След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка

Тормозът над децата бил осъществяван в Русе
Обновена: 11 окт 2017 10:09 | 11 окт 2017 09:15, Александър Попов
137
След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка
Директорът на детската градина уволни служителката си. Кадър: Нова тв

Пореден случай на възпитателка в детска градина, която крещи и обижда деца завърши с уволнение.

Случаят е от детската градина "Червената шапчица", в която няма нищо приказно. Родители се оплакаха пред "Господари на ефира", че се съмняват, че към децата им се упражнява агресия. Дори имало и физически тормоз, тъй като няколко деца били стресирани, а нощното напикаване било едно от последствията.

Още по темата

Едно от децата се оплакало, че било удряно с юмрук, след което често му текло кръв от носа. Според лекарите това се дължи на стреса. Друго пък казало на майка си, че възпитателката си забивала ноктите в главата му. А когато се оплакало на същата учителка отговорът бил "Ще търпиш!". Променил се и речникът на децата, които ползвали постоянно обидни думи.

Една от майките сложила записващо устройство, а репликите били стряскащи.

Изрази като "Безмозъчно същество, пукни!" били сред използваните от учителката Милена Иванова, а крясъците и заканите - явно ежедневие.

Според родители тормозът бил системен, а майки съжаляват, че записите не се приемат като доказателство в съда. Те сигнализирали директорката, след което последвало дисциплинарно уволнение.

Родителите обаче все още не са спокойни и смятат да се борят за камери в детската градина.

След серия от подобни случаи в последните месеци Инициативен комитет на родители от цялата страна настоя за същото. През септември в Народното събрание бяха внесени 10 000 подписа и предложения за промяна в образователната система. Едно от основните искания е камери във всички детски градини и училища у нас не само отвън, но и в стаите. Резултат засега няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
25
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Да си го кажем честно, че учителките не са цвете - не са. Те са отражение на цялото ни общество обаче. И децата не са като едно време. И аз имам малко дете и виждам децата на други хора около мен. Майките им си дремят на телефоните, бащата е изнервен че няма достатъчно доходи и всичко се отразява на децата. 3 от 5 деца са агресивни и нервни и невъзпитани. Думи като -моля, благодаря и заповядай са им непонятни. Само крясъци и викове. Такива деца как да ги гледаш ?
36
3
 
22
 
! Отговори
Логично преди 6 години
В специалност "Начална педагогика" винаги са приемали с 3ки, а малцина от кандидатите са я избирали като водещо желание. С две думи - мнозинството учители са неграмотници и общо взето ниско интелигентни хора. Естествено има и изключения, на които се извинявам, но това са факти. Хора, които едвам избутаха средно, сега обучават и отглеждат децата ни.Кръгът разбира се е затворен, защото компенсацията на тази професия е нищожна, съответно няма как да привлича качествени кадри. Трябва реформа.
35
6
 
14
 
! Отговори
Циник до рускиня преди 6 години
Преди да са "генийчета" уважаема...те са дечица! Невинни малки..беззащитни същества.Естествено е да се "поглезят" да са "пакостливи"...да се посдърпват.Сина ми е на почти 3год. чета за "бебешкия пубертет" сега е във фаза "Не"! Всичко е не...започва да се самоосъзнава като личност.Търси мястото си в колектива и т.н. Ако ми кажете поне за едно "перфектно" дете - ще призная , че греша! Аз затова съм го поверил на възпитателки...да го възпитават! Не да го бият...и комплексират! За мен оправдания ня
34
14
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
В България е останала и се е размножили тинята, утайката, бо.клукът от някогашния български народ.Прости сте вие, прости са и децата ви. Факт !Изключенията са малко.Аз се чудя на нервите и акъла на тези учители как издържат да работят с такъв "лош човешки материал" по думите на любимия ви премиер ...Към цялата тази опростачена човешка *** се прибавят и непрекъснато увеличаващите се роми ...Да работя с това ?Абсурд !Гладен ще ходя, но на такъв мазохизъм няма да се подложа.
33
6
 
13
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Абсолютно задължително е да има записващи камери във ВСЯКА детска градина. Все пак се оперира с деца. Учителки и друг персонал трябва да са наясно, че биват наблюдавани винаги. Всеки си изпуска нервите, но в градините трябва да имат едно наум.
32
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то не може със увеличение на заплатата да им смениш чипа .Там им е грешката, че говорят само за пари, а трябва психотестове за това кой може да работи със деца . Те не заслужават и половината от заплатата
31
10
 
11
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Аз.Нико не защитава насилието.Ама подхода с камери не реши проблема. Трябва да направи това работно място привлекателно и желано, тогава възпитателки ще бъдет стимулирани да го запазят. Сътветно и отношението ще се промени.
30
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Как може в21 век да има такива възпитатели и то в детска градина?Тя си е направо за съда.
29
5
 
23
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Активист на БКП. "По цял ден си клатят краката,ядат от храната на децата"-------------------------------------------------------------------------само че се питам, защо не могат да намерят млади кадри на толкова сладка работа. Ваша съпруга защо не отиде да работи това - хем ще наблюдава свое отроче?
28
7
 
22
 
! Отговори
Аааааа преди 6 години
искате да има целогодишно банани, ама като почнат да избиват страничните ефекти на демокрацията, се цупите. Е да бяхте мислиси вместо да скачате по площадите.
27
9
 
10
 
! Отговори
пешо бирата преди 6 години
Не ги давайте на градина
26
7
 
18
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ***.Така е - обаче възпитателка има такива "мамини златни" 30 броя. И всеки родител изисква да обърнат внимание именно на неговото генийче.А в повечето случая тези генийчета нямат представа за елементарно държание.Мое дете също е било в детска градина,ама като знае,че не трябва да обижда други деца, да прави това което иска учителка - и нямаше никакви проблеми.
25
5
 
21
 
! Отговори
Дончо преди 6 години
До Активист на БКПАми що не идеш ти да си клатиш краката за 500лв. и да мизерстваш като българин по време на преход? Защото не искаш, нали?То 500лв. реално е по-зле отколкото са се отнасяли с робите по римско, и са ги хранели, и жилища са имали, и не са мислили за утрешния ден.
24
6
 
24
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Втрещявам се, че мнозинството от коментиралите оправдава това поведение с ниските заплати в градините. Никакви пари не могат да оправдаят това, тези хора са ***. А и в частните градини, където уж парите са повече, има такива случаи достатъчно. Истината е, че всеки може да стане възпитател и учител, а не е редно.
23
17
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До ДончоИ колко да и е заплатата ? По цял ден си клатят краката,ядат от храната на децата,че и за вкъщи си взимат ! Даже са и много парите !!!
22
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление немалко от тези учителки са с комунистически произход (деца на членове на БКП, внуци на терористи-шумкари...).
21
17
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 6 години
Качеството съответства на цената.Като не ти харесва дадена градина, отиди в съседната. Но и там ще е подобна работата, защото парите са пак никакви и никой не е стимулиран да работи добре.Не записите са решението, новия персонал като дойде няма да е по-различен от стария, защото парите са пак никакви. Никой свестен няма да се хване да робува за символични пари.
20
26
 
20
 
! Отговори
общинар преди 6 години
За 30-40лв. на месец чудеса ли очаквате? И това с храна, грижи, обучение.Няма как да стане, парите са прекалено малко. Който иска качествено гледане да плаща на частна градина, но там парите са други, нали?
19
7
 
16
 
! Отговори
Опитен преди 6 години
Педагожка и психоложка, все любими професии на психично болните жени.
18
11
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не знам колко от пишещите тук са родители..Със съпругата ми се бяхме отчаяли....забременя...на 8та седмица сповтанен аборт...лекари ... болеста на Хашимото..щитовидната жлеза не позволява задържане на плода....безброй инжекции в корема...сега си имаме момченце като картинка!Не ме интересува какви проблеми имат такива "възпитателки" детето ми е най-ценното в този живот! Никоя няма правото да си излива яда на него!