Градинка във Варна – потънала в разруха и празни обещания

Градинката до Кукления театър чака обещаното облагородяване
Обновена: 9 окт 2017 13:35 | 9 окт 2017 13:35,
9

Снимка: Булфото

Градинката до Кукления театър във Варна в центъра на града продължава да чака обещаното миналата година облагородяване, сигнализира "Булфото".

През март 2016-та кметът Иван Портних заяви, че до края на годината прилежащото пространство около театъра трябва да бъде изцяло освежено и подновено, така че да кореспондира с пешеходния ринг на града. Тогава градоначалникът обяви, че след проведен конкурс има избран проект за новата визия на мястото.

"Кукленият театър е мястото, което възпитава младата публика на нашия фестивален град", обяви през март миналата година кметът.

Към днешна дата пространството около театъра съвсем не е обновено и облагородено. На много места има изпочупени плочи. Драсканиците със спрейове "красят" немалка част от пространството. Такива има дори върху скулптурата "Знаме на мира".

Впечатления правят прогнили кошчета за отпадъци и пейки, които не са в добро състояние. Част от пространството, което може да бъде приспособено като място за игра и освежено с цветя и зеленина, сякаш е оставено да пустее без полезно приложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
коко преди 6 години
Това е в самия център на града.А преди няколко години откраднаха даже покрива на кукления театър-баакър бате,убав баакър...От статуята на Коперник до обсерваторията отрязаха кълбото и единият пръст ,целият град е нашарен от *** със спрей но досега няма заловен...А ако искате да изпитате ужас влезте в някой подлез по пътя за Златни Пясъци.
7
3
 
10
 
! Отговори
Турист преди 6 години
Варна - за пример беше . . . .
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щот не става за магистрала я питайте Бойко кой имот на който е фирлил око за магистрала е оцелял пък било то и частен .Тия дет са собствениците сигурно са обещетени един път от соца после от реституцията
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След реституцията, половината от това там е частен имот
4
0
 
16
 
! Отговори
Крис преди 6 години
Голям грях на ОБщина Варна е това място. Едно от най-хубавите места в града тънешо в разруха. Свърталище на накромани. Засрамете се!
3
1
 
11
 
! Отговори
Чалга поколение преди 6 години
Реална картина от ''Европейска'' българия.Като манталитет и начин на живот сте много-о-о-о далеч от Европа.
2
0
 
15
 
! Отговори
Изпортних преди 6 години
Така работя аз. Правя некачествен ремонт. Като стане много зле - пускам новина. Отпускам бюджет, правя некачествен ремонт и цикълът се затваря.Така разбирам аз икономическия просперитет.
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, стига с тия градинки!Цяла Бг градинки и пенсионерски клубове.