Тихо се сипе... И едни 60-80 млн. трябват за зимно чистене

Нанков: Пари има, ако останат, отиват за ремонти на пътища
4
Тихо се сипе... И едни 60-80 млн. трябват за зимно чистене
Снимка: архив, БулФото

Между 55 и 80 милиона лева са нужни за зимната поддръжка, заяви регионалният министър Николай Нанков във Варна. По думите му, ако зимата е мека, спестените от снегопочистването средства ще бъдат насочени за ремонт на пътища.

Пари за зимно почистване на пътищата в страната има, допълни Нанков. По думите му техниката също е в пълна готовност. При влошаването на времето преди няколко дни показахме, че сме готови, тогава проблемът беше гороломът, каза министърът.

Според него за цялостното влошаване на обстановката са допринесли и шофьорите, повечето от които са били с летни гуми въпреки предупрежденията за влошаване на времето.

Нанков съобщи, че ремонтът на Аспарухов мост ще бъде подновен на 23 октомври, като работата ще започне в посока Бургас. Ремонтите трябва да приключат най-късно до средата на май 2018 г. За втори мост над канала ще започнат да се правят планове след като приключи пълната рехабилитация на този, посочи министърът.

Предстои да започне работата и по рехабилитация на пътя Варна-Златни пясъци, допълни Нанков. По думите му идеята е не само да бъде оправена отсечката от града до кръстовището край Аладжа манастир, но и да бъде разширен с една лента участъкът до самия курортен комплекс. Министърът посочи, че до началото на летния сезон работата по рехабилитацията на пътя трябва да е приключила.

Министърът каза още, че през следващата седмица вероятно ще започнат и реалните строителни дейности по новия голям инфруструктурен пътен проект, чиято цел е облекчаването на трафика във Варна. Строителните дейности трябва да приключат най-късно за празника на града догодина - 15 август. Амбицията е пътят да е готов до 15 юли, посочи Нанков.

Той съобщи още, че през 2018 г. може да започне реалното изпълнение на мащабен проект за водния цикъл на Варна. Индикативната стойност е около 100 милиона лева. Финансирането за подобряване на ВиК инфраструктурата е европейско, уточни министърът.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Защо да сме виновни , че сме с летни гуми? Глупостите , че пари и техника сме ги слушали ..... пак ще ни изненада зимата! Пътища правите на парче като шахмат са в градовете ....
3
0
 
10
 
! Отговори
Апьитьу дей? преди 1 година
Тези некадърници крадливи и неспособни,от сега започнаха да вменяват вина на шофьорите. Ще изскочи и милю рушвета, с "невъобразима с пътните условия скорост". А на Петрохан падат талпи с голям диаметър, защото крадците от апиту спорят с крадците от общините, чии са дърветата.
2
2
 
10
 
! Отговори
Б.Б. преди 1 година
Трябва да се въведе такса сняг , дъжд, кал , наводнения , пожри и всякакви простотии ! От къде да вземем ние при за прищявките на народа ? Искали да не им горят къщите искали да не им се наводнявали дворовете ?!?!?! Е моя двор нито се пожари нито се наводнява ! И аз работя за 500 лв ама смогвм с масрафа си !
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, Фандъка ще напише поне едни 50 млн.
Миналата година валя два пъти сняг, а те отчете разходи за снегопочистване за 60 млн.
Никак не в зле - по 30 млн за 20-ина камиона да се по разходя с вдигнати гребла.