Месото носи болка: Вегетарианци счупиха барбекюта в парк

Надписите гласят още: "Месото е жестокост", "Месото е страдание"
Обновена: 9 окт 2017 14:14 | 9 окт 2017 13:47,
146

Снимка: bTV

12
Полицията в Пловдив издирва извършителите на вандалска проява в парк "Лаута", съобщи кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, предаде "Фокус".

Тази сутрин той е получил сигнал по телефона от граждани, които всяка сутрин се разхождат или спортуват в парка, че всички барбекюта в парка са унищожени. На постаментите на разрушените до основи барбекюта с червена боя извършителите са оставили надписи, които гласят: "Месото е жестокост", "Месото носи болка", "Месото е страдание".

"Всичко говори, че най-вероятно става въпрос за умишлен вандализъм. И трите барбекюта са изпочупени, като са използвани инструменти", каза районният кмет.

Незабавно е сигнализирана полицията, а извършителите се издирват. В "Лаута" има видеонаблюдение и в момента се преглеждат записите от камерите.

"Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Той уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо. Димитров подчерта, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. През почивните дни на там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи.

Парк "Лаута" вече се превърна в едно от любимите места на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на месо им е увредило мозъците.
98
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами махнете всичкото месо дето носят веганите по кокалите си и най-голямата болка на света ще изчезне.
97
2
 
16
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Начи тея ако ми паднат колко кренвирши, дроб алангле и свински уши ще изядат, не ми се мисли! Ако не искат, ще ядат само бой! Откачалки!
96
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха предписали какво позваляват да се яде тези толерасти-джихадисти ... Да си *** не е забранено, да си рискуваш сам здравето - също. Но да рушиш е! Не може да забраняваш и на хората да се хранят според биологичните си нужди. Насилието и месоядството са част от природата. Какво, да избием всички хищници на планетата ли?!
95
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, са къде да си пека зеленчуците?!
94
1
 
12
 
! Отговори
Lan преди 6 години
98Ами пари! Просто единственото, което са "постигнали" е някакъв съмнителен хранителен режим и смятат, че с това са много по-важни от другите хора. Не съзнават, че това е ЛИЧНО и по никакъв начин не засяга другите. Не е обществено значимо по никакъв начин, но много им се иска да е!
93
1
 
22
 
! Отговори
11 преди 6 години
До 123Ама то е ясно - някой им плаща едни пари на тия цървyли, за да привличат внимание.
92
3
 
27
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Такива като тези са много опасни, защото настройват хората срещу тези, които са избрали да не ядат месо. А в края а краищата кой какво ще яде си е лично негова работа! Да си веган е едно, да си ***, който троши барбекюта е съвсем друго...
91
2
 
28
 
! Отговори
Един преди 6 години
Месото не носи болка. Удар с тесла в коляното носи болка.
90
23
 
7
 
! Отговори
Защо така? преди 6 години
Значи в статията пише, че извършителите още не се знае кои са, но в заглавието ясно се твърди, че са вегетарианци. А всъщност единственото ясно е, че са вандали. Браво медии насаждайте омраза! Разделяй и владей, нали така беше!? Тук се следва принципът виновен до доказване на противното, а май трябваше да е обратното.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези вегани-вандали дано им преседнат марулите, морковите, и всякаквата там трева дето ядат тези тревопасни ***.
88
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо са счупили барбекютата? Вегани, индуси, евреи - добре. Ама защо да чупят? А утре детето ми като пита защо е счупено? Какво да кажа? Не са наркомани, по-зле е - вегани са. Браво на вас. Така се прави положително обществено мнение. Вие сте по-зле и от гейовете, бе! И ония се опитват да ни втълпят, че да си ръчкаш нещо в задния твор е натурално. Как ли сме оцелявали без вашата мъдра мисъл. Или да ви видя цените на "еко магазините" - еко фасул 15 кинта!!! За това ли е цялата работа
87
1
 
40
 
! Отговори
123 преди 6 години
Всичките изратеняци се чудят как да привлекат вниманието върху себе си. Дали не е защото нещо ги кара да се чустват непълноценни.
86
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам вегани и вегетарианци, които си правят барбекюта, печейки зеленчуци. Щом е барбекю, не е задължително да се слага месо на него, аспержи, картофи, лук, тиквички, дори и домати стават много хубави. Тия, които са извършили този вандалски акт не са просто вегани, а прости вегани.
85
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-скоро може да са начупени от не-Вегани.може да е провокация.но не яжте само боб.
84
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е до веганството,макар че аз не споделям веганските им възгледи.Въпрос на огромна българска простотия е.В нормално общество никой веган няма да си позволи да начупи наред барбекюта в обществени паркове.
83
2
 
31
 
! Отговори
Иван преди 6 години
От къде тази агресия у тия марулояди ? Нали бяха много миролюбиви, напушени и си се събираха да си тичат голи в горите и да си живеят в дивто ? Защо така са се озлобили от глад ли ?
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ги заловят им се полага един здрав БОЙ ,ДА ВИДЯТ КАК И ,,ВЕГЕТАРИАНСТВОТО,, НОСИ......БОЛКА!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вандали!!!
80
4
 
26
 
! Отговори
niki преди 6 години
Не сме се изкачили на върха на хранителната верига, за да ядем само марули и боб.