Дават близо 160 млн. за пътя Калотина - София

В участъка ще бъдат построени множество съоръжения
Обновена: 11 окт 2017 15:32 | 11 окт 2017 15:32, Веселина Йорданова
17
Дават близо 160 млн. за пътя Калотина - София
Снимка: архив, БулФото

Над 158 милиона лева ще бъдат осигурени за модернизация на пътя Калотина-София.
 
Предвижда се проектът да бъде изпълнен със средства по Механизма за свързване на Европа и от държавния бюджет. Планираната обща стойност е 177 милиона лева. Финансовият ресурс по механизма е 47 374 227 лв.

Републиканският път ГКПП "Калотина"-СОП е част от основната трансевропейска транспортна мрежа и осигурява връзка към трансевропейски коридор "Ориент/Източно Средиземноморски".

Трасето е част от направлението Лондон – Будапеща – Белград – Ниш – София – Пловдив – Истанбул – Калкута, което е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток.

Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия, ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят комфортни и безопасни условия за движение, съобщиха от правителствената пресслужба.

Участъкът, който предстои да бъде модернизиран, включва строителство на автомагистрала с дължина 14,5 км и габарит 25,5 м, както и множество съоръжения като мостове, надлези, подлези, пътни възли и тунели за преминаване на едри бозайници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: магистралаКалотина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Митю преди 6 години
Няма да е зле авторката на статия да отвори сайта на АПИ, на обществени поръчки и да провери.информяцията. Нито километрите, нито милионите са толкова.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хемус ? Колко години още ? Черно море ? Още не е започната ? Туристическа и стратегическа ?
13
1
 
5
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Ако 30/40процента отиват за строеж на магистралата това ще е добре,а другите не бъдат окрадени от Б.Б и компания.За 14км. Не мога да смятам.200милиона.Че тия да бяха построили доБудапеща магистрала.
12
0
 
5
 
! Отговори
rd преди 6 години
Преди две седмици пътувах през Сърбия супер е новата магистрала от границата тунели мостове всичко остава им само 20-30 км най-тежкият участък през дефилето и съм убеден че ще го направят преди ние да сме почнали
11
0
 
7
 
! Отговори
Bit преди 6 години
14,5км магистрала няма да стигнат и до Сливница, това първо. Второ до там си почти идеален скоростен път и ще лепнат по една аварийна лента и средствата "освени".
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лондон през София до Калкута. Уха голем път ако само ние го правим и поддържаме ще излезе по евтино да си купуват самолети хората.ОТдавна трябваше да се свърже с магистрала Одрин до Ниш/ но с нашия темп -30 години има няма/. А парите милиарди отидоха.Сега остава Солун - Букурещ но тази връзка следващото хилядолетие. Българите не бързаме.Даже по едно ограничение да сложим от 30 км, та да караме безопасно и сигурно.Е и пари от глоби да се събират.Всичко за татковината...
9
1
 
5
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО ! преди 6 години
Преди известно време тук пишеше че няма да е магистрала а широк път ! Да видим . Магистралата е път с три ленти за движение в едната посока , без аварийната .
8
1
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
това са много пари за път който вече го има и той е идеален! () в сравнение с другите пътища!!!!! нали!
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София братче център на просветатаа..Всичко за София!Аз плащам винетки и данъци на 300 километра от софия и карам по тесни изровени пътища щото парите все в софия отиват!Скапана тикволандия
6
5
 
3
 
! Отговори
Баста комунета преди 6 години
Тези шопи ги чака библейски глад , няма лошо ..........
5
3
 
14
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Трябваше Сърбите, без евро средства субсидии и т..н., да си построят пътя, та да се сетят и наште да го направят!!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
До ГгПо клоакоморието си стройте вие, нали толкова искахте да събирате паплачтта на европа-събирайте си ги стройте им пътища, къщи летища каквото там искате, само не ни забървайте и нас.
3
4
 
5
 
! Отговори
Гг преди 6 години
За Сл.Бряг-Бургас все няма пари, а се взимат стотици милиони от данъци
2
5
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Като се каже София и парите се потичат. Бойко, държиш се като министър-председател на София. А другата част на България кога? А майката на 5 деца, която има нужда от помощ, кога?
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А София - Велико Търново - Русе -Букурещ иБукурещ - Русе -Варна КОГА?