Месото носи болка: Вегетарианци счупиха барбекюта в парк

Надписите гласят още: "Месото е жестокост", "Месото е страдание"
Обновена: 9 окт 2017 14:14 | 9 окт 2017 13:47,
146

Снимка: bTV

12
Полицията в Пловдив издирва извършителите на вандалска проява в парк "Лаута", съобщи кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, предаде "Фокус".

Тази сутрин той е получил сигнал по телефона от граждани, които всяка сутрин се разхождат или спортуват в парка, че всички барбекюта в парка са унищожени. На постаментите на разрушените до основи барбекюта с червена боя извършителите са оставили надписи, които гласят: "Месото е жестокост", "Месото носи болка", "Месото е страдание".

"Всичко говори, че най-вероятно става въпрос за умишлен вандализъм. И трите барбекюта са изпочупени, като са използвани инструменти", каза районният кмет.

Незабавно е сигнализирана полицията, а извършителите се издирват. В "Лаута" има видеонаблюдение и в момента се преглеждат записите от камерите.

"Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Той уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо. Димитров подчерта, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. През почивните дни на там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи.

Парк "Лаута" вече се превърна в едно от любимите места на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте ми забавни всички, които казвате, че хората сме били месоядни. Прочетете малко литература, образовайте се. Месото което ядете е просто една ***, която не ви носи нищо друго освен болести.
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то може да е инсценировка, за насаждане на омраза, разделение на месоядни срещу вегетарианци, едни срещу други.
117
0
 
7
 
! Отговори
полувеган преди 6 години
Много рядко консумирам месо, но това не означава . че съм против тези, които редовно го употребяват.Всичко е въпрос на вкус и предпочитание.Според мен разрушението е от вандали , които го преписват на вегани.
116
5
 
7
 
! Отговори
Тангра преди 6 години
Ех таз толерастия ....Тия за вандализъм за по 1-3 във дранголника - там ще се отядат на месо
115
0
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Това ще свали напрежението в обществото и групите няма да се обиждат, а всяка ще си постъпва както приема за правилно, така и ще си възпитава децата. Защото историята е обагрена в кръв именно заради това едни да се поставят на всяка цена над останалите, твърдели са, че Бог иска това, е, днешният не го иска. Христос не иска подобно нещо нито за Своето учение, макар да е най-доброто. Получава се Царят дава, пъдарят не дава, аз мисля да си ползвам правото на избор, ако ще някой активист да се сърди
114
0
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не е нужно да се узаконява всяка човешка дейност, защото това означава обществото да даде оценка, т.е., да я признае. Което е насилие над личността, да признаваш някакви практики, които може вътрешно да осъждаш. Защото така наречените "различни" искат да променят мисленето на всички хора. Съвсем достатъчно е да направим обратното, да забраним която и да било идеология да се поставя над другите с репресивни методи и чрез закона, също и чрез насилие. Нека идеите си се конкурират демократично!
113
0
 
15
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Болестта на нашето време е , че всяка група иска да си узакони начина на живот и така да го наложи над всички. Преди време, когато обществото е било християнско, то е било разслоено, което е нормалния вариант. Имало е и *** и хомосексуални, може би и вегетарианци и всякакви. Само че християните са имали толерантност, бидейки болшинство, те не са лишили останалите от свободен избор. А сега всички групи искат да се приеме закон да сме като тях, да мислим като тях. Губим свободната си воля
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета правеше панаир там преди месец не стига, че вдигаха шум ми и гората *** и опикаха прибирам се от смяна и не мога да си почина... някой по луд от мен ще го черпя .
111
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как разбраха, че са вегетарианци? Нали още не са намерили извършителите? Нещо много лесно раздават обвиненията, което е и подсъдно. Може да са групичка лекари по вътрешни и сърдечни болести, да им е писнало да погребват пациентите си сланинояди.
110
1
 
10
 
! Отговори
пълнолудие преди 6 години
До Дедо Гегавеганите са гмохипита на Монсанто, напоследък химията им въздейства по-агресивно от обичайното, вероятно от комбинацията с магнитните бури и лунните колебания
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
егати изветрелите тревопасни, кварталът останал без чушкопеци, сега къде ще си пекат безплатно хората ***
108
2
 
21
 
! Отговори
Дедо Гега преди 6 години
Месцето носи само и единствено- удоволствие! А, една хубава пържола леко алангле, с чаша хубаво червено вино- носи неизказано удоволствие!Вегетарианството е начин на мислене и живот. Вегетарианството е философия и наука- все неща, които не са за всеки! Веганите са шайка болни мозъци, които са решили да се правят на интересни. Защо ми налагат "мненията" им? Аз няма да спра да ям месо и точка. И в Библията Бог е казал, кои животни можем да ядем! Кои са веганите да ми забраняват?!
107
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уж са против насилието а прилагат насилие,омразата трябва да се лекува а не месоядството,жал ми е за превзетите им душички
106
2
 
9
 
! Отговори
Цончо Алтавия преди 6 години
Абе веганье,а коги ви го намаат до макарите,и тогава ли ви е болка бре?
105
1
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ам барбекюто дъл не го боли?
104
2
 
15
 
! Отговори
Диетолог от Перник преди 6 години
Човекът е месоядно животно, просто такава му е природата и това не може да се промени. Моят девиз е не се лишавай от нищо, а се ограничавай!
103
5
 
6
 
! Отговори
Месар преди 6 години
Месото носи болка, но когато е твърдо ката кокъл и е във веган, тогава боли най-много.
102
1
 
3
 
! Отговори
edin преди 6 години
Прекалено много щети за едни "храсти". Много ме съмнейшън... не са били вегани тея
101
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да чупиш е вандализъм, а да убиваш животни какво е ?вандализъм спрямо природата.
100
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 104Е то на барбекютата могат и тиквички да се пекат. Аз много обичам. Не разбирам какво пречи?