Пак протест във Враца, нямало яснота какво става с болницата

Има риск от закриване на неонатологията и реанимацията
3
Пак протест във Враца, нямало яснота какво става с болницата
Снимка: БНР

С настояване предложените от Министерството на здравеопазването спешни мерки за стабилизиране на врачанската болница да бъдат обвързани с конкретни срокове, днес във Враца имаше пореден протест.

Още по темата

Медици и граждани блокираха за един час движението по възлов булевард, съобщи БНР.

Въпреки предложените спешни оздравителни мерки все още рискът за врачанската болница е голям, посочиха протестиращи медици:.

$Не станаха ясни доста неща. Да, отчита се някакво желание, но оттук нататък нищо конкретно. Не сме сигурни 100% и затова излизаме на протест отново$, коментира един от протестиращите.

Според лекарите, ако не бъдат спазени определени срокове за всяко едно от тези предложени от Министерството действия, няма да бъде изпълнена програмата за спасяване на болницата.

Здравните работници се опасяват още за критичната ситуация в две важни отделения. Това са неонатологията и реанимацията, където има недостиг на специалисти, което може да доведе до закриването им.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Бандит преди 1 година
Всичко потъва в държавата начело със здравеопазването,но се готвим за председателство на ЕС...За мен това е театър на Абсурда!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
парите са отдавна откраднати, ние за това сме бедни в България, защото корупцията е във властта от прехода до днес! няма инвестиции, защото не ги допускат ако не могат да крадат