Разширяват с още една лента пътя от Варна до Златни пясъци

Предвидена е и рехабилитация на настилката към Аладжа манастир
Обновена: 17 окт 2017 18:20 | 17 окт 2017 18:18,
3
Разширяват с още една лента пътя от Варна до Златни пясъци

С още една лента ще бъде разширен пътят от разклона за Аладжа манастир до Златни пясъци, съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

До Т-образното кръстовище настилката ще бъде рехабилитирана.

"Процедурите са трудни, затова се забавихме със стартирането на ремонта. С колегите от кадастъра трябваше да направим оценка дали проектът може реално да се осъществи, тъй като говорим за терен, който се намира в защитена местност. Ремонтът ще приключи до началото на активния туристически сезон, все пак е текущ и се прави в рамките на два месеца", допълни министър Нанков, предаде Информационна агенция "Черно море".

Министърът на регионалното развитие и благоустройството припомни също, че около 100 млн лева европейско финансиране ще постъпи във Варна за подобряване на ВиК инфраструктурата в общината.

"Наистина ще се промени цялостно обликът на града в следващата година, година и половина" - обобщи Николай Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 6 години
Около 1997 година засякохме активиран Черен манипулатор срещу Геозащита Варна.Манипулатора блокира бързата рехабилитазия на малък участък на паркинга с ресторанта с вятърната мелница,Всякакви опити за минимизиране наводняването на разлом под ресторант Трифон зарезан/от канализация и смачкан асфалт бяха блокирани. остави се разлома да се оводнява..АКтивирано е едно от най жестоките свлачища в Европа.Свлачищно срутищния масив Аксаково Кранево е създаден след жестока война риска е огромен
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A от там до Кранево? А така наречената магистрала Черно море? Ако не магистралата поне пътя между Варна и Бургас? Не са сложни въпросите а и ако някой знае отговорите ще е прекрасно(би трябвало да се изразяват в дати кога ще са готови)