Болницата в Бургас готова да поеме пациентите от Поморие

Вярваме, че властите ще намерят бързо решение, обявиха от УМБАЛ
17 окт 2017 11:14, Красимир Ангелов
9
Болницата в Бургас готова да поеме пациентите от Поморие
Снимка: Булфото

УМБАЛ в Бургас обяви готовност да приеме всички пациентите от Поморие, докато се реши проблемът с тяхната болница.

Както Dnes.bg съобщи, МБАЛ-Поморие преустановява дейността си от понеделник. Всички лекари, медицински сестри и помощен персонал са напуснали, съобщиха от общината.

Още по темата
Лечебното заведение затваря със задължения от 670 000 лева. 370 000 лева са за текущи разходи и просрочени задължения към фирми и доставчици, 280 000 лева за заплати на персонала. 80 000 лева са неизплатени от НЗОК надлимитни средства.

Служителите напуснаха защото, освен че нямат заплати от шест месеца, нямат и сигурност. Сигурността им е в ръцете на Министерството на здравеопазването и в НЗОК. Не общината, а държавата е длъжник на МБАЛ-Поморие и не лошият мениджмънт, а лошата политика в здравеопазването доведе до затварянето на болницата в Поморие, каза кметът на града Иван Алексиев.

Докато в Поморие се разреши проблемът с болницата, сме готови да приемем всички пациенти, нуждаещи се от планов или спешен прием. Информираме кметовете на всички населени места в общината, както и общопрактикуващите лекари, че могат да насочват при нас нуждаещите се от хоспитализация, съобщиха от Бургаската болница с писмо до медиите.

"Вярваме, че властите ще намерят бързо решение на ситуацията с поморийската болница, защото не е добре лечебните заведения да бъдат затваряни. Дотогава жителите на Община Поморие могат да намерят медицинска помощ в нашите отделения", добавиха още от УМБАЛ Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак до чудесните бургаски болници са само 18 км!
8
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 6 години
И в Кюстендил са готови да приемат болните от Поморие.
7
1
 
2
 
! Отговори
Трагедия преди 6 години
Сега ще обясните ли на туристите в рекламните клипове, че в България няма достатчно и достъпно здравеопазване, защото няма болници, а търговски фирми, които си имат търгашески"регламенти", а не задължителните в медицината предписания и алгоритми за лечение? И както казва министър "понякога не може да има човечност" - нещо за което биха го лишили от права във всяка държава
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държаха ги шест месеца без заплати да се сетят най-сетне да напуснат,че да могат да затворят болницата и да кажат че медиците са виновни. През тези месеци някой да се сети за тях. Не . Сега виновни. Мисля че е много лоша заигравката.
5
0
 
3
 
! Отговори
Вера преди 6 години
Нали уж навсякде се рекламират за "страхотния" ръст на икономиката, постпленията и "хубавия" живот в България??? Оказва се, че няма средства за здравеопазване и пенсии, парадокс! Европейска конституция - право на здравни услуги, право на труд и т.н. Няма здравеопазване и стабилен пенсионен доход - няма здрави работещи, няма желаещи! Остават криминални банди без образование или желание да се развиват и идват нецивилизовани завоеватели, за които местния елит е напълно ненужен
4
4
 
2
 
! Отговори
минаващ оттук преди 6 години
Преди някъде 25 години е решено да се върви към пазарна икономика и местно самоуправление.Ако ще се отказваме - да си го признаем ясно.Ако не - то работа е на кмета (местната власт) да осигури средства за издръжка на болницата, ако средствата на база предоставени услуги (пазарната икономика) не достигат!Не, че министърът е цвете, но не може Бойко&ко да са виновни за всичко!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От една година се знае за състоянието на болницата и за унизителносто състояние на медицинските специалисти.Сега се разтревожиха.Демагогия.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кофтито е че някой болници абсолютно и нарочно се вкарват в дългове. Крадат се огромни суми, а като се фалира, след време цъфва една частна която пък няма проблем с дълговете...
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма болници, няма училища, няма хора - така е при демокрацията в България.