Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти

Хората се надяват да си върнат парите след арестите
Обновена: 13 окт 2017 11:33 | 13 окт 2017 11:32,
76
Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти
Кадър: "Нова телевизия"

Жертвите на бандата на ало мафиотите, покровителствени от полицейски началник в Пловдив, разказват през сълзи как са били оплетени в измамната мрежа на бандитите.

Схемата на групата от Ветово започна да се разплита след като бе арестуван зам.-директорът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов. Той бе хванат с 300 лв. подкуп от измамниците, които го наричали "Шефа".

"Тези пари сме ги събирали от залъка си, разбирате ли", казва съсипаната Иванка пред "Нова телевизия". Тя е на 77 години и дала на бандитите всичките си пари – около 5 000 лева.

Държали я 6 часа на телефона.

Още по темата

"Накараха ме да отида да събера всичките си пари до 10 лева, всичко, което имам. Да ги сложа в една чантичка и да ги сложа във фризера на хладилника, защото измамниците имат отвън камери, които виждат в апартамента къде има пари. Казаха ми - Вие сте набелязана. Всичко направих, и бяла кърпа  сложих на балкона", разказа възрастната жена.

Бандитите после й казали веднага да се прибере, защото имало четирима снайперисти.

"На следващия ден разбрах, че имам само седем лева от 23-ти до 8", обясни още разплаканата жена.

10 000 лева дала по същата схема на същата банда 66 годишната Руска.

"Не съм спала, не съм яла, цялата треперя постоянно", споделя тя. Разказва, че и тя е трябвало да помогне за залавянето на измамници. В началото се усъмнила, но после й вдъхнали доверие.

Подала жалба в същото Трето районно, чийто шеф сега се оказва замесен в схемата на бандитите.

Сред жертвите им е и Иван Иванов. Той е на 87, бивш военнослужещ. Миналата седмица пуска всичките си пари през терасата. "Останаха ми пет лева", плаче мъжът, който събирал парите, за да има с какво да плаща някой да се грижи за него.

"Аз знам да изпълнявам. Викат ми – ти ще бъдеш награден, държавата те ще те награди", спомня си разговора с измамниците Иван.

Той вярва, че ще има справедливост и ще получи обратно спестяванията си. "Дано само не са ги похарчили", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Какво очаквате като ги покровителства шеф на полицията?
70
1
 
2
 
! Отговори
ANYS SHEPTI преди 6 години
TIA BG E BAKANA OT TAKIVA YRODI>>>>SAMO DEMONA PUCH CARLES SHTE GI OPRAVI BARABAR SAS PYTINOV
69
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 6 години
Навсякъде по света има подкупни полицаи, но сред нашите ВСИЧКИ са такива. Затова и за нищо не става тая държава.
68
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 6 години
TEZI KRAV POVRA6TAT PARI NE VRA6TAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
0
 
12
 
! Отговори
УВО преди 6 години
Видя ли полицай и ме хваща диария.
66
0
 
12
 
! Отговори
ДА преди 6 години
То в трето РУ може да не е единствен.
65
0
 
19
 
! Отговори
обратно преди 6 години
по-рано беше "всяка банда с полицай", ама сега е обратното - "всеки полицай с банда"
64
0
 
38
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименКакво затворче, бре?! Най- много да го пенсионират с почести и 20 заплати. Или ще го преместят на ръководен пост в друг град. Това да не съм аз или ти, че да ни дадат затворче...
63
2
 
21
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До не съм комунистЗащо ти липсва Сталин? Сталин го няма, но са живи сталинистките методи в полиция, разследване, прокуратура- прилагат ги върху обикновения човек. Висшият ешалон закони не го ловят. Някои ги вкарват в затвора за 5лв, тия с пари и влияние ги местят от служба на служба... за наказание.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората се надяват да си върнат парите след арестите--------------------------------------И аз се надявам Прасевски и Цецо Василев да върнат откраднатите милиарди от КТБ :D
61
0
 
10
 
! Отговори
Милка Кравата преди 6 години
До Кофа г*вна: пУзнА! Господарите (разбирай лакеите) барабар със баш господаря им, арменеца и гражданин на Съветския Съюз Мангърдич Халваджян си падат само по кокoшкарски истории, и връчват скунксове на кокошкари само! И не, няма да видиш ония пиян гaмен Боби Ваклинов да чукa и лупа по вратата на МВР-то на 6-ти Септември! Никакъв шанс!!!!!
60
0
 
37
 
! Отговори
Анализатор преди 6 години
Щом такива гнойна *** и най-долен био *** е в състояние не само да стане полицай, но и да се издигне до висш полицейски шеф, едно е ясно, държавата няма никакви филтри и стандарти на подбор на полицаите! Да не говорим пък селекция на основа психологичен профил на кандидат-полицаите, както е в цивилизованите държави!
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кофа г'внаНе господари на ефира брат, Иван Костов е виновен! Как мое си толку прос ? Брейн Дед маняк.
58
0
 
19
 
! Отговори
!!!! преди 6 години
ВЕДНАГА ДА СЕ ПОДАРИ ЦВЕТЕ НА РОДНАТА МИЛИЦИЯ!РОДНАТА МИЛИЦИЯ НИ ПАЗИ :)))))))))))))))))ДА ЖИВЕЕ ВЕСКО ПОТНОТО, ЦЦ И ББ! ВЕЛИКИТЕ ЧЕНГЕТА.Ако ББ беше мъж щеше да го е срам!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кило пот 54Ама той, Веселинчо, не е виновен а ония "най-умните" които са му повярвали! И Спас не е винове а онези с пихтията у компирите вместо.........
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робското мислене в българина беше внедрено по време на турското робство и старателно култивирано по време на комунизма.Да са измамени жертви е естественото състояние на тези хора.Колкото по-скоро си отиде старото комунистическо поколение толкова по-добре за България
55
0
 
21
 
! Отговори
... преди 6 години
Неможе да бъде! Родната милиция отново покровителства престъпниците ?Това никога не е било ! :) :) :) Няма достатъчно силна дума, с която да мога да обидя толкова ниска прослойка на обществото като милиционера.Това в България е една от НАЙ-СРАМНИТЕ работи.Трябва да си мнооооого изпаднал, за да станеш прасе.Съжалявам, но сами си го направихте сивне.... ВСИЧКИ ВИ МРАЗЯТ, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНОСТА!
54
1
 
14
 
! Отговори
Кофа г'вна преди 6 години
До Кило Пот: незнам дали Веско Потния ще излезе да изпее "Родната Полиция ни пази", но още по интересно би ми било ПРИДВОРНИТЕ ШУТОВЕ на ГЕРБ - "Господари На Ефира" дали ще пратят онова напомпано селяндyрче Боби Ваклинов със Златен Скункс при МВР МинистърО на Бойко!! Вие как мислите, ще има ли Дрън- Пляс- и печат ОБЕЩАНО! Ше ви подскажа - НЕ!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в това управление работят и наркомани ,единия се казва Иван Петров
52
0
 
29
 
! Отговори
Кило пот преди 6 години
Къде е сега ония, мажоретката на ГЕРБ - Потния, да дойде да изпее "химна" на милиционера - "Родната Полиция Ни Пази", а цяла зала 1 на НДК да стане на крака и да му ръкопляска!!