След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка

Тормозът над децата бил осъществяван в Русе
Обновена: 11 окт 2017 10:09 | 11 окт 2017 09:15, Александър Попов
137
След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка
Директорът на детската градина уволни служителката си. Кадър: Нова тв

Пореден случай на възпитателка в детска градина, която крещи и обижда деца завърши с уволнение.

Случаят е от детската градина "Червената шапчица", в която няма нищо приказно. Родители се оплакаха пред "Господари на ефира", че се съмняват, че към децата им се упражнява агресия. Дори имало и физически тормоз, тъй като няколко деца били стресирани, а нощното напикаване било едно от последствията.

Още по темата

Едно от децата се оплакало, че било удряно с юмрук, след което често му текло кръв от носа. Според лекарите това се дължи на стреса. Друго пък казало на майка си, че възпитателката си забивала ноктите в главата му. А когато се оплакало на същата учителка отговорът бил "Ще търпиш!". Променил се и речникът на децата, които ползвали постоянно обидни думи.

Една от майките сложила записващо устройство, а репликите били стряскащи.

Изрази като "Безмозъчно същество, пукни!" били сред използваните от учителката Милена Иванова, а крясъците и заканите - явно ежедневие.

Според родители тормозът бил системен, а майки съжаляват, че записите не се приемат като доказателство в съда. Те сигнализирали директорката, след което последвало дисциплинарно уволнение.

Родителите обаче все още не са спокойни и смятат да се борят за камери в детската градина.

След серия от подобни случаи в последните месеци Инициативен комитет на родители от цялата страна настоя за същото. През септември в Народното събрание бяха внесени 10 000 подписа и предложения за промяна в образователната система. Едно от основните искания е камери във всички детски градини и училища у нас не само отвън, но и в стаите. Резултат засега няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си учител е призвание.Ако не можеш или не искаш да бъдеш такъв,не се захващай.Да,заплатите им са много ниски и затова е виновна властта.Но не може да им бъде оправдание за губото отношение,нараняващо крехката детска психика.Като не стават за учителки,да грабват метлите.Заплатите са същите,а работата е по-спокойна.Така,де.
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителки нагрубяват и крещят на малки деца.После същите тези деца като поотраснат бият съучениците си ,понякога до смърт.Като станат още по-големи налагат с бухалки по пътищата някой,който им се е изпречил на пътя.Други участват в риалити предавания,а там крясъци и викове до небето.А участващите чужденци-кротки и благи,съвсем различни от нас.Защо станахме толкова агресивни?Кога му изпуснахме края?Кой така ни възпита?Ще можем ли да се променим?
95
13
 
9
 
! Отговори
васко преди 6 години
Мухльовците дето им гледат децата за жълти стотинки,знаят ли за колко работят тия възпитателки,знаят ли една лелка с колко деца се занимава?Като не им харесва да си дават децата в частни детски градини за по,500-600лв. на месец.Мизерници,да не мислят,че за мястото на уволнената чака някой.
94
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са попаднали на хора. Аз съм на 30 години, баща ми е на 60. Ако някога чуе, че някой е посегнал на детето ми, най малкото ще го потроши и ще го остави във Витоша. Едно време един преподавател ме удари с показалка по главата докато бях в 1 клас. После не смееше да се покаже на улицата.
93
12
 
8
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Трябва да има ред и дисциплина. Не само да ги бият, ами и да ги е-бат, ако трябва. Ей го мен ме е-баха като малък и сега станах голем пич. Нищо че на 40 живея с мама и см девствен.
92
2
 
11
 
! Отговори
Мама преди 6 години
В нашата ясла са 3 възпитателки на 20-25 деца! Били 4, но сметнали, че са много и съкратили една! Е как се оправят, на смяна са по 2 - с толокова бебета! Мога шапка да им сваля! Така че нека започнем от системата и тогава да обвиняваме! Много пишете, малко действате
91
3
 
3
 
! Отговори
днес бг преди 6 години
тук нагло се постват от турци и руснаци ди=ректни обиди към българите - ***, *** и тн... А з ли да ти напомня,ч е тр. да ги ***, или ще се сетиш? Ако не - знаеш ли колко годинки се лежи? Ай действай, че *** ти ще жали...
90
5
 
1
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Сега това биене, биене ли е? Едно време какво биене имаше. Ей, вижте ме мен. Голям пердах отнесох през годините, даже в кома съм влизал, ама станах човек за разлика от днешните разглезени мамини синчета. Това, че на 40 все още съм девствен, няма нищо общо.
89
5
 
2
 
! Отговори
баща преди 6 години
аз такивас учителки няма кво да ги уволнявам, направо бия! После що ядат бой учителите... Ми кво да ядат?
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко му е било, че само го е ударила по главата. Трябвало е направо да го обезглави.
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно.Аз съм за камери в дет.градини и в училищата.Така ще можем да видим какви ги вършат нашите децата извън домовете ни.На вън децата са други.
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, ако за теб това е добро възпитание, ела да те възпитам. % мин ще ми трябват, не повече. Ще се превъзпиташ за цял живот.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, а ти си бил сериозен. Не вярвах, че е възможно да има човек като теб, затова реших, че провокираш умишлено. Но явно е възможно да има и хомо сапиенси като теб. Вече и това доживях. Мога да умра със затворени очи, няма какво повече да видя.Айде лек ден. Дано се оправиш, ама надали.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо кърти със сарказъм. Явно някой панелен п лъх търси внимание чрез провокация.
83
3
 
2
 
! Отговори
ДО РУСКИНЯ преди 6 години
Разсъжденията ти са твърде общи и може и да са верни, но нямат отношение конкретно към случая. Тук става въпрос за тормоз над МНОГО и НЕВИННИ деца. Казвам го понеже съм запознат още от миналата година с нейното поведение.Според теб нормално ли е само защото 2 г. дете не може да си обуе обувките да му ги хвърли през прозореца и да го прати босо да си ги вземе? И гарантирам, че детето ми е комшийче и със сигурност нито то нито родителите му са простии невъзпитани.Така че наизуст не говори.
82
3
 
4
 
! Отговори
Малка грешка преди 6 години
Уф, отначало прочетох: "Пореден случай на крадлив политик завърши с уволнение", но видях, че ставало въпрос за детска учителка и се успокоих.
81
3
 
5
 
! Отговори
Убо преди 6 години
Че има и неподходящи за учители хор- има.Но че целта е да се наслагат камери в детските градини и училищата - ясно. Дечица, израсли под вечно будното око на Големия брат, утре и чип да им сложиш няма да възразят, за тях това ще е нещо естествено. А най-обидното е, че е напълно възможно, целта да не е толкова далечна и размита. Просто въвеждането на камери във всички детски градини може да е една прекрасна печаливша обществена поръчка.
80
0
 
6
 
! Отговори
Morwel преди 6 години
И не защитавам никого. Опитвам се обясня, че не може всички да сме наясно, че професията възпитател е непопулярна и масово неподходящи/неподготвени хора се занимават с нея и след това да сме потресени, че неподходящи/неподготвени хора правят зулуми - какво подяволите си мислим, че ще направят?
79
0
 
3
 
! Отговори
Morwel преди 6 години
До *** до MorwelНе може да очакваш същото отношение и същия начин на работа както в Германия, просто, защото тук не е Германия. И няма да стане докато не започне да се променя системата.В Германия тази жена изобщо нямаше да припари до работа в учебно заведение. Тук не само, че преподава ами и има още много като нея, защото качествените хора не се натискат за тази работа.
78
2
 
10
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Поведението на учителката е следстви на нещо друго. Тя е която е на "фронтовата" линия при взаимоотношенията с децата, родителите, директорите, инспектората, кмета, министъра и ... Те са опитни зайчета както и децата, но докато децата се сменят през 4год, те са там всеки ден в продължение на 40 и повече год. Те понасят негативите за всичко, макар от тях нищо да не зависи. Системата има нужда от тотална промяна и най-вече броя на децата и учителите в една занималня.