Събарят още незаконни постройки в пловдивската "Арман махала"

Протестиращите не са съгласни да бъдат изведени от домовете си
Обновена: 12 окт 2017 13:51 | 12 окт 2017 13:32,
17
Събарят още незаконни постройки в пловдивската "Арман махала"
Снимка: архив, Булфото

Към поредно събаряне на незаконни постройки в пловдивската "Арман Махала" пристъпи администрацията в район "Северен".

"Днес се премахват две масивни двуетажни жилищни сгради, всички незаконни постройки са без каквито и да е строителни документи и книжа, като са изградени върху терен общинската собственост", каза районният кмет Ральо Ралев, цитиран от БТА.

В района на "Арман Махала" незаконните постройки бяха 26, досега в предишните акции на районната администрация бяха премахнати 16, уточни Ралев.

Има и много протестиращи хора, които не са съгласни посред зима да бъдат изведени от домовете си.

Заповедите за премахване на незаконното строителство са потвърдени от съдебните институции, както в България, така и от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

За подлежащите на премахване сгради все още се чака приключването на делата, а някои от тях имат временни ограничителни мерки от Европейския съд по правата на човека.

На всички обитатели на незаконни постройки е предоставена възможност за временно настаняване в социално жилище от Агенцията за "Социално подпомагане", посочи още районният кмет.

На мястото на къщите ще бъде изграден бул. "Северен", който е финансиран със средства от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харман а не Арман нещо от Dnes.bg май недочуват ...хаха
15
0
 
8
 
! Отговори
За да има респект преди 6 години
Да заплатят с принудителен труд солидна санкция затова, че1/ Настанили са се на земя, която не е тяхна; те наистина са я заграбили;2/ Ползвали са въпросните парчета земя, без да плащат наем; в такива случаи наемите се събират с лихвите.И да плащат наем за жилищата, в които ще ги настанят, но не нормиран като в общинско жилище, а в размер на свободен наем, С нищо не са заслужили да бъдат обдарявани с жилища като награда за това, че са закононарушители! Ако нямат пари за наем, ще отработват!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дай газ........дай му жега на булдозера
13
0
 
4
 
! Отговори
Karshiaka преди 6 години
Много PR, само вдигат пушилка! Споменатата "администрация" район Северен, не е направила и малкото което другите правят, но е издала много разрешителни за строежи с съмнителна валидност.
12
1
 
15
 
! Отговори
Доктора преди 6 години
Кога г-жа Фандъкова , ще предприеме такива мерки за непрекъснато нарастващото гето в Западен парк. Незаконни бараки и къшурки , шири се безконтролна престъпност,тежко замърсяване и изсичане на гората, денонощно *** музика огласяща околните квартали. И гнусните *** се чувстват безнаказани, защото полицейско присъствие няма, стават все по-нагли. Полицайте се страхуват защото ръцете им са вързани , все пак това е електорат. Фитила на Факултета гори ,хора, не е майтап....
11
0
 
23
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
"Къде ще отида с това бебе", пита млада жена. За нея кметът на района казва, че й дали апартамент, но тя го продала и се върнала в махалата. Тя обаче казва, че един апартамент не е нищо!Това е цитат от друг сайт, писал за проблема! Изумена съм от тази нахалството и претенциите на тези и си мисля, че за да продаде апартамент, който кмета й е дал, значи е била собственик! Значи ли това, че общината подарява жилища?!Но даже и на това не е доволна "ромката", иска и още! Е няма такава наглост!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добри новини, че се разрушават незаконните къщи. Шведите са свикнали да брулят държавата до последно. И се надяват, че ще ум се прощава винаги. Даже имат наглостта да искат жилища!! А българина тегли заеми, изплаща 20-30 години, мъчи се но го прави. Кой швед прави това, законно да придобие земя и да вземе разрешение за строеж? Никой!!! Браво на Пловдив, безмилостно трябва с незаконните строежи, за всеки един!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие на това домове ли му викате?Сутринта един беззъб старец от БХК ги защитаваше,явно си докарва някой лев към пенсийката,но защо не ги пита длъжен ли е някой да им строи жилища или да им осигурява работа?Ще станат повече от нас,защото ги обгрижваме повече от старците и инвалидите,които цял живот са работили,а днес унижавани.Най-после някой трябва да им покаже,че има закони и правила,които всели трябва да спазва,за да не стане неконтролируема анархия.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има голяма неточност. На мястото на къщите няма да бъде изграден бул. Северен. Освен това към момента той се изгражда със заем и засега стига на 1км от мястото на събитието :D
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестиращите да бъдат натикани в затвора и готово. Това, че са вдигнали тези постройки, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, преди всичко, че и сериозно такова. Засилете ги към зандана и да се приключва с тази глупост вече.
6
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 6 години
след като не са съгласни не ги махайте. Директно както са си вътре и мачкааай. Ако искате аз ще карам багера.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така за наглите_мангуста!
4
1
 
33
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Значи са още по-виновни.И вместо глоби и други санкции заради заграбване на чужд имот (земя, която не е тяхна), ще получат награда - жилища!Браво, бе!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да си извадят. Там според плана на града минава булевард. Нито мястото е тяхно, нито строежът е законен.
2
2
 
31
 
! Отговори
баста преди 6 години
Всичко незаконно под багера.Недоволните да с изселват към Германистан.Там Меркел раздава жилища и пари на калпак.
1
1
 
44
 
! Отговори
Протестирали били! преди 6 години
Защо не са си извадили разрешения за строеж, както изисква законът?На всичко отгоре, като награда затова, че са нарушители, ще ги настанят в социални жилища. Временно било настаняването! Но точно тях, от този етнос, вече няма да ги оставят на улицата, след като веднъж вече социалните служби са се заели с тях.Като мине периодът на временното настаняване, ще им намерят жилища.А българин без жилище подсмърча десетилетия наред пред службите в общината и пак не стигат до него социалните жилища!