно, каза пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Дончо Атанасов, предаде БНТ.

"Събираме групи и заедно с Гражданска защита, горските стопанства, пътно поддържащи фирми, които цяла нощ са работили в двата прохода, но поради опасността от възникване на произшествия (дърветата падат постоянно) през нощта съм ги изтеглил, а сутрин вече всички са на място и работят.

В южната част на прохода "Троян – Кърнаре” има 2 км, които са непроходими заради паднали дървета. По думите му при изкачването на прохода "Троян – Кърнаре” от Троян до Беклемето също има проблеми заради падащи дървета.

"На място са и областният управител, директорът на Областното пътно управление, депутати – всичко, което трябва да се мобилизира – ще се мобилизира и се надявам по най-бързия начин да отворим проходите", подчерта инж. Атанасов.

Проходът "Петрохан” е затворен за неограничен период от време. Шофьорите трябва да използват обходни маршрути.

Останалите проходи в това число "Витиня”, "Шипка”, "Хаинбоаз” и всички старопланински са проходими.

Шофьорите, на които предстои пътуване през високопланинските проходи, да не тръгват с летни гуми,, предупреждават от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Въпреки отправените предупреждения от последните два дни има шофьори, които не се съобразяват с метеорологичната прогноза и с поведението си на пътя застрашават и затрудняват безопасното пътуване на всички останали, и възпрепятстват работата на пътноподдържащите фирми. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак Бойко Борисов ви е виновен за рязката промяна на времето, силният вятър и валежите от сняг! Уникални , изобретателни *** (кутевци) и *** на Кремъл, който води подлата хибридна война с ,,приятелска,, България!
13
2
 
18
 
! Отговори
KONSTANTINOW преди 6 години
ПРИ ПАДНАЛ 10СМ.СНЯГ СА БЛОКИРАНИ ДВА ПРОХОДА> ДЕПУТАТИ И ОБЛАСНИ БИЛИ ТАМ, АМИ ПОКАЖЕТЕ ГИ КАК РИНАТ С ЛОПАТИ СНЯГ.НАПЪЛНО ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА СМЕ.ТЕЯ НЕГОДНИЦИ ОТ А.П.И. НЕ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ НАСТЪПВА ЗИМА ,А НЕ ЛЯТО?ТАКА ЛИ ЩЕ Е И ТАЗИ ЗИМА КАТО ПРЕДНИТЕ?ЗА КАКВО СА НИ ТЕЯ НЕГОДНИ ЗА НИЩО УПРАВЛЯВАЩИ ОСВЕН КА КРАДЪТ?
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честит първи сняг от Ал Гор. И да знаете студено е защото е топло! От глобалното затопляне става така студено. Пръц!!!
11
7
 
17
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Тежка пътна обстановка, създадена от 2см. сняг!!Службите по почистването ще пореват че е много трудно,ще се оправдаят със снега,който ОТНОВО ни изненада!През това време снега ще се стопи и всичко ще се забрави до следващия път.
10
0
 
24
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Подписка за проправянето на тунел под "Петрохан" се събира във всички общини и кметства на област Монтана.Проектът е още от комунистическо. Вчера обходния маршрут не през искърското дефиле, предпочетох "Витиня".Масово шофьорите се съобразяваха, като карахме в колона през целия път. За съжаление отново имаше от онази порода шофьори, които си въобразяват,че ако изпреварят три коли, ще изпреварят колоната,рискувайки живота и здравето на всички СЪОБРАЗЯВАЩИ се! Те са по-зле и от тези с летните гуми
9
6
 
19
 
! Отговори
Йоп преди 6 години
Чух, че на закъсалите коли на Петрохан са раздавали суджуци.
8
5
 
17
 
! Отговори
. преди 6 години
До АнонименАбе ***, кой ти е виновен, че караш с летни гуми, при положение са те предопредили, че ще вали сняг. Повечето като тебе търсят вината в друг, а не се погледнат себе си!
7
4
 
15
 
! Отговори
Нека ви-и-и преди 6 години
До 5 zzz--------------------Само в село българия е така.Нали знаете че всеки народ заслужава съдбата си.
6
8
 
13
 
! Отговори
Бай Ганю Брадърс преди 6 години
Слагайте зимните гуми трета употреба!*** бедняка го чака люта зима.Пак ще се кара на боб чорба,домашна ракия и чалга.
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах, още през ранна есен лъсна голия *** на управляващите!Какво ще става декември и януари не е за разправяне.Иначе винетките 100лв.
4
7
 
26
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Хем да се чистят пътищата,хем да се краде! Къде дават така? Познайте кое е приоритет на управниците?
3
0
 
21
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Време е да се помисли и направи тунел под Петрохан. И то по начин да се избегне изкачването на височина. Най-лесно е да затвориш прохода заради сняг, но това е несериозна работа. Не може в 21 век хората да са толкова зависими от природата. Не може да оставиш откъсната част от държавата, поради паднал сняг. Лошото време винаги идва от запад-северозапад и този проход винаги е най-тежко пострадал. Ако се направи късата връзка със Солун от Дунав-мост 2, то тогава от такси тунелът ще се изплати.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата изненада дърветата. Преди няколко години гората беше потрошена от същата метеорологична обстановка. За съжаление от лято 25 градуса за една вечер стана зима със сняг. Лично за мен не мога да твърдя, че някой е бил "изненадан", защото навсякъде се говорреше и предупреждаваше за настоящата обстановка. Нека се вслушваме в метеоролозите и не се правим на ощипани госпожици.
1
10
 
16
 
! Отговори
Павел Т... преди 6 години
Пак на изненада времето.Пратете някой изтребител, на Бойко самолетите, да разчисти пътя.Нали са ни нужни много, както подводницата и военните кораби.